Xsara Picasso fabricki radio i Pioneer CD changer

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Ljubo
    CBC Senator
    • 18.10.2005
    • 278
    • Kraljevo

Xsara Picasso fabricki radio i Pioneer CD changer

zdravo svima.

stari auto prodajem a kako imanje cd changera ne povecava cenu, resio sam da ga skinem i stavim na drugi auto.

Dakle, sada imam Xsaru Picasso sa fabrickim radiom. Radio je od ne znam kog proizvodjaca, ali model je broj 22RC290/35 .
    Ima dugme, tj. opciju za slusanje sa CD changera (koga nema).

Skinuo sam changer sa starog auta, changer je Pioneerov, i to CDX-P1270 .

Problem mi je kako da ih povezem...?
    da napomenem da sam cist amater entuzijasta za sve stvari.

Problem je sto dzek od changera ne odgovara radiu.
    Na changeru je izgleda neki IP-BUS konektor , plus konektor za struju i masu. Nasao sam i uputstvo za njega na ovoj adresi:
    http://www.service.pioneer-eur.com/pees ... onManuals3)?openagent&ID=2FA1E9ACCBB7DA8041256AFE004C5332&At tachment=CRD3349_CDX-P1270.pdf

Dok na onom fabrickom cd radiu nema tog ulaza... evo i slike ulaza na njemu:

Samo da dodam, prvi sa vrha ulaz je slobodan, u druga dva idu postojeci fabricki dzekovi.

Kako da ih povezem, pretpostavljam preko nekih adaptera... kojih tacno, ima li kod nas da se kupi, gde?

Apsolutni sam amater, pa je svaka pomoc dobrodosla.

P.S. Dok sam skidao onaj fabricki radio, moze da mu se i prednja maska skida, ali krta plastika i popucale su neke `zakacke` plasticne... ima li nacina da se to zalepi/popravi?

Hvala...
  • -Miki-
    Moderator
    • 09.11.2005
    • 708
    • Valjevo
    • Honda Accord coupe cg4

Re: Xsara Picasso fabricki radio i Pioneer CD changer

Nista ne mozes uraditi sa ovim ,moras da nadjes cd koji fabricki ima ulaz za sarzer pa tek onda mozes povezati a ono na slici je euro jack to je standardni dzek u evropi za povezivanje HU sa zvucnicima ,napajanjem itd.

Pozz
    Saab 9-3 sport sedan 1.9 TiD 150KS

Comment

• Ljubo
      CBC Senator
      • 18.10.2005
      • 278
      • Kraljevo

hvala na odgovoru.

verovatno te ne kapiram najbolje sta si hteo da kazes.
      ovaj fabricki cd radio na prednjoj maski ima dugme za cd changer, ali nije u funkciji jer isto fabricki nema prikacen cd sanzer.

ovako laicki, a saznavsi od tebe da se konektor zove euro jack, pretpostavljam da je meni potreban neki adapter sa IP-BUSa na ovaj Euro jack ?

mislim, ne mogu da verujem da u danasnje vreme moze da postoji nesto u svetu tehnike sto nije kompatibilno a istovremeno nereseno pomocu nekih adaptera....

i na pioneerovom zvanicnom sajtu, u delu FAQ za moj model changera, pise:

"Is my original car stereo compatible with Pioneer CD changers?
      Yes, original factory installed radio's can be connected to our CD Changers using one of our optional CD-to-Radio Interfaces."

I jos kaze:
      "Want to add a multi-CD changer to your existing radio system? This interface links your original car radio with a Pioneer multi-CD changer.
      It allows you to control the multi- CD changer — such as searching for tracks or selecting another disc — with the radio's existing buttons. And the CD sound is reproduced by the car's original sound system.
      Click on 'Main Features' to find the right interface for your car."

ali na linku za ove adaptere nema Citroena na spisku?! link: http://www.pioneer.eu/files/pdf/CE_OE_Interface.pdf

nisam pametan...

mozda ako ipak ne moze da mi je resenje da prebacim sve u kompletu sa starog auta (pored changera, tamo je i Pioneerov radio kasetofon...

Na ovom fabrickom ni zvuk mi se nesto ne svidja... da li je to vise do zvucnika ili do HU-a?

Comment

• -Miki-
        Moderator
        • 09.11.2005
        • 708
        • Valjevo
        • Honda Accord coupe cg4

LJubo vidi ovako, fabricka muzika je uglavnom prilagodjena za marku automobila za koji se radi i ima specificne -citaj ne standardne adaptere,naravno ovo ide od slucaja do slucaja ali uglavnom je tako.Sony,Pineer i ostale opste poznate firme rade po standardu i medjusobno su kompatibilne ali kao sto rekoh fabricka muzika je nesto drugo.Taj izlaz koji ti imas je verovatno samo za fabricki sarzer i na njega ne mozes prikaciti taj pioneerov ,tj. verovatno mozes ali to svakako prevazilazi amatersko umece i predlazem ti da odes do nekog ko se time bavi profi pa eventualno da ti on to poveze - ako uopste moze.
        Najjednostavnije ti je da prebacis stari cass i resi problem

Pozz
        Saab 9-3 sport sedan 1.9 TiD 150KS

Comment

• chiki
          CBC Veteran
          • 19.04.2006
          • 158
          • Beograd

Prodaj CD sanzer, to je trazena roba i kupi xcarlink.
          AR 159 1.8 TBI
          C3 1.4i GNV

Comment

• Ljubo
            CBC Senator
            • 18.10.2005
            • 278
            • Kraljevo

I ja sam na kraju dosao do te ideje.

Samo... ako uspem da prodam changer.

Comment