Prilagodjavanje aftermarket HU i komandi na volanu-iskustva

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Cherokee_NS
    CBC Senator XXL
    • 08.02.2009
    • 802
    • Novi Sad

Prilagodjavanje aftermarket HU i komandi na volanu-iskustva

Verovatno postoji neki broj ljudi koji su, iz nekog razloga izbacivali fabricke plejere, i stvaljali plejer tipa Pioneer, Sony, Alpine, Kenwood itd....
    Vecina auta danasnjih ima komande na volanu i one odvojene displeje, i verovatno ste gledali da zadrzite funkcionalnost istih, ili barem komandi...
    Koliko znam, to se moze postici spajanjem posebnih interfejsa, ili nekim majmunisanjem ...

Sad mene interesuje - ako ste spajali na taj HU komande na volanu pomoci tih posebnih interfejsa, kakva su vasa iskustva?
    Da li to radi posao kako treba, ili postoje neke greske?
    Jeste li uzimali originalne interfejse sto prave proizvodjaci HU i dali 100+ eura, ili ste narucivali interfejse sto mogu se naci na ebay za dosta manje para (uglavnom iz Engleske) ?

Zamislio sam ovu temu kao opstu diskusiju, koja bi bila otvorena za sve ljude sa bilo kojom markom automobila koji su resili problem na gore pomenuti nacin....
    Cilj mi je da shvatim da li to vredi tih para ili ne, posto prelamam u odlucivanju da li to da uradim na svom Reshou, Megan I phase 2.

PS. molio bih da zaobidjete komentare tipa da se to moze odraditi sa FM transmiterima, Xcarlinkovima, connection boxovima itd...

Pozdrav
    Mesto za vasu reklamu, za samo 100 eura mesecno!
  • shvexoman
    CBC Član
    • 03.04.2009
    • 57
    • Smederevo

Re: Prilagodjavanje aftermarket HU i komandi na volanu-iskustva

ja sam ugradjivao Alpine uredjaje + original interfejse u nekoliko Opela, jednu Alfu, i u Fiata Stilo, i sve radi besprekorno, kod nas u Srb je jako tesko doci do tih interfejsa ,uvoznik Alpine se trudi ali ni oni nemaju bas neki izbor i kolicinu na lageru, ovi ostali Pioneer,Kenwood , Sony , Panasonic se nisu ni potrudili da nabavljaju te igracke a nije ni cudo jer takvi interfejsi kostaju od 70-150e. Sto se Alpine tice neki jaci modeliimaju opciju da rade komande bez interfejsa ali cini mi se samo kod Opela, mozda ima i neka caka za ostala vozila ali ja neznam. Inace cuo sam i ja da moze nesto da se prebudzi ali stvarno neznam ko i kako to radi i sto je najbitnije da li to radi kako treba

Comment

• Black Knight
      CBC Senator XXL
      • 13.10.2004
      • 2020
      • Novi Beograd, kicblo

Realno, ako posedujes TIS i ako imas vremena i ZNANJA moze da se provali, samo da li si spreman da zrtvujes player ili mozda MID u slucaju pogresnog spajanja? NIsam siguran da se ispalati (subjektivno) da se zezas sa tim. Licno znam coveka koji je napravio svoj program i kupio EPROM programator da bi ubudzio MID sa svojim opcijama medju kojima je merenje 1/4 mile i sve to spakovao u Vectru 1.8...tako da sve moze
      Injection is good,but I'd rather be blown!

Comment

• Zmaj
        CBC Član
        • 25.05.2005
        • 12
        • Novi Sad

Taj isti lik je budzio i rezistivnu mrezu komandi sa volana te vektre za pioneer cd/mp3. Sad vozi Signuma, sa komandama koje su isto realizovane preko rezistivne mreze, ali nije ih morao prepravljat jer sad ima Alpine IDA-X 001 koja ima prilagodljiv prijemnik komandi volana tog tipa..
        es-tu diabolique... ou divin?

Comment

• Cherokee_NS
          CBC Senator XXL
          • 08.02.2009
          • 802
          • Novi Sad

A jel mu taj Alpine prilagodljiv samo za Opela, ili za bilo koju marku vozila?
          Mesto za vasu reklamu, za samo 100 eura mesecno!

Comment

• Zmaj
            CBC Član
            • 25.05.2005
            • 12
            • Novi Sad

Jedino je bitno da su komande realizovane preko rezistivne mreze.
            es-tu diabolique... ou divin?

Comment

Working...
            X