krckaju vrata ???

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • nik2yu
    CBC Senator
    • 19.11.2007
    • 298
    • belgrade

krckaju vrata ???

aj pomagajte. svaki put kad otvorim ili zatvorim vozacka vrata cuje se krk, krk ,krk, tacno na onim stepenima gde bi trebalo da zastanu. mislio sam da to krcka ona oprugica sto se istegne kad se otvore vrata, i verovatno i jeste, i onda sam je onako dobro zamazao masinskom mascu, medjutim nista, i dalje krcka. inace u pitanju je 147. pa ako neko ima neki predlog... ja mislio da mogu to da sredim bez skidanja vrata, pa valjda necu morati jer mi to deluje suvise komplikovano za takav problemcic. thanks
    Henry Ford used to doff his hat when he saw an Alfa Romeo pass by!
  • bojanTI
    CBC Senator XXL
    • 04.01.2006
    • 870
    • Pancevo

Moraces da skines tapacirung (koja li je Srpska rec za ovo) i zategnes dva srafa na kojima se drzi taj mali mehanizam za "zastajkivanje" vrata na tom prvom i drugom kolenu!
    Ustvari mozda i ne moras da ga skidas, probaj da skines zastitnu gumu sa tog dela i ako su ti srafovi tu onda odatle stegni i to ce ti resiti problem!
    In essence, then, Alfa has always understood what makes driving a thrill. But it has never been able to make a car. Well, not a car that a rational, normal human being might want to buy.

Comment

• nik2yu
      CBC Senator
      • 19.11.2007
      • 298
      • belgrade

mislim da me nisi shvatio najbolje, tesko je opisati, nemam ja problem sa zastajkivanjem vrata, nego samo krcka, a bas mislim da krcka onaj glavni, da kazem nosac il tako nesto, sto se vidi cim otvoris vrata, veliki, metalni, i isteze se sto vise otvaras vrata.

Comment

• bojanTI
        CBC Senator XXL
        • 04.01.2006
        • 870
        • Pancevo

Ne, ti mene ne razumes! Upravo o tome ti govorim! Skini zastitnu gumu sa njega i zavrni ta dva srafa kojima je vezan za vrata! To je ceo mehanizam unutar vrata i kad se olabavi hoce da pucka i krcka!
        In essence, then, Alfa has always understood what makes driving a thrill. But it has never been able to make a car. Well, not a car that a rational, normal human being might want to buy.

Comment

• Mad-Max
          CBC Član
          • 10.11.2007
          • 50
          • Beograd

samo kad odvrnes te dve matice ispod gume stavi dve koliko god mozes velike podloske, jer tu hoce da ispuca lim oko tih srafova i onda mozes da se ... BIIIIP!!!
          oversteer = scared passenger = o yeah
          understeer = scared driver = o shit

Comment

• Driver_GT
            CBC Senator XXL
            • 04.07.2007
            • 368
            • Beograd

Imam IDENTICAN problem..probao sam sa svim mogucim spejevima i cudima, a nesto mi se ne skida ta guma, plasim se da je ne vratim kako treba? Ili na probam? Na kraju cu verovatno i uraditi to, ali je izuzetno iritantno..
            Alfa Romeo 147 1.9JTD

Comment

• bojanTI
              CBC Senator XXL
              • 04.01.2006
              • 870
              • Pancevo

Aman ljudi, pa to je zastitna guma koja se lako skida, zavrnite te srafove i ne komplikujte vise...

Comment

• Driver_GT
                CBC Senator XXL
                • 04.07.2007
                • 368
                • Beograd

Ok, reci mi jos samo, jel se ti srafovi nalaze bas kod kedera? Ja se samo cimam da ne vratim lepo to posle..tu gumu..
                Alfa Romeo 147 1.9JTD

Comment

• bojanTI
                  CBC Senator XXL
                  • 04.01.2006
                  • 870
                  • Pancevo

Cekaj malo...

Znaci to je ona poluga sto ima dva kolena, do pola otvorena i skroz otvorena vrata!
                  E na samim vratima se nalazi ta zastitna guma kroz koju prolazi ta poluga i ulazi u vrata! Skines nju i zategnes, pa je vratis! To jest samo je svuces preko te poluge jer ne mozes da je izvadis i da hoces!

Comment

• Driver_GT
                    CBC Senator XXL
                    • 04.07.2007
                    • 368
                    • Beograd

Ok, tnx...to je to..krcne 2 puta, jednom kad se vrata otvore na pola, i kad se otvore do kraja
                    Alfa Romeo 147 1.9JTD

Comment

• Darth Nihilus
                      CBC Senator XXL
                      • 13.04.2005
                      • 417
                      • Srbija, Paracin

Ako je polomljeno, malo morgen pomaže zatezanje! Najverovatnije ke to u pitanju. Možeš da probaš da zavariš ili da zameniš.
                      Do not underestimate the power of the Dark Side

Comment

• nik2yu
                        CBC Senator
                        • 19.11.2007
                        • 298
                        • belgrade

driverGT imamo isti problem izgleda.
                        BojanTI i MadMax> Hvala, probacu, pa sta bude.

Comment

Working...
                        X