PEUGEOT 406 2.0 HDi 110KS 2000 - Pomoc oko radija

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • dpetko
    CBC Član
    • 02.03.2005
    • 42
    • Nis

PEUGEOT 406 2.0 HDi 110KS 2000 - Pomoc oko radija

Pozdrav svima. I ja sam pre 10 dana postao vlasnik Peugeot-a 406 2.0 HDi 110KS '2000g. Za sada sam prezadovoljan. Potrosnja po gradu sa ukljucenom klimom je 7,5l. Potrebna mi je pomoc oko fabrickog radio PU-2381A nigde ne mogu da pronadjem elktricnu semu. Radio se "zakucao" AM podrucje i nikako ne mogu da ga prebacim na FM. Kada je CD unutra i pritisnem taster TA on prebaci na FM na prvu memoriju gde je memorisana jedna lokalna radio stanica i radi jedno 2-5 minuta pa se vrati na CD. Potenciometar na radiou uglavnom ne radi, desi se da nekada "uhvati" pa moze da se pojacava ton ali uglavnom ne radi pa jazinu zvuka kontrolisem preko komandi na volanu.
    Da li se isplati popravka?
    Evo i nekoliko slika auta. Pozdrav

• malivuk406
    CBC Senator XXL
    • 04.04.2007
    • 490
    • Nbg

da ga ****m sta znaci TA dugme, al na fm bi trebao da ga vratis na ono levo,(iznad otvora za CD) sto ima kao talas... ja imam malo drugaciji radio, tj, ima i kasetofon, a CD sarzer je u gepeku...
    cestitam, lep ti je autic, i lepo da te sluzi (a sigurno hoce)! (samo nisam fan onih felni...)

Comment

• dpetko
      CBC Član
      • 02.03.2005
      • 42
      • Nis

Ona tri tastera levo od otvora za CD uopste ne reaguju i nemam uopste "BEEP". CD radi, radio normalno radi ali samo na AM (i na FM kada uspem da ga prebacim pomocu TA). Upravo sam skinuo korisnicko uputstvo na srpskom (107 pdf fajlova) kako da uploadujem na sajt. Inace to je ono isto uputstvo na ruskom jeziku koje vec neko postavi na sajt stim sto je razbijeno na vise PDF fajlova.

Comment

• malivuk406
        CBC Senator XXL
        • 04.04.2007
        • 490
        • Nbg

idi ti kod nekog elektricara, da on to pogleda... na one gore levo dugmice biras radio/CD i ne znam sta ti je ono srednje... ko mene je kaseta...

Comment

• dpetko
          CBC Član
          • 02.03.2005
          • 42
          • Nis

Resio sam problem.
          Izvadio sam radio i kada sam skinuo prednju stranu radia stampana ploca je bila naprsla pa je prekinula 7-8 veza na stampanoj ploci. Kada sam veze popravio proradeli su i ona tri tastera tako da sada mogu da prebacujem na FM. Proradio je i potenciometar za pojacavanje.

Comment

• malivuk406
            CBC Senator XXL
            • 04.04.2007
            • 490
            • Nbg

eto...

a na koju foru je napukla?

Comment

• CLD
              CBC Senator XXL
              • 08.02.2005
              • 1225
              • Belgija - ranije Luna-Chico

Originally posted by malivuk406
              da ga biiiip! sta znaci TA dugme
              TA je opcija koja kad se ukljuci daje informacije o saobracaju, znaci slusas muziku na CD ili nekoj radio stanici, a u tom trenutku druga stanica emituje stanje u saobracaju, prekine se muzika dok druga stanice emituje stanje u saobracaju, posle opet vrati na muziku ili prethodnu stanicu koju si slusao. Verujem da kod nas ta opcija jos ne radi.

Comment

• dpetko
                CBC Član
                • 02.03.2005
                • 42
                • Nis

Posto potenciometar na radiu ima dvojnu funkciju, sluzi za regulaciju jacine zvuka i ukljucenje/iskljucenje radia(pritiskom na dole), on se pokvario pa je moja pretpostavka da je prethodni vlasnik svom snagom pritiskao potenciometar pokusavajuci da ga ukljuci/iskljuci jer je i stampana ploca naprsla 1cm ulevo od potenciometra (kada gledamo radio sa prednje strane).
                Definitivno preko tog potenciometra ne moze da se ukljuci/iskljuci radio a za regulaciju jacine zvuka sam uhvatio fazon tako sto povucem potenciometar ka sebi i onda okrecem levo desno. Jedino u tom polozaju postoji kontakt pa je po meni to jos jedan dokaz da ga je neko svom snagom pritiskao.

Comment

• forster
                  CBC Senator
                  • 24.04.2007
                  • 244
                  • Beograd

Originally posted by dpetko
                  Radio se "zakucao" AM podrucje i nikako ne mogu da ga prebacim na FM. Kada je CD unutra i pritisnem taster TA on prebaci na FM na prvu memoriju gde je memorisana jedna lokalna radio stanica i radi jedno 2-5 minuta pa se vrati na CD.
                  Eto i ja sam koristio TA ali u drugu svrhu, kad legne zena u krevet a ne ugasi svetlo, mene mrzi da ustanem, pa ukljucim TA pec, poiskacu osiguraci...
                  1. Ako vam izbezumljena supruga resi da izadje iz kola u voznji (uz pretnju razvodom), znajte da niste jedini, meni se to redovno desava.
                  2. Danas je Petak. To je dan kada se Beogradjani vracaju kuci.
                  3. Ima jedan grad, a pored je Beograd.

Peugeot 206 2.0 HDi

Comment

• mishkom
                    CBC Senator XXL
                    • 07.08.2007
                    • 591
                    • N/A
                    • N/A

Poboljsaj malo uzmemljenje

Comment

• aca405
                      CBC Član
                      • 24.01.2008
                      • 22
                      • Beograd

Auto Radio - shema

Da se nadovežem na temu:

Da li neko ima shemu za radio-kasetofon za isti 2.0 HDI, mislim da je oznaka RM2.

Zapravo, ne rade mi komande radija na volanu pa bih da proverim veze.

Isto tako, ne rade mi ni lampice tako da mi nocu radio ne sija pa razmisljam da ga rasklopim i proverim sta to ima unutra sto nece da sija

Dakle shema bi mnogo pomogla ako je neko ima.

Comment

• miflaaa
                        CBC Član
                        • 05.07.2008
                        • 44
                        • lazarevac

za 50 evra mozes da kupis radio na otpadu-ispravan,a cd za 100 evra.

Comment

• aca405
                          CBC Član
                          • 24.01.2008
                          • 22
                          • Beograd

Radio

Originally posted by miflaaa
                          za 50 evra mozes da kupis radio na otpadu-ispravan,a cd za 100 evra.
                          Jel' moze neki kontakt otpada koji ima to i ujedno delove za 406 u Beogradu.

Inace, radio je ispravan, koristim ga u kombinaciji sa MP3 plejerom, samo izgleda da neka sijalica ne svetli.

Problem mi je sto komande na volanu ne rade, zbog toga sam trazio shemu.

Comment

• miflaaa
                            CBC Član
                            • 05.07.2008
                            • 44
                            • lazarevac

pa za bg ne znam,ali u mladenovcu ima , a i nije neki zvuk kad ga koristis u kombinaciji sa mp3 plejerom. ima neko broj sigurno , neka ti ga prosledi .

Comment

• malivuk406
                              CBC Senator XXL
                              • 04.04.2007
                              • 490
                              • Nbg

u bg-u, ono sto znam je Darvinova 6c, 063/235-024

Comment

Working...
                              X