KWP 2000+ i chip tuning?

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Stefan90
    CBC Član
    • 13.11.2012
    • 90
    • Beograd
    • Audi TT mk1

KWP 2000+ i chip tuning?

Long story short
    Resio sam da chipujem auto audi tt 1.8t AJQ motor 180hp turbo K03s
    Na autu su poskidana sva vakum creva koja su "visak" (sranja za emisiju i tako to) Evap N249 .... Ostao je samo FPR Brake booster i 710n
    planiram ovih dana da skinem katalizator..... I hteo bih da uradim chip, e sad posto ne bih da dajem 300eura za 5min posla (niko kod nas bar koliko sam se ja raspotivao ne radi chip po autu vec koristi file predvidjen za taj model, a i velike neke tunerske kuce kao APR imaju fail za odredjeni model motora i samo ga malo menjaju zavisno na hardwerske modifikazije ali Stage I i I+ su isti jer salju gotov ecu postom nemaju dodirnih tacaka sa autom) a i volim sve da uradim sam.

Nasao sam da kupim KWP2000+ interface i software doduse verovatno crackovan ali nije ni bitno. (price crackovan software pa radi drugacije... to je kao imati orginal windows i reci da radi bolje komp IMO.onda nebi bio crackovan nego modovan ili drugi program no nvm)

Uglavno ovaj software ima opciju ocitanja orginalne mape da sacuvam svoju kao backup i ubacivanja nove ali mislim da sami failovi ne dolze uz njega, e sad mene zanima ako ja uspem da se dokopam APR k03s file ili Giac file ili ne bitno kog. da li je moguce writovati bilo file koji je uradjen u nekom drugom sofrware ne znam ni koji sve postoje? predpostavljam da je file uvek u istom formatu jer ga koristi isti ECU?

Najradije bio pokusao da nabavim Giac stage I dobio bi negde oko 30hp i 50nm , i mnogo vise snage u range 2000-3000rpm tako da bi sigurno time i smanjio potrosnju i dobio dosta na snazi.

E sad jos jedna me stvar interesuje imam ugradjen gas Ecu je Stag 2ISA , da li je potrebno da idem u servis gde sam ugradio gas da mi srede parametre(tj. verovatno resetuju plinski ecu da bi se ponovo mapirao po benzinskom po novoj mapi? ili ce on to sam odraditi?

Koliko sam ja razumeo stage I i gas bi trebalo da rade ok bez ikakvih problema, cuo sam i da IvanT ima neki 1.8t chipovan+plin , pa bih molio i njega ako moze da mi prenese neka iskustva ili pak gde je sugrno cipovati auto da se ne igram sam
Working...
X