Poskupljenje goriva + Aktuelne cene u Evropi (u prvom postu)

Collapse
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • r1cer
    CBC Senator XXL
    • 22.01.2006
    • 363
    • Beograd

Re: Poskupljenje goriva

Treba nekome jebati mater...

Comment

• srdjanissan
      CBC Senator XXL
      • 20.11.2008
      • 720
      • beograd

kada mogu taxisti sto ne bi mogli i mi,narod,koji zivi u ovoj drzavi.
      Blokiramo automobilima sve i eto....Kad se digne kuka (euro ili obicna) i auspuh bice svasta
      kad koči,cepa gume i prevrće se!
      papiri cisti ko suza ,oprani sa farmerkama 2 puta

Comment

• Vebe Bavaria
        CBC Senator
        • 30.08.2008
        • 237
        • Bg

ljudi ajmo da pljackamo pumpe
        Kbo

Comment

• Marko001
          CBC Senator XXL
          • 09.09.2006
          • 1070
          • Belgrade

IZ­ME­NA­MA ZA­KO­NA O AK­CI­ZA­MA, KO­JE SU PO­SLA­NI­CI USVO­JI­LI, AK­CI­ZE NA DI­ZEL - go­ri­vo bi­će uve­ća­ne za oko de­vet di­na­ra i iz­no­si­će 26 di­na­ra po li­tru, a ak­ci­ze na ben­zin po­ve­ća­va­ju se sa 27,5 na 42 di­na­ra po li­tru. Ak­ci­ze na pi­vo po­ve­ća­ne su za šest di­na­ra po li­tru i iz­no­si­će 15 di­na­ra.

Dakle ode dizel 9 dinara gore a benzin cak 15 dinara

E jbg udarise mi i na benzin i na pivo

Comment

• srdjanissan
            CBC Senator XXL
            • 20.11.2008
            • 720
            • beograd

u jbte,toliko??!! Ima da sadim repu i cedim biodizel iz nje...ili ona varijanta kuka i motika

Comment

• DovlaK
              CBC Senator XXL
              • 24.07.2008
              • 560
              • Beograd

A šta bude ako ja dođem bez tablica sa kapuljačom na glavi, naspem pun rezervoar tog poskupelog dizela i odem neplativši?
              Будале се не рађају. Праве их лепе девојке у слободно време.

Comment

• srdjanissan
                CBC Senator XXL
                • 20.11.2008
                • 720
                • beograd

prica mi ortak koji radi na omv takvih situacija ima krs .ali to uradis npr u nekom drugom delu grada ili gradu...ma jok,prokopamu cevku iz nekog obliznjeg dvorista do pumpe i u rezervoar na kraju sebi stavimo slavinu i udri

Comment

• mishio
                  CBC Senator XXL
                  • 29.05.2007
                  • 1204

ja sam se obezbedio bar na neko vreme, ko zna kako ce se tek cene odvijati

Comment

• deki-ascona
                    Bio nam je drug! RIP
                    • 10.04.2007
                    • 2118
                    • NI , Trosharina

Originally posted by Marko001
                    Ak­ci­ze na pi­vo po­ve­ća­ne su za šest di­na­ra po li­tru i iz­no­si­će 15 di­na­ra.
                    E jbg udarise mi i na benzin i na pivo
                    Posto mi koji koristimo LPG nemamo nacina da stekujemo isti u kanistre, predlazem da bar nakupujemo tuborg po starim cenama, pa da se uzdrzimo od koriscenja do leta, i na kraju da ga s merakom popijemo sa manjom akcizom
                    Originally posted by Valent Vudriga
                    ovde je dnevnica 20e a ne satnica...
                    Kako netko vozi auto s takvom dnevnicom, to fizicki nije moguce.

Comment

• DovlaK
                      CBC Senator XXL
                      • 24.07.2008
                      • 560
                      • Beograd

Kad si već pomenuo kanistere... meni k'o za baksuz oba auta puna goriva i padne mi na pamet kada sam se vraćao iz grada da svratim da kupim tečnost za brisače i da pitam da li sipaju u kanistere... i tako ja gledam one tečnosti da l' da uzmem plavu ili žutu kad čujem zvoni telefon, javlja se radnik i govori:

- jeste NIS pumpa
                      - imamo dovoljno goriva ali samo za u rezervoar
                      - šta kako mislim? Pa lepo dođete kolima i sipamo u kola u kanistere ne može.
                      - Pa znate kako nije to do mene, tako smo dobili naređenje.
                      - Pa jеbem im i ja sve po spisku, al' šta mi vredi (spušta slušalicu)

Comment

• Vocko
                        CBC Senator XXL
                        • 25.04.2005
                        • 4556
                        • nBGd

Auto sa punim rezervoarom, crevo i kanister, pa onda opet na pumpu. Ah, stara dobra vremena

Comment

• prolupator
                          CBC Senator XXL
                          • 02.09.2005
                          • 3968
                          • Zemun

Evo, odlaze se poskupljenje na nedelju dana ...
                          Ako nas to ne spasi - nista nece ...

Inace, prolazim pored OMV-a ... nema diesela, nikakvog.
                          Prolazim pored sat i po ... ima ED ... i ja sipam ... i to ne zato sto mi je toliko bitno da sipam pre poskupljenja vec zato sto je doslo na red ... cela usteda iznosi ~230din na tu kolicinu goriva ...

Ne znam zasto ljudi misle da ce ih spasiti sipanje par litara goriva po nizoj ceni ?!
                          To je kao drzanje upaljenih sijalica i po danu jer ce struja da poskupi pa da se trosi dok je jeftinije ?!

Pa ja sam sipao najvise veceras na toj pumpi i to za 1500din ...
                          Sve neke musterije za 500-1000din ...
                          OPEL KLUB SRBIJA - http://www.opelclub.rs - dođi, vidi ...

prolupator.mojblog.rs

Comment

• DovlaK
                            CBC Senator XXL
                            • 24.07.2008
                            • 560
                            • Beograd

Pa kod nas uglavnom ljudi tako i sipaju... jednom sam zaboravio da uzmem fiskalni račun pa sam se vratio (trebao mi je da pravdam u firmi) i dali su mi kutiju u koju trpaju sve fiskalne račune koje ljudi ne uzmu... SVI računi su 500-1000din o kojem god gorivu da se radi... tek poneki 2000 i to fazon svaki 20-ti... mene bilo sramota od ljudi koji su hteli da mi pomognu da nađem svoj od 4000rsd...

A ne znam u koji auto ti sipaš gorivo, ali ako je poskupljenje 15rsd meni bi na oba auta (2x60l) ušteda bila skoro 2000rsd što i nije malo

Comment

• mishio
                              CBC Senator XXL
                              • 29.05.2007
                              • 1204

ja sam se danas za Evrodizel navozao samo tako, eko pumpe nemaju, jedna mol nije imala, i na kraju sam cekao nekih 40tak min na OMV u bloku 70, nema 90te su se vratile skroz, bilo je dosta automobila, ali vecina je iz gepeka vadila kanistere od min 20l, i tocila, kao da sutra nece biti, ja sam najvise sipao do cepa na sva vozila zbog eventualnih najavljenih nestasica, a ne zbog cena, jer evo ED je danas bilo jako jako tesko naci a na netu sam citao da ce biti tako i sa bezolovnim .

Comment

• prolupator
                                CBC Senator XXL
                                • 02.09.2005
                                • 3968
                                • Zemun

Gorivo na pumpama u Srbiji od danas je skuplje za 8,2 dinara u proseku. Motorni benzini su u proseku poskupeli za 7,42 dinara, a dizel goriva za devet dinara po litru. Litar bezolovnog benzina BMB 95 i motornog benzina MB 95 od danas seprodaje za 79,32 dinara, što je 7,19 dinara više nego do sada, doknova cena litra evro premijum BMB 95 goriva iznosi 84,55 dinara, što je poskupljenje od 8,39 dinara.

Dizel gorivo D2 od danas se prodaje za 62,52 dinara, što je 7,88 dinara više nego do sada, dok je nova cena litra eko 3 dizela 64,69 dinara, što je poskupljenje od 8,39 dinara.

Evro dizel je poskupeo za 10,53 dinara na 68,76 dinara za litar.

Ulje za loženje poskupelo je na 49,28 dinara, što je 10,04 dinara viša cena nego do sada.

Cene naftnih derivata prethodni put su promenjene 7. januara, kada je gorivo pojeftinilo za 7,78 odsto odnosno 5,3 dinara po litru.

Prema podacima Ministarstva energetike Srbije, od prethodne promene cena derivata troškovi za kupovinu nafte, uvoz i preradu u dinarima su porasli za 30,11 odsto, što je razlog za poskupljenje.

Bilo je planirano da gorivo u Srbiju poskupi 24. januara, ali ministarstva finansija i energetike nisu na vreme dala saglasnost.

U februaru bi trebalo da budu povećane akcize na naftne derivate jer će tada stupiti na snagu novi zakon o akcizama, koji je Skupština Srbije usvojila 21. januara.

http://www.rtv.rs/sr/vesti/privreda/eko ... 109410.jsp
                                OPEL KLUB SRBIJA - http://www.opelclub.rs - dođi, vidi ...

prolupator.mojblog.rs

Comment

Working...
                                X