KFC-W2509 da li moze obrnuto da se montira na kutiji?

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • TheDoctor
    CBC Senator
    • 09.05.2005
    • 299
    • Keekendah City, Dukesland

KFC-W2509 da li moze obrnuto da se montira na kutiji?

zbog nedostatka prostora u gepeku moj drug pita da li bi mogao da stavi ove kenwoodove woofere da stavi obrnuto dasci od gepeka. on vozi staru korsu i ima sad plin, pa ne mogu vise elipse da mu stoje na dasci i on je popizdeo pa hoce da stavi dva ta woofera ali obrnuto pa pita da li to moze. elipse je vratio kod caleta u kola.

dakle...
    www.twowheelkings.de.vu
  • kilson
    Moderator
    • 09.10.2004
    • 3216
    • NoviBGD
    • AR 75 GT

...Dakle, KFC-W2509 je woofer namenjen za ugradnju u kompresionu kutiju. To shto spominjesh mi izgleda kao free air varijanta, s' tim shto je magnet od woofera usmeren u kabinu, a membrana u prtljazhnik. Free air je razlichit princip od kompresione kutije (closed box), te samim tim i trazhi woofer sa drugachijim parametrima, t.j. namenom.

Suma sumarum, mozhe ga ugraditi, ali ce efekat biti vema slab...

pozz
    Srpski klub ljubitelja Alfa Romeo automobila

Comment

• TheDoctor
      CBC Senator
      • 09.05.2005
      • 299

ok. hvala na odgovoru, a i ja sam kuci napravio neku kutiju i nije bas neka razlika u zvuku/basu kad ga stavim normalno ili obrnuto. razlika postoji samo u dubini i trajanju basa.
      sad smo se dogovorili, pravicemo mu novu zadnju dasku, a wooferi ce ici normalno.
      jedno pitanje jos: recite mi koje od ovih pojacala moze da izgura dva takva kenwoodova basa i jos po dve elipse/okrugli iste marke (koliko watti imaju elipse/okrugli zvucnici stvarno ne znam) tj. da odgovara po ohmima itd. kako to vec dalje ide.

www.twowheelkings.de.vu

Comment

• TheDoctor
        CBC Senator
        • 09.05.2005
        • 299

bilo ko...
        www.twowheelkings.de.vu

Comment

• Black Knight
          CBC Senator XXL
          • 13.10.2004
          • 2020
          • Novi Beograd, kicblo

moras biti strpljiv
          Injection is good,but I'd rather be blown!

Comment

• kilson
            Moderator
            • 09.10.2004
            • 3216
            • NoviBGD
            • AR 75 GT

Originally posted by TheDoctor
            ok. hvala na odgovoru, a i ja sam kuci napravio neku kutiju i nije bas neka razlika u zvuku/basu kad ga stavim normalno ili obrnuto. razlika postoji samo u dubini i trajanju basa.
            sad smo se dogovorili, pravicemo mu novu zadnju dasku, a wooferi ce ici normalno.
            Taj sistem koji cesh primeniti je koncept free-air ugradnje. Kao shto sam ti napomenuo, KFC-W2509 je namenjen za ugradnju u KUTIJU!
            Originally posted by TheDoctor
            jedno pitanje jos: recite mi koje od ovih pojacala moze da izgura dva takva kenwoodova basa i jos po dve elipse/okrugli iste marke (koliko watti imaju elipse/okrugli zvucnici stvarno ne znam) tj. da odgovara po ohmima itd. kako to vec dalje ide.

http://www.mediamarkt.de/ph/index.php?gid=53
            KFC-W2509 je snage reda 130 rms. -znachi za njih dva, recimo trazhish pojachalo reda 2 x 100-120 rms.

Klasichne zvuchnike je najbolje da vezhesh direktno na matichnu jedinicu, osim ako nisu reda oko 80 i vishe rms, kada mozhesh ici i na neko pojachalo pride...

Comment

• TheDoctor
              CBC Senator
              • 09.05.2005
              • 299

thanx

o.k. ovo za zvucnike mi nije ni bitno, vazno mi je da dva woofera mogu da idu na jedno pojacalo posto su mi neki pricali da za svaki woofer treba posebno pojacalo pa moram da se uverim. znaci moze da ga gura jedno samo da ima dowoljno watti?

sto se tice woofera rekao sam normalno ga pakujemo...
              www.twowheelkings.de.vu

Comment

• kilson
                Moderator
                • 09.10.2004
                • 3216
                • NoviBGD
                • AR 75 GT

Naravno da ih mozhe gurati jedno pojachalo. Pod obavezno obrati pazhnju na ozhichenje; kablove i osigurach za napajanje pojachala (nadam se da znate shta radite)!

Na tu snagu minimum 10mm2 presek kabla. U ostalom tabela ti je OVDE.

Comment

• TheDoctor
                  CBC Senator
                  • 09.05.2005
                  • 299

videcu kad se vratim iz Shwabbiye tj. da li cu tamo uzeti neko pojacalo ili da kupim od nekog burazerovog elektricara. ima valjda 2 pojacala jedno je 2x80 a drugo je 2x120. nego on je govorio kao da pojacalo treba da bude upola snage woofera. mislio je na rms watte, kao uzmite tu cifru podelite na pola i trazite takvo pojacalo. a to za kablove cu se postarati da budu kako treba, valjda i taj elektricar zna sta radi.
                  sad mi nesto drugo palo na pamet, sta ce biti sa strujom tj. koliko ce to strasno biti po akumulator, da li je to preterano ili... mislim citao sam na jovovic. ima. virus. com da oni kapacitatori nemaju smisla itd. pa ne znam sta da mislim. a i cale se bas nesto ne bi odusevio ako bi mi muzika ****la akumolator
                  www.twowheelkings.de.vu

Comment

• kilson
                    Moderator
                    • 09.10.2004
                    • 3216
                    • NoviBGD
                    • AR 75 GT

Hehehe, ne brini, nije toliko jako - naravno, nadam se da ti je alternator ok puni, a izbegavaj maratonsko korishcenje pod full load kada automobil nije upaljen.

Comment

• TheDoctor
                      CBC Senator
                      • 09.05.2005
                      • 299

www.twowheelkings.de.vu

Comment

Working...
                      X