asus eee pc u auto ?????

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • iggyboy
    CBC Veteran
    • 18.03.2008
    • 148
    • pozarevac
    • stilo 16v

asus eee pc u auto ?????

Da li je moguce umesto nekog dvd plejera kupiti eee pc koji kosta 170e i povezati ga na hu zbog kvaliteta zvuka, i da li je moguce preraditi punjac za njega da bi mogao da se ukljuci u autu.Deluje mi jako zanimljivo imati laptop u autu,sta mislite? Spotovi,filmovi i jos poneka igrica
  • ICE_MEN
    CBC Senator
    • 05.01.2009
    • 260
    • Višnjička Banja

Re: asus eee pc u auto ?????

tesko mislim da za bateriju laptpa nije moguce da se puni bez 220w a mogao bi da probas bez baterije da ga prikljlučis na neko napajanje koje ce upeti da napravi dovoljno struje da bi mogao da ga pokrenes, to je neko moje misljenje, jeftinije te izadje da kupis na bubanj potoku DVD pleyer za 60€ i da mu izvadis displej i ubacis ga na razvodnu tablu izgleda ce ekstra a jeftinije ce te kosta
    Pravilnik foruma

Comment

• -Miki-
      Moderator
      • 09.11.2005
      • 708
      • Valjevo
      • Honda Accord coupe cg4

Da naravno izvodljivo je cak mislim da ne trazi neke specijalne zahvate ,najpre pogledaj gde bi mogao da upakujes EEE pc da bude prakticno i pregledno a onda predjes na povezivanje sa HU.Dobra je ideja
      @Ice_men
      Nije problem oko napajanja u krajnjoj liniji ima pretvarac 12/220v od 150w za sitne pare i resen problem a to sa displejem od dvd-a sa buvljaka zaboravi ,jednom kad ga otvoris gotov je za sva vremena + mnogo zezanja oko povezivanja i pitanje kakvog frankestajna ce dobiti.

Pozz
      Saab 9-3 sport sedan 1.9 TiD 150KS

Comment

• dule6491
        CBC Član
        • 16.10.2008
        • 73
        • Beograd

Nisam siguran,ali mislim da se baterija ne puni sa 220V...

Comment

• dule6491
          CBC Član
          • 16.10.2008
          • 73
          • Beograd

@ICE MAN
          Predpostavljam da si mislio na volte,ne wate...

Evo ga malo tacniji podatak.. Radi na 14.8V (mozda ne svaka,pricam za ovo sto imam)... A,puni se sa 19V!

Comment

• -Miki-
            Moderator
            • 09.11.2005
            • 708
            • Valjevo
            • Honda Accord coupe cg4

Originally posted by dule6491
            Nisam siguran,ali mislim da se baterija ne puni sa 220V...
            Hmmm Dule jel ti to radis namerno ili stvarno ne znas ili mislis da sam ja debil koji puni baterije sa 220v direktno u steker moras da spamujes svaki moguci post ?! Dakle pokusacu da nacrtam za svaki slucaj da bi me razumeo .

Svaki laptop koji sam ja u zivotu video dolazi fabricki sa adapterom na 220v (..The Eee is shipped with an AC adapter that is used to charge the unit...) kojim snizava napon na fabricki (19v,14,4v ili vec koji mu je fabrika predvidela) potrebni za rad i punjenje baterije pa pretpostavljam da i taj asus nije izuzetak . Kad sam rekao pretvarac za kola mislio sam na inverter 12/220 volti koji se ubacuje u mesto za upaljac upalis ga na ON dobijes 220v (150w snage recimo) i u koji ubodes adapter koji si dobio za kucno punjenje na 220 volti ,upalis laptop i vidis da sve normalno radi. valjda sam sad jasan

Za svaki slucaj postavicu i slike da bih bio siguran da si me razumeo :
            Ovo je inverter:

Operate electrical devices through this converter by plugging to car cigarette socket
            Charge your home or office electrical devices with this power inverter such as Laptop, PC, TV, DVD Player, Battery Charger, Digital video, Video Camera, Portable Stereos,CD etc.
            Simply plug into a 12V outlet for instant AC power
            Provides 150 watts of AC power and 300W surge power
            Audio alarm warns of low battery lever prior to auto shut down
            Safely shuts down if over temperature of overload condition
            Operate a 13" TV for about 5 hours from a typical car battery
            Package with a US to UK/Euro/World Adapter
            It can convert DC12V electricity provided by the automobile into AC Power
            Being widely used with those electric equipments which power consumption are less than 75W, such as notebook, cell phone, camera, CD, charger and various kinds of professional tools
            Special versatile socket, suitable for various kinds of plugs
            Safely shuts down if over temperature of overload condition
            Output voltage: 200 VAC
            Output frequency: 50 HZ +/-2 Hz
            Output waveform: Modified sine wave
            Input voltage range: 10.0-15.0 VD
            Low battery alarm (nominal): 9.7-10.3V
            High battery shutdown point (nominal): 14.5-15.5V
            Battery drain with no AC load (at 12V input): <0.3A
            Peak efficiency: >90%
            Continues AC output power: 120W
            30-minute AC output power: 150W
            Maximal AC output power: 300W
            Weight: 355g
            Size: 10 x 6.4 x 3.3 cm

Ovo je fabricki asusov adapter koji dolazi uz laptop eee i koji se ubada u inverter :

* Small and easy to carry (less than 170g)
            * Input:100-240V~50/60Hz 680mA
            * Output:9.5v---2.5A

* Colors White, Black (Click to view colors)

Nadam se da sam dovoljno dobro objasnio na sta sam mislio

Comment

• DovlaK
              CBC Senator XXL
              • 24.07.2008
              • 560
              • Beograd

Ja nisam razunmeo šta je cilj cele akcije?

Konkretno, slučaj je izvodljiv i to prilično jednostavno... može se uzeti ovaj 12/220V adapter, mada bih lično preporučio ili da se nađe ili da se napravi novi adapter 12/X (pri čemu je X napon koji dobija laptop na izlazu svog ispravljača), čisto zbog opterećenja akumulatora u autu jer ovaj 12/220 troši više snage, a nepotrebno diže napon za 200V a potrebno je svega nekoliko... Ovo ne znam koliko bi moglo da košta, ali ne bi trebalo biti komplikovano za napraviti

Što se tiče povezivanja sa muzikom naravno da je moguće... recimo ja sam čak kod sebe povezivao laptop za kasetofon! Ako na pleyeru imaš audio ulaz treba ti samo kablić sa dve banan'ce i to je to... šljakaće bez problema

E sad... lično ne vidim poentu čemu spotovi, igrice i slično u kolima? Ako je za zabavljanje klinaca da ne smaraju tokom vožnje onda povlačim reč inače ne vidim neku realnu potrebu za tim... koliko znam taj Asus ima i nešto smešno malu memoriju pa nije ni neki ozbiljan memorijski medijum... Al' dobro, to je moje mišljenje, a konkretan odgovor sam dao
              Будале се не рађају. Праве их лепе девојке у слободно време.

Comment

• iggyboy
                CBC Veteran
                • 18.03.2008
                • 148
                • pozarevac
                • stilo 16v

Pa nije da imam nesto protiv dvd-a u autu ali mislio sam da budem originalan a i taj malisa(eee) ima i bezicni internet u sebi pa recimo cekas nekog i na hot spotu malo surfujes da ti nije dosadno a na spotove i filmove sam mislio zbog duzih putovanja na zenu i klinca da im ne bude dosadno .Hvala svima na odgovorima,vidim je je lako za povezati,samo da se pronadje mesto za postavljanje da se lepo uklopi u auto.

Comment

• -Miki-
                  Moderator
                  • 09.11.2005
                  • 708
                  • Valjevo
                  • Honda Accord coupe cg4

@Dovlak
                  Postavljeno je pitanje u vezi povezivanja micro pc-a u autu i predlozio sam da kupi inverter na 12/220v koji kosta par hiljada dinara i predstavlja brzo i jeftino resenje.Ja ga imam u svom autu i koristim ga za istu namenu koju hoce i Iggyboy + punim telefon itd. Naravno ima jos mogucnosti da nadje odgovarajuci adapter na 12v za lap.

@Iggiboy
                  Samo ti nadji mesto gde bi ga montirao a za ostalo ne brini ,stvar je odlicna

Comment

• dule6491
                    CBC Član
                    • 16.10.2008
                    • 73
                    • Beograd

@MIki
                    Miki...nisam mislio na tebe,izvini,nisam napisao kome se obracam..
                    Ono je bio moj odgovor na ovo
                    Originally posted by ICE_MEN
                    mislim da za bateriju laptpa nije moguce da se puni bez 220w
                    ,mrzelo me da quote-jem...

Inace,nije losa ideja za UPS,ali cini mi se kao komplikovanje.. Treba videti koliko treba snage za to,moze se napraviti prost pretvarac (od 200-300din),ali za male struje ~1.5-3A...

Comment

• -Miki-
                      Moderator
                      • 09.11.2005
                      • 708
                      • Valjevo
                      • Honda Accord coupe cg4

@dule6491
                      Napisao si post ispod mog i naravno protumacio sam tako kako je izgledalo , ok nesporazum ubuduce koristi citat korisnika da ne bude dilema.
                      Ja ostajem pri misljenju da je inverter naj. izbor i najmanje zezanje + dobijes multifunkcionalnu stvar.

@Iggiboy
                      napisi koji auto je u pitanju ili sliku kokpita pa mozda ti neko da ideju gde i kako bi mogao da ga postavis

Pozz

Comment

• iggyboy
                        CBC Veteran
                        • 18.03.2008
                        • 148
                        • pozarevac
                        • stilo 16v

Ma ne razumem se ja u tu elektroniku,zato sam i postavio pitanje.Posto vidim da ima gotov proizvod u toliko bolje,inace auto je ford probe mkII,evo slike kokpita,ko ima ideju,samo izvoli

evo slika iz drugog ugla(skinuta sa neta)

Comment

• krstin
                          CBC Senator
                          • 14.09.2007
                          • 223
                          • Novi Sad

Ja imam onaj Trust punjac za auto, jeftin je, a super radi...

Comment

• -Miki-
                            Moderator
                            • 09.11.2005
                            • 708
                            • Valjevo
                            • Honda Accord coupe cg4

Da ne bude zabune tema je krenula u off i polemika sa punjacem je prebacena na http://www.cannonballforums.se/forum...=unread#unread pa nastavite tamo pricu

@Iggyboy jel ima nekih ideja ili jos razmatras mesto za pc , moram priznati da nije bas pogodna tabla za ove gimnastike

Comment

Working...
                            X