Originally posted by nikaragva
View Post
Naravno ne kažem da nije (dovoljno dobro ulje) ali NIJE. Makar nije po zakonu prodavati takvu robu!!
Ali u šljivropi ... ko šljivi zakon!
O etičkim principima, dobroj proizvođačkoj i trgovačkoj praksi, osnovom poslovnom bon-tonu i ostalim tricama i kučinama da ne pričamo (zašto da gubimo vreme).
Ulje je dakle (verovatno) dobro (mada tako obeleženo vam ne pruža nikakvu pravnu zaštitu, jer nije obeleženo kao proizvod, nego kao što na tarabi piše; verovatno se (čak) presipa iz većih pakovanja u manje pa je nalepnica reda radi).
Ipak, nema tog junaka sa Stihl testerom ko nije koristio to ulje; na zapadu propisno obeleženo.
Znam to ulje, sa izrazitom crvenom bojom (verovatno i preterano, mada bolje od rozikave NIS-ove, po rastvaranju u benzinu).
U uputstvu bi moralo da stoji koji kvalitet ulja mora da se koristi (a ne "Stihl ulje u bočici od 100ml" i od svega drugog "crkava" kako kažu prodavci).
Ponavljam bilo koje PS ulje po ISO-L-EGD će biti dovoljno dobro. Sintetičko još bolje (samo još kada bi pouzdano znali šta je sintetika a šta "trgovačka sintetika").
Ragazzoni i ja jesmo vodili (nedorečenu) diskusiju, pa čim nađem vremena otvaram (ili ovde nastavljam) temu o 2T uljima.
teško za manje od 10-tak dana, imam poslova da pozavršavam da ni napola završen tekst za blog ne stižem da završim.
Comment