provlačenje kabla napajanja u megane II

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • vjeko
    CBC Član
    • 11.11.2007
    • 11
    • Đakovo

provlačenje kabla napajanja u megane II

Ma poznato mi je u kabini sve kako treba spajati kablovi ali (doduše) nisam još se saginjo da vidim jel ima kakva guma ili slično. Neko mi je rekao da je provlacio izvana ispod prednjeg blatobrana. Neznam ali nebi baš bušio blatobran (voda i razni faktori). Baš sam neki dan spojio piooneer avh-p5000dvd multimediju. Ovo je ok rečeno za paju da ako je kazetofon uključen a čaćkaš po chincu s****š osigurač. Možda mi je od tuda i zujanje bilo u prošlom autu, ko to više zna. U gepek ide rockford fosgate sab i pojačalo, alpina v12 4 kanala, imam i kondenzator od 5F ali bojim se da mi ne kupi smetnje sa auta jer sam imo dosta frke u prijašnjem autu tako da ću njega preskociti. Biće i prednji sistem dragster ali prvo napajanje moram riješiti. Dobar prijedlog, alat u ruke i majstore zalegnuti ispod auta i u potragu za rupom. Nešto cu vec smislit a ako je neko megana radio opet nece škoditi još koji savjet.

kondenzator slobodno stavi nema on veze sa smetnjama, ali ako ne znas da ga instaliras bolje nemoj sam, treba da ga napunis prvo preko lampice bla bla...

Comment

• mossa
      CBC Član
      • 07.12.2007
      • 41
      • dorcol menhetn

kavo punjenje ?sto bi to radio?

ispraznas ga , izvuces osigurac sa + ,stavis sve kako treba vratis osiguraci i cao.

WWW.BLINDMANMOTORSPORT.COM

Comment

sta bre ispraznis ga?! valjda napunis ga, kakvo praznjenje ajmeee

pa ako taj kondenz ima elektroniku za punjenje(a ne samo display) onda ne treba da puni pre montiranja, ali ako nema onda teoretski moze da bude bumbum ili da papnu osiguraci...

i da, mora biti maximalno udaljen 35 od pojacala, znaci sto blize pojacalu to bolje

Comment

• mossa
          CBC Član
          • 07.12.2007
          • 41
          • dorcol menhetn

pod sulovom da nema eletkronike

obrnuto
          upravo da ne bi bilo bum bum ili

kada je prazan razlika potencijala na ''plocama'' je 0 tako da opusteno mozes da se hvatas za krajeve ,a kada je PUN i ako se uhvatis za krajeve naelektrisanja automatski pocinju da se krecu sa jedne na drugu elektrodu jer teze da izjednace potencijal na krajevima

zato sam i rekao da prvo treba osigurac da se izvuce sa napajanja sa akumulatora ,da tu nema nikakvog potencijala pa kada je prazan mozes da montiras kako hoces , a posto je izvadjen osigurac nece teziti da se napuni tj nece povuci struju .
          a pri vracanju osiguraca on se automatski puni .

Comment

nemo' da siris dezinformacije, ajde molim te lepo jos prouci temu pa onda ispravi to sto si napisao necemo se raspravljati, nego lepo malo jos se informisi pa napisi to kako treba a ne kako ne treba

Comment

• remark
              CBC Član
              • 05.06.2007
              • 82
              • Novi Sad

Nisam nikada montirao kondenzatore u kola ali logicno mi je to sto Dyna govori. Kondenzator ima veliki kapacitet i sasvim je moguce da bi prilkom dovodjenja napajanja povukao ogromnu kolicinu energije tj. povukao bi veliku struju. Najverovatnije bi samo "crkao" osigurac ali nikad se ne zna. A ako ima elektroniku za punjenje to je druga prica, struja je verovatno ogranicena i nema problema sa punjenjem...

Comment

• mossa
                CBC Član
                • 07.12.2007
                • 41
                • dorcol menhetn

ok dana ti znas ti si sve proucio , prosvetli me

ne kazem da sam u 100 posto u pravu ali obrazlozi i daj neke argumente,dokazi ,batali me tih praznih prica prouci itd...

nemoj me tako,reci gde ti mislis da gresim i konkterno reci sta i kako i zbog cega !!!
                kao sto sam ja obrazlozio svoje misljenje

@remark
                ok sa tim delom se slazem oko pregorevanja ,moguce ,
                ali takodje je i logicno da ako je taj kondezator pun i ako se spojis na njega slucajno pri montazi da ce ta ista ogromna sturja koju si naveo da te drmne ,zar ne ?

Comment

@Mossa - pa nisi uopste u pravu a ne 100%, i ne pricam ja prazne price nego fakte fakaaaaaaaaat

Originally posted by remark
                  Nisam nikada montirao kondenzatore u kola ali logicno mi je to sto Dyna govori. Kondenzator ima veliki kapacitet i sasvim je moguce da bi prilkom dovodjenja napajanja povukao ogromnu kolicinu energije tj. povukao bi veliku struju. Najverovatnije bi samo "crkao" osigurac ali nikad se ne zna. A ako ima elektroniku za punjenje to je druga prica, struja je verovatno ogranicena i nema problema sa punjenjem...

bas tako, to je u najboljem slucaju, u najgorem moze i da explodira sto je mala sansa ali postoji, a to sranje od 1F kad rokne to je mala bomba i jos ispusti otrovne gasove znaci moze da se upotrebi i protiv nato agressora ali explodirati ce pre ako se pogresno spoji + i - a nema protekciju...

on u momentu povuce mnogo struje brzom brzinom i ondak moze osigurac da zvizne, a ako ima elektroniku koja regulise protok punjenja ondak nema frke, i to pise u uputstvu odredjenog kondenza, a neki imaju "elektroniku" koja nije elektronika nego samo display voltaze i zastita od pogresnog spajanja- tj ako se pogresno spoji + i -

eto ja bih uvek pri montazi lepo napunio kondenz preko lampice i onda nema frke, kad se razmontirava i nece duze da se koristi isto tako bi ga odma ispraznio, iako on se vremenom sam isprazni ali bolje je ovako

Comment

• mossa
                    CBC Član
                    • 07.12.2007
                    • 41
                    • dorcol menhetn

ma da evo vidim ja u laboratoriji uvek stavljam prazne u kolo vidim svi pucaju nije im dobro ,pogusismo se svi....

kapacitivnost tu ima ulogu samo u tome kojom ce se brzinom puniti ,a ne i na intenzitet maximalne struje ,tj pri punjenju u PRVOM trenutku ona je maximalna a posle opada exponencijalno sa vremenom , uzmi pa sracunaj....

Comment

dobro, ovo je ista prica ko kad na Pioneer HU dok radi cackas cinchove pa zvizne smd, radi ti kako oces, ali nemoj da siris take informacije i . btw nisam to ja izmislio...

Comment

Working...
                      X