Pa da to sam i ja predložio samo nisam hteo da lupam cenu... za nekoga ko puno putuje i ko koristi laptop u kolima (recimo ima vozača) ovo je super stvar... a i za ovaj konkretan slučaj rešenje čitavog problema
Будале се не рађају. Праве их лепе девојке у слободно време.
Ja nešto ne verujem u te jeftine ispravljače, punjače, pretvarače (fabričke) i sl.. Obično rade na većem naponu da bi kompenzirali snagu, nisam stručnjak pa nemojte da se hvatate za reč. Radije koristim invertor ali je to skopčano sa dodtnim kablovima, originalnim punjačem i sl.. Pošto ja to korstim u vožnji za dijagnostuku, i tako sedimo u kablovima pa koji manje više...
Ovo rešenje ako je pravo a jeftino, sigurno je bolje zbog tih kablova. E sada da ne bi pričali prazne priče, ima li neka šema da se to napravi za 200 do 300 dinara il iviše a da ima regulaciju napona i potrebnu snagu za laptop? I normalno da se ne spali kod duže upotrebe
Obično rade na većem naponu da bi kompenzirali snagu
Tacno...
Ima sema,ali ne znam koliko struje treba laptopu..oko 2A?
@iggyboy
Jel bi se ti uopste zezao sa tim pravljenjem ili bi kupio?
Ako čovek kupi ne zanima ga da pravi, da iskorsitim temu, mene bi zanimalo jer mi često treba u kolima i nervira me invertor, punjač i svi kablovi ono nogu plus dva interfejsa... A možda i nekom drugom zatreba, neće da e baci.
Ili otvorite novu temu za to, umesto prepucavanja ajde neko koristi od vas
Na original ispravljaču piše izlaz 3900 miliampera i 19V. Sa starim laptopom mi je invertor radio normalno ali sa novim hoće da zvekne osigurač jer je veći potrošač.
za bilo koji normalan laptop tj napon veci od 12v kupiti jeftin DC/DC pretvarac, nagledao sam ih se gomilu za 1000-1500din i rade korektno...
Za EEEpc tj napon od 9.5v kupi se stabilizator tj regulator napona u to-220 kucistu sa 3 noge, ulaz masa izlaz, a naziv je 78T09 i kosta stotinjak dindzi...
pravi stabilnih 9v sa 3a, greje se onako, ali radi, probano u autu sa eeeeee pc na nekoliko mesta tj automobila, baterija premosti verglanje te nikad nema prekida...
inace svi ti 78xx regulatori zahtevaju cca 3v veci ulazni napon od izlaznog, i ako je npr 7805 onda je to 5v 1a, ako je 78K05 onda je 5v 1.5 ili 2a ne secam se vise (pogledati katalog)
79... regulatori su negativni i ne vidim njihovu primenu u automolilima u smislu napajanja uredjaja...
Re: Punjac za laptop (prebaceni postovi iz asus eee pc)
??
Da li hocete da kazete da ako zelim 12V na izlazu treba mi 15V na ulazu? Tako sam razumeo i prvi put i i dalje cekam objasnjenje da nisam dobro razumeo,nego...
Comment