Xcarlink - utisci, pitanja?

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • chiki
    CBC Veteran
    • 19.04.2006
    • 158
    • Beograd

Xcarlink - utisci, pitanja?

Kakvi su vam utisci o Xcarlink MP3 playeru za fabricku muziku?
    AR 159 1.8 TBI
    C3 1.4i GNV
  • nidza
    CBC Senator XXL
    • 16.04.2008
    • 496
    • nbgd

Kvalitet zvuka odličan, 10 foldera, 99 pesama. Povremeno ume da se zbaguje, ugasiš i upališ radio i sve je okej. Zapamti gde je stao i po paljenju tu nastavlja. Verovatno mu je potrebno vreme da prečešlja sadržaj sa kartice, i to drži u nekoj memoriji, ali mi se čini da kad duže stoji auto ugašen da se ta memorija isprazni i onda mu treba malo da se opasulji.

Isuviše kratko ga koristim da bih mogao neke konačne ocene da dajem, i imam samo jednu SD karticu. Inače, što se tiče prvog utiska - odličan. Ne bacajte pare na FM predajnike.

E, da, obavezno u Visteon uređaju uključiti Compressor opciju, koja se pojavi tek kad se pusti CD ili xcarlink.
    Ne brže od života. Vodite računa sa kim sedate u kola kao suvozač.

Comment

• chiki
      CBC Veteran
      • 19.04.2006
      • 158
      • Beograd

Zvuk je odlican, ima dobar odziv na komande - menjanje foldera, menjanje pesme. Kada se menja memorija i kad se stavi neka nova, tj. druga onda je potrebno ubaciti memoriju, upaliti radio, ugasiti pa opet upaliti. Koliko je meni poznato to se desava samo kod Stila. Ali realno, koliko se puta dnevno menja memorija? Za Stilo se i najvise kupuje
      Kod ostalih proizvodjaca nema tog problema.
      AR 159 1.8 TBI
      C3 1.4i GNV

Comment

• dragan76
        CBC Član
        • 06.09.2005
        • 87
        • Krusevac

kao korisnik ovog uredjaja mogu samo da ga preporucim. kvalitet zvuka je ekstra u audiju koji ima fabricko dobro ozvucenje, komande na volanu ostaju. ne morate da menjate mp3 diskove vec samo ubacite SD karticu i sve sljaka.
        jedna mana - ne prikazuje naziv pesme.

Comment

• nidza
          CBC Senator XXL
          • 16.04.2008
          • 496
          • nbgd

Moram da priznam da, kao zamena za CD changer, ni ne očekujem da čita pesme? Koji CD changer uopšte prikazuje nazive pesama sa CDova, ako su bundle-ovani?

Comment

• MarkoJTD
            CBC Senator
            • 04.05.2008
            • 249
            • Beograd

Nabavio sam Xcarlink pre par dana i mislim da je taj uredjaj best buy, jer za te pare (105 EUR) dobijate toliko toga
            cita foldere sa USB-a i SD kartice, u paketu dobijate i razne korisne dodatke, kao npr adapter za sd karticu s kojim je mozete citati preko USB-a kao i produzni za USB. lako se ugradjuje, i kvalitet zvuka je odlican...

jedina mana moze da bude sto skipuje pesme kad prebacujete na sledecu nekad mu se desi da pocne da prelistava pesme iz foldera pa ne znam dali je to do uredjaja ili prosto radio salje pogresan signal...
            takodje treba paziti kad se ubacuje sd kartica da je otkljucana
            i eto to je to, ovo najbolje resenje za one koji ne zele da izvade fabricki kasetofon jer bi narusio estetiku i one koji su hteli da ugrade cd changer da znaju da je ovo bolje od toga jer cita 10 diskova (foldera) sa po 99 pesama.
            - Italian for style

Comment

• chiki
              CBC Veteran
              • 19.04.2006
              • 158
              • Beograd

Da, ponekad se desava skipovanje pesme. Meni se desava uglavnom samo od sebe ali ne tako cesto mozda jednom nedeljno sto mi ne predstavlja problem. To je primeceno iskljucivo kod Stilove Visteon muzike. Isti uredjaj na Alfi i Puntu radi bez tog problema. Ljudi iz razvoja su obavesteni pa cekam odgovor... Uskoro se ocekuje dodatak za Bluetooth. Javljam cim nesto vise saznam.
              AR 159 1.8 TBI
              C3 1.4i GNV

Comment

• ToNcA
                CBC Senator XXL
                • 31.01.2006
                • 868
                • Klagenfurt am Wörthersee / Beograd
                • Mazda 6 2.0d

A dodatak za bluetooth bi znacio da je ujedno i hands-free?
                Kada se to ocekuje?

Na plin se kuva, na dizel se greje a na benzin se vozi - a ja krenuh da se bavim grejanjem...

Comment

• bgd
                  CBC Član
                  • 30.06.2008
                  • 22
                  • Beograd

E ovako:

Ovaj naš kolega-forumaš što valja xcarlink probao je da mi nabudži spravu u Hondu Accord (2001) na fabričku BOSE muziku ali ne može.

Znači, imam Bose 2SA1 radio-kasetofon sa okruglim 8-pinskim DIN ulazom (M-Bus 8 pin connector ) za CD changer.

E sad pitanje je kako nabudžiti xacarlink u okrugli 8-pinski DIN ulaz?

Comment

• chiki
                    CBC Veteran
                    • 19.04.2006
                    • 158
                    • Beograd

Originally posted by ToNcA
                    A dodatak za bluetooth bi znacio da je ujedno i hands-free?
                    Kada se to ocekuje?
                    Tako je. Dodat je i mikrofon u paketu.
                    Pocetkom septembra cu dobiti par komada da testiram.

@Bgd

Primetio sam da dosta HU sa ISO konektorom imaju i shemu i opis svakog pina na poledjini. Na tvom uredjaju ne vidim shemu za DIN konektor ali mozda na netu to negde ima. Cini mi se da Fiat Bravo ima kabl koji ide od radio/kasetofona do CD sanzera u gepeku. Prema sanzeru je DIN a prema radiju je ISO. ISO isto ima 8 pinova. Mozda i to moze biti polazna tacka....
                    AR 159 1.8 TBI
                    C3 1.4i GNV

Comment

• bgd
                      CBC Član
                      • 30.06.2008
                      • 22
                      • Beograd

Originally posted by chiki

@Bgd

Primetio sam da dosta HU sa ISO konektorom imaju i shemu i opis svakog pina na poledjini. Na tvom uredjaju ne vidim shemu za DIN konektor ali mozda na netu to negde ima. Cini mi se da Fiat Bravo ima kabl koji ide od radio/kasetofona do CD sanzera u gepeku. Prema sanzeru je DIN a prema radiju je ISO. ISO isto ima 8 pinova. Mozda i to moze biti polazna tacka....
                      Evo polazne tačke

I kuda sad da idem od ove tačke?

Inače kaži onom tvom iz Beoafrike što montira xcarlink da pripazi malo kad skida centralnu konzolu...mlati onim šrafcigerima ko Sveti Ilija Gromovnik pa ostaju ožiljci po unutrašnjosti kola ko da su preživela napad štakora

da stvar bude gora, prilikom bezuspešne montaže xcarlinka, zaboravio je da mi prikači antenu (koju je on otkačio) pa je sve mora da sastavlja i rastavlja 2 puta...katastrofa

Comment

• nidza
                        CBC Senator XXL
                        • 16.04.2008
                        • 496
                        • nbgd

Xcarlink izgleda da ne čita SDHC kartice, tako da za veće kapacitete verovatno mora da se ide na USB. Velika šteta, pošto sam izračunao da mi je 4Gb taman. Idite na više komada od 2Gb. Nije stra'obalno, jer je to i dalje od 20 do 50 sati muzike zavisno od kvaliteta - puna kapa.

Nije čudno jer dosta uređaja i card readera ne vidi ove kartice.

Comment

• chiki
                          CBC Veteran
                          • 19.04.2006
                          • 158
                          • Beograd

Originally posted by bgd
                          Originally posted by chiki

Evo polazne tačke

I kuda sad da idem od ove tačke?

Inače kaži onom tvom iz Beoafrike što montira xcarlink da pripazi malo kad skida centralnu konzolu...mlati onim šrafcigerima ko Sveti Ilija Gromovnik pa ostaju ožiljci po unutrašnjosti kola ko da su preživela napad štakora
                          http://www.supraforums.com/forum/showth ... tereo+wire
                          Ovde se nalazi pinout za Toyote koji je isti i za ostale japanske automobile. Sutra cu napisati koji je tacno na Hondi.
                          Isto tako, moje dosadasnje iskustvo govori da je mala sansa naterati xcarlink da radi na uredjajima koje nemam u dokumentaciji tj. na slikama na sajtu, ali uvek izlazim u susret koliko god treba da bi uredjaj prodario.
                          Sto se tice majstora, zao mi je sto ovo citam ali nisam do sada imam zalbi na njega iako je instalirao u dosta razlicitih marki automobila od talijana, francuza do japanaca. U svakom slucaju nemate nikaku obavezu da kod njega instalirate.
                          AR 159 1.8 TBI
                          C3 1.4i GNV

Comment

• chiki
                            CBC Veteran
                            • 19.04.2006
                            • 158
                            • Beograd

Originally posted by nidza
                            Xcarlink izgleda da ne čita SDHC kartice, tako da za veće kapacitete verovatno mora da se ide na USB. Velika šteta, pošto sam izračunao da mi je 4Gb taman. Idite na više komada od 2Gb. Nije stra'obalno, jer je to i dalje od 20 do 50 sati muzike zavisno od kvaliteta - puna kapa.

Nije čudno jer dosta uređaja i card readera ne vidi ove kartice.
                            Evo sta sam testirao:
                            SD HC karticu od 4 GB - ne radi
                            Mobilni telefon Sony Ericsson P1i u File Transfer modu preko odgovarajuceg USB kabla - radi savrseno
                            Eksterni USB HDD 120GB 2.5" sa dve particije, na prvoj su folderi sa muzikom - ne radi
                            AR 159 1.8 TBI
                            C3 1.4i GNV

Comment

• eki86
                              CBC Član
                              • 15.11.2005
                              • 82
                              • Bor

a jel zna neko koliko ce da kosta taj uredjaj sa bluetooth-om ???

Comment

Working...
                              X