Opel Astra G 2001 - promena fabricke muzike

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • ledjoo
    CBC Početnik
    • 26.05.2009
    • 1
    • Cacak

Opel Astra G 2001 - promena fabricke muzike

Interesuje me sledece:

Promenio bih fabricni kasetofon koji sad dobio u astri (Philips 400)

na koji je povezan MF volan (multifunkcijski), a da pri tom ne izgubim te funkcije na volanu.
    Nasao sam na netu kako taj player izgleda od pozadi

Citao sam za jedan uredjaj koji se ugradjuje pored novog player-a koji bi ubacio u auto, sa kojim moze da se izbegne gubitak tih funkcija.

E sad, mene interesuje, da li postoji neki od player-a (do sada sam koristio uglavnom Pionir-ove proizvode) koji ima takav konektor pozadi
    na koji bih mogao nakaciti funkcije na volanu, ili ako ne pionir onda neka druga marka. Pozeljno bi bilo da taj player ima usb prikljucak eventualno bluetooth.

Ukoliko ne postoji nista sto bi zadovoljilo moje potrebe, moze li mi ko reci koji bi cd sanzer dosao u obzir i gde ima da se nabavi ?

Listao sam dosta tema, ali nisam nasao ono sto mene interesuje. Cekam odgovore hvala unapred
  • Darkopop
    CBC Senator
    • 17.09.2008
    • 213
    • Stara Pazova

Re: Opel Astra G 2001 - promena fabricke muzike

Drugar slushaj
    -firma koja uvozi pioneer u srbiju je pukla tako da shta god hotjesh od tog brenda uzimash sa starih zaliha jer nema naznaka kada tje se ponovo uvoziti.
    -koristi search, jer je tema za MF volan pokrenuta odavno http://cbc.rs/forum/viewtopic.php?f=57&t=30272
    -postoje i sami HU-i koji imaju na sebi prikljuchak tako da ti netrebaju nikakvi dodatni kablovi i dzidza-bidze koje tjesh morati da platjash
    -Tachne modele neznam za to chekaj nekog drugog
    q;o)

Comment

• Mirror
      CBC Senator
      • 29.01.2009
      • 206
      • Novi Sad

Da ne bih otvarao novu temu jer radim istu stvar. Menjam Philips 400 kasetofon za novi, ali me interesuje da li tih 8 zvucnika sto je u autu (4 visokotonca i 4 standardna) se mogu normalno prikljuciti na cd player koji pise 4x(nesto)?
      Da li ce i novi moci da se cuje na sve zvucnike, i da "deli" zvuk visoke tonove prema visokotoncima i za nize na ove vece zvucnike i ako se prikljuce 2 zvucnika na jedan izlaz (pretpostavljam 2 na jedan...8 zvucnia, a radio je 4x45W)?
      Mozda glupo pitanje, ali nikada nisam cackao oko toga, pa ne znam.
      "Have you ever noticed that anybody driving slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac?" G. Carlin

Comment

• shvexoman
        CBC Član
        • 03.04.2009
        • 57
        • Smederevo

sve to radi, stavljaj slobodno

Comment

• Mirror
          CBC Senator
          • 29.01.2009
          • 206
          • Novi Sad

Nasao sam par radio aparata koje bih hteo. Najvise mi odgovara Sony CDXGT434U, 10000 dinara, ali ima USB koji zelim da imam, i aux, a i navodno je sa novom elektronikom, tj. bolji zvuk od prethodnih modela. http://www.sony.co.uk/product/ica-in...eType=Overview

Znam da se svi kolju sa cenama i nacinom da se prikljuci radio na MF volan, ja sam nasao sledece... http://www.nexxia.co.uk/car_stereo_f...hall/astra.htm to su sve nesto jeftini konektori?? Nisam bas stigao da procitam sve sa sajta... jer ima dosta objasnjenja koja su puna oznaka nekih konektora, pa ne razumem bas sve, ali ako neko zna vise... (konektori su tek ispod plasticnih maski za tablu)

PC99-X06 Universal Steering Control Interface Lead to match the Vehicle. You will also need to purchase the correct Steering control adaptor for your new Radio, this will not be included in the Kit. oko 19 funti?? Ali kaze da opet treba da se kupi odgovarajuci adapter, sto je pretpostavljam preskupo? Ali cemu onda njihov konektor od 19 funti??

Ako neko zna detaljnije neka pomogne.
          "Have you ever noticed that anybody driving slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac?" G. Carlin

Comment

• Yz1tdi
            CBC Član
            • 17.01.2009
            • 15
            • Pirot

Ovako izgleda moj radio izvađen iz astre (mislim na priključke i šeme).

Na netu i u prodavnicama puno modela cd-a ali nikako da priključci budu isti.
            Jel neko nekada uspeo da sve to složi i da rade komande na volanu i da radi displej u autu?
            Neka slobodno kaže jer će to mnogima značiti.

Comment

• Darkopop
              CBC Senator
              • 17.09.2008
              • 213
              • Stara Pazova

nadji trisu na forumu. on je ubacio alpinu nemam pojma koji model.
              pitaj njega
              q;o)

Comment

• mladen82
                CBC Član
                • 28.07.2008
                • 15
                • Podgorica

Evo i mene sa istim problemom. Imam astru g 2.0 dizel 1998. i imam fabricki kasetofon Philips Car 400 i komande na volanu.
                Htio bih da mijenjam a da mi ostanu u funkciji komande na volanu. Opredijelio sam se za neki Pioneer jer vecina njih ima opciju ''Hard-wired'' ulaz upravo za ove komande sa volana.
                Tako sam trazio na netu i nasao jeftin adapter (za Opele do 2004te i za Pioneera) koji sam narucio i kupio iz Poljske, stigao mi i sve.
                Evo kako izgleda taj adapter

Evo linka odakle sam porucio, artikal je pod imenom ''OPEL-PNR Adapter for control from Opel-Pioneer steering''
                http://www.tme.eu/en/katalog/index.phtm ... e%3D4%2C20

Sjutra cu da pozajmim jedan Pioneer cd/radio pa cu da vam javim oce li to da radi.

Comment

• Darkopop
                  CBC Senator
                  • 17.09.2008
                  • 213
                  • Stara Pazova

slikaj i kako i gde si ga povezao
                  q;o)

Comment

• glisalj
                    CBC Član
                    • 01.08.2008
                    • 69
                    • obrenovac

jeftino je relativna stvar..koliko si platio adapter??pozdrav dragan

Comment

• Mirror
                      CBC Senator
                      • 29.01.2009
                      • 206
                      • Novi Sad

Ako si pogledao link... oko 30e (nekih 28 i nesto...). Sa obzirom da su ovde trazili od 50 pa do 100e neki servis sto sam pitao... Ovo je dobra ponuda.

Jedva cekam da javi covek da li radi. Mada bi mogao da napise koliko ga je sve izaslo. Postarina i carinski troskovi itd...

Comment

• mladen82
                        CBC Član
                        • 28.07.2008
                        • 15
                        • Podgorica

Probao sam i odma da vam kazem extra kupovina!

Radi sve i bas kako treba!!!
                        Povezivanje je lako, imaju svi potrebni konektori, nema greske.
                        Uzeo sam Pioneer DEH-3900MP, samo sam povezao i ubacio unutra, treba sve to da pricvrstim ali sto mi je najbitnije kontrole rade. Naravno podaci na displeju vise se ne prikazuju, bez temp i sat.
                        Potrudicu se da sjutra izbacim fotografije.

E da, adapter sam porucio preko firme u kojoj radim jer smo narucivali jos neke stvari, sam adapter je kostao cak 22eura, a dobio sam ga dzabe, castila me firma .
                        Trsokovi slanja, carina i porezi su veliki, ne znam tacno ali posto je porudzbina bila par stotina onda to ne podize previse cijenu za sam adapter.

Ako porucite samo taj adapter i nista vise, bojim se da ce vas visestruko skuplje kostati od same cijene adaptera jer idu troskovi slanja, carina i porez.

Sjutra pisem detaljnije.
                        Poz.

Comment

• mladen82
                          CBC Član
                          • 28.07.2008
                          • 15
                          • Podgorica

Evo iste slike sa kratkim pojasnjenjem gdje idu konektori, mislim vrlo je jednostavno i ne moze se pogrijesiti pri spajanju.

Nemojte da vas zbuni sto ce jedan dio konektora iz auta koji izgleda kao na sledecoj slici

ostati neiskoristen. Zaokruzeni spajate na konektor adaptera.
                          Taj gornji neiskoristeni sloj konektora sluzi za CD changer, diplej i sl.
                          Imajte na umu da ugradnjom drugog cd/radio gubite informacije na displeju gdje se prikazuju temp, sat i datum, naravno ove pomenute stavke ostaju.

Kako sam to ugradio tezina mi da izvlacim da slikam, dakle veoma je prosto, jednostavno spojiti, sklepati sve unutra i to je to.
                          Po uputstvu iz Pioneer-a treba zamijeniti raspored kablova od napajanja, da ide 'zuta na crvenu' i 'crvena na zutu' kako se ne gubila memorija pri svakom gasenju auta tj. vadjenju kljuca iz brave. Al to je manje vise smatram poznato svima.
                          To imate na konektoru koji dobijete u Cd/radio.

Nisam ucvrstio sam cd ali valjda nece ispadati, inace da bi laske sve ubacili morate skinuti fioku za stvari koja se nalazi na desnoj suvozacevoj strani. Ima 6 sarafa nije problem.

Sto se tice narudzbe, kao sto i rekoh, ako cete narucivati samo 1 adapter to ce vas kostati puno, prosto neisplativo.
                          Jedino ako se skupite vas 5-10 kojima adapter treba, pa skupa to porucite da stigne na jednu adresu, onda ce vam troskovi slanja i carina ispanuti znatno manje u odnosu na vriejdnost posiljke.
                          Morate se registrovati na sajt, osoba zaduzena za Balkan je lik po imenu Jacek, lik zna po malo srpski al bolje na engleski da ga kontaktirate
                          Koga zanima nek se javi na PM da vam dam njegovu email.
                          Veleprodajna su firma tako da mislim da ne bi ni slali samo jedan uredjaj.
                          Uplatu vrsite preko banke (SWIFT racun, vi morate imati devizni racun u banci iz koje uplacujete), oni vam posalju instrukcije za placanje.
                          Kad izvrsite order na sajtu, uplatite u banku na njihov racun tacnu cifru koju traze, i kad im legnu ako imaju na lager salju vam preko UPS-a
                          Troskovi slanja do 10kg su ja mislim 60,00 eura.

Ako jos treba nekih informacija slobodno pitajte.

Comment

• Mirror
                            CBC Senator
                            • 29.01.2009
                            • 206
                            • Novi Sad

Svaka cast! Hvala na informacijama!

Kontam da bi stalo par tih konektora u paket od 2-3kg (ako ne i samo 1kg), pa verujem da ne bi izasla postarina toliko.
                            Ej, a imaju li oni i konektore za ekran? Cisto me zanima... To vidjam samo kod engleza po sajtovima, valjda jer se malo ljudi odluci i za tu konekciju.

Comment

• glisalj
                              CBC Član
                              • 01.08.2008
                              • 69
                              • obrenovac

pa kad budemo hteli narucimo nas nekoliko jeftinije ce nas izaci ,,,nas bar petoro i eto dobre cene!!pozdrav Dragan

Comment

Working...
                              X