Dakle, iako 3 i po godine vozim novi traktor (vozilo sa pogonom na dizel gorivo) koji ima motor nove generacije (euro 6), lampicu za dpf sam gledao svega 2 puta do danas. I oba su bila u prvih 15k (u prvoj godini) te sam primenjivao tehniku oštrije vožnje da bih aktivirao na pravilan način regenaraciju istog. Nakon toga nam se otvorila nova pumpa sa uvoznim dizel gorivom i problemi su nestali skoro tri godine (u Crnoj Gori pumpe nisu u obavezi da kupuju gorivo od NIS-a, te se vozim na uvoznom gorivu kao i komšije sa zapada).
Medjutim, zadnjih mesec i po dana Merivu vozi lepša polovina koja je izrazito nežnija na gasu, i danas joj se aktivirao sistem za regeneraciju (koji je ćutao čitavih 70k pod mojom komandom).
Dakle, kakav vam je stil vožnje i koliko često se aktivira sistem za regeneraciju (pod uslovom da nije fizički uklonjen)?
Pretpostavljam da je u sprezi način vožnje i učestalost aktivacije.
Ja inače vozim malo oštrije, a dešava da me pri preticanju ugasi elektronski limiter broja obrtaja.
Medjutim, zadnjih mesec i po dana Merivu vozi lepša polovina koja je izrazito nežnija na gasu, i danas joj se aktivirao sistem za regeneraciju (koji je ćutao čitavih 70k pod mojom komandom).
Dakle, kakav vam je stil vožnje i koliko često se aktivira sistem za regeneraciju (pod uslovom da nije fizički uklonjen)?
Pretpostavljam da je u sprezi način vožnje i učestalost aktivacije.
Ja inače vozim malo oštrije, a dešava da me pri preticanju ugasi elektronski limiter broja obrtaja.
Comment