woofer za pioneer gm-x644 pojacalo?

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • astragtc
    CBC Početnik
    • 06.05.2009
    • 6
    • Novi Sad

woofer za pioneer gm-x644 pojacalo?

Treba mi vas savet u vezi odabira woofera za ovo pojacalo. Karakteristike pojacala su:

Power source .................................................. .................................................. ...... 14.4 V DC (10.8 — 15.1 V allowable)
    Grounding system .................................................. .................................................. ..................................... Negative type
    Current consumption .................................................. .................................................. 32.2 A (at continuous power, 4 W)
    Average current drawn* .................................................. .................................................. .. 10.9 A (4 W for four channels)
    15.9 A (4 W for two channels)
    Fuse .................................................. .................................................. .................................................. ................. 25 A ´ 2
    Dimensions .................................................. .................................................. .................. 270 (W) ´ 60 (H) ´ 250 (D) mm
    Weight .................................................. .................................................. ................ 4.1 kg (Leads for wiring not included)
    Maximum power output .................................................. .................................................. .............. 100 W ´ 4 / 240 W ´ 2
    Continuous power output .................................................. ...................... 80 W ´ 4 / 210 W ´ 2 (DIN45324, +B=14.4 V)
    Load impedance .................................................. .................................................. ...................... 4 W (1 — 8 W allowable)
    (Bridge connection: 2 — 8 W allowable)
    Frequency response .................................................. .................................................. ...... 10 — 50,000 Hz (+0 dB, –1 dB)
    Signal-to-noise ratio .................................................. .................................................. ................ 105 dB (IEC-A network)
    Distortion .................................................. .................................................. ................................... 0.005% (10 W, 1 kHz)
    Separation .................................................. .................................................. ................................................. 65 dB (1 kHz)
    Low pass filter .................................................. .................................................. ............ Cut off frequency: 40 — 120 Hz
    Cut off slope: –12 dB/oct
    High pass filter .................................................. .................................................. ............ Cut off frequency: 40 — 120 Hz
    Cut off slope: –12 dB/oct
    Maximum input level/impedance .................................................. ................................ RCA: 6.5 V/22 kW (0.4 — 6.5 V)
    Speaker: 26 V/40 kW (1.6 — 26 V)

Verovatno vam je potrebno i da cujete sta ja zelim od tog sistema. kao prvo vise volim bas koji vibrira nego onaj koji udara, kao drugo zeleo bih da to bude neko kvalitetnije resenje u vidu materijala od kojeg je napravljen (mislim na membranu) kao trece zeleo bih ceo potencijal pojacala da prikacim na jedan woofer i kao cetvrto da me ne izuje previse kad odem na kasu
    Evo sta sam ja iskopao pa mi recite da li kopam u pravom smeru http://www.pioneer.eu/eur/products/25/1 ... ssory.html svideo mi se zbog toga sto je dual cone pa sam mislio da uposlim oba kanala sa pojacala tako da bi ga maksimalno iskoristio. Ukoliko je to moguce sto sam zamislio, onda mi preostaje samo izbor tipa kutije da li da ga stavim u bas reflex ili Single Reflex Bandpass Box? Nadam se da ste imali strpljenja da procitate sve do kraja i unapred vam se zahvaljujem na korisnim savetima
  • shvexoman
    CBC Član
    • 03.04.2009
    • 57
    • Smederevo

Re: woofer za pioneer gm-x644 pojacalo?

viewtopic.php?f=19&t=41460

neznam kako je odradjena kutija ali je woofer extra a mislim da je i cena skroz OK

Comment

• astragtc
      CBC Početnik
      • 06.05.2009
      • 6
      • Novi Sad

Ne citirraj post iznad svog ...

Do kutije jos nisam stigao. Idem polako korak po korak kad utvrdim gradivo za drajver prelazim na izbor tipa kutije a samim tim i njenu izradu

Comment

• astragtc
        CBC Početnik
        • 06.05.2009
        • 6
        • Novi Sad

Originally posted by shvexoman
        http://www.cbc.rs/forum/viewtopic.php?f=19&t=41460

neznam kako je odradjena kutija ali je woofer extra a mislim da je i cena skroz OK
        Pogledao sam zvucnik na netu, extra je cini mi se da je materijal od kojeg je napravljen kvalitetniji nego ovaj pioneer-ov ali me zabrinjava njegova prevelika snaga od 500 rms ne znam da li ce moje pojacalo moci adekvatno da ga potera kao i slabiji sensitivity od 87 dB od pioneer-ovih 92 dB. U svakom slucaju hvala.

Comment

• -Miki-
          Moderator
          • 09.11.2005
          • 708
          • Valjevo
          • Honda Accord coupe cg4

Pozz i dobro dosao !
          Woof koji si ti gledao (TS-W308D4) je dobra kombinacija sa tvojim pojacalom ,vidim da ima dobru osetljivost tako da ce ga nesto slabije pojacalo ipak gurati bez po muke. Takodje dobra strana ove varijante je sto su obe komponente Pioneer (upareno) i uglavnom dobro sviraju.Moja preporuka ...

Pozdrav
          Saab 9-3 sport sedan 1.9 TiD 150KS

Comment

• astragtc
            CBC Početnik
            • 06.05.2009
            • 6
            • Novi Sad

hvala na dobrodoslici a i na savetu. Pozz.

Comment

Working...
            X