DEH-2000MP Prikaz izvodjaca/imena pesme

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Marko_
    CBC Član
    • 05.04.2008
    • 14
    • Beograd

DEH-2000MP Prikaz izvodjaca/imena pesme

Kada pustim mp3/audio cd na ekranu stoji vreme kolko traje pesma...
    Pritiskom na dugme "DISP" mogu da promenim da prikazuje izvijaca, ime pesme... ali kako god okrenem nece da pokaze ceo nazim (ako je predugacak) dakle ono sto me zanima je da li moze da prikaze nesto u formatu Izvidjac - Naziv pesme i da se to pomera ili sta god samo da vidim komplet tekst.

Hvala
  • remark
    CBC Član
    • 05.06.2007
    • 82
    • Novi Sad

Trebalo bi da moze. U uputstvu nadji kako se menjaju inicijalna podesavanja, mislim da radio treba da bude ugasen i onda drzis neki taster dok se ne upali, ne znam napamet koji, verovatno on/off, source, function ili tako neki. I treba da nadjes podesavanje nesto kao scroll title ili sl, asocirace te vec..

Comment

• Corsa
      CBC Senator XXL
      • 22.09.2005
      • 450
      • Beograd

Problem takodje moze biti i u tome kako si rezao CD.Imas one standarde iso 9660, ISO 9660+Joliete.Meni je nesto od toga pravilo problem i seklo celokupan naziv pesme

Comment

• Marko_
        CBC Član
        • 05.04.2008
        • 14
        • Beograd

U funkcijama nisam naso nista vezano za skrol...
        Ali ima dugme "scrl" i kada se ono drzi naziv pesme/izvodjac napravi jedan krug po ekranu i stane ne znam dal to moze da se ukljuci pa da stalno vrti...

Comment

• Corsa
          CBC Senator XXL
          • 22.09.2005
          • 450
          • Beograd

Sta kaze uputstvo?Jesi li ga pogledao uopste?

Comment

• Marko_
            CBC Član
            • 05.04.2008
            • 14
            • Beograd

Pogledao... I skinuo sa neta al izgleda da je isto kao ovo sto imam.
            Uglavnom jedina stavka koja se odnosi na to je:

Ali nigde se ne kaze kako ukljuciti da stalno vrti...

Comment

• overspeed
              CBC Senator XXL
              • 24.05.2005
              • 2779
              • Kosovska Mitrovica

Nazhalost, mislim da cesh morati da prihvatish taj nedostatak, jer ja iskreno mislim da taj HU jednostavno nema tu funkciju.

Znam apsolutno koliko to (mozhe da) smeta, jer sam isti problem imao na prethodnom autu, tj. sa prethodnim HU-om, a bio je u pitanju DEH 5800-MP. Celokupan naziv pesme "proskroluje" samo jednom, na pochetku, i onda se zaustavi, prikazujuci samo onoliko prvih karaktera/slova koliko je to moguce na displeju HU-a (kod mene konretno bilo je moguce videti samo prvih 8 karaktera/znakova). Ako bi hteo da vidim celokupan naziv, morao bih svaki put da pritisnem i zadrzhim taster DISP na par sekundi, dakle identichna "procedura" kao kod tebe.

Meni je ta opcija skrolovanja mnogo znachila, ali sam saznao da je taj HU nema tek kad je bilo kasno... I nema tu nichega shto mozhesh da uradish da to izmenish, mislim nemaju veze tu nikakvi ISO standardi niti tipovi/kodeci ripovanja ili rezanja CD-ova - to je softverski limit tog HU-a i to je to.

Ja sam medjutim bar donekle "doskochio" tom problemu, i to tako da mi je drug bukvalno proplakao u autu od smeha kad sam mu objasnio o chemu se radi i kako sam "reshio" stvar

Ne, nisam "zalepio" flasterom taster DISP mada mi je to prvo palo na pamet

Naime, ja bih pri "pakovanju" CD-a, pred rezanje, editovao naziv svake pesme, kopirao ga, i uz nekoliko karaktera "pauze" dodavao vishe puta originalnom nazivu.

Npr. pesmu: "Seal - Crazy" reimenujem u "Seal - Crazy Seal - Crazy Seal - Crazy ..." i onda kad HU pochne po prvi (tj. jedini) put da odskroluje ceo naziv, dok on ochitava ono shto misli da je JEDAN naslov, on zapravo konstantno "vrti" naziv konstantno i to potraje ihaaajj vremena jer je naziv "kilometarski", tako da u medjuvremenu pesma vec zavrshi, i eto ti "konstantnog" skrolovanja

Jedini je problem shto neki CD rezachi, tj, njihovi softveri, imaju limit shto se duzhine naziva pesama (file-ova uopshte) tiche, tako da kad krenesh da rezhesh on te upozorava da morash da skratish naziv "tog i tog" file-a, pa to mozhe da ogranichi "manevarski prostor" za ovo moje reshenje problema

Ja sam npr. koristio softver sa max 256 karaktera (ima nekih sa upola manje), shto je u mom sluchaju bilo dovoljno da skrolovanje potraje skoro 3 minuta

Za neke krace pesme to ti zapravo znachi da sa ovim reshenjem na HU-u dobijash i "constant scroll" funkciju
              http://www.bmw.tv

Comment

• Marko_
                CBC Član
                • 05.04.2008
                • 14
                • Beograd

Ovo sa lepljenjem dugmeta je i meni palo napamet

Comment

• remark
                  CBC Član
                  • 05.06.2007
                  • 82
                  • Novi Sad

Na novijim modelima stalno vrti. Ja imam DEH-P6000UB.

Comment

Working...
                  X