Alpinee elipse

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Puzo81
    CBC Senator XXL
    • 04.08.2009
    • 687
    • Novi Sad/Prijepolje

Re: Alpinee elipse

Sad cu opet da te davim,kupi od mene elipse Alpine,kupi!

Zezam se.Sto se tice Hertz-a po preporuci Mikija trazih trazih i nadjoh da su to Italijanski kvalitetni zvucnici.Posto sam video da na Hi fi forumu dajes max 5000 za elipse od Hertz-a ces za te pare malo sta kupiti.

Jos uvek se premisljam izmedju Alpine i Hetrz elipsi.Evo mojih saznanja.Hertz DCX-690 90RMS trosistemci 6390dinara.Ostale serije Hertza su mnooogo skuplje.Mozes naci na sledecim linkovima

http://www.sinko-garage.com/auto-oprema ... ci+DCX+690 Subotica

http://www.srbskivitez.com/?pg=artikal&artikal=5:16:127 Batajnica Beograd

Gledajuci klipove na Youtube-u ovi Hetrz 90sinusa bash zestoko prashe a bas je dubok.Opet pogledam Alpinu sa 50RMS (40sinusa slabiji)i nekako je zvuk cist ko sunce,tacno razlikujes bas,srednji i visoki ton.Da li je to subjektivan osecaj posto imam trenutno Alpine!?.

Ako uzmes slucajno ove Hetrz dcx-690 javi kakav je zvuk.Mada opet ce se razlikovati utisci jer ti imas Pioneer a ja Sony Xplod HU.

Comment

• Angreal
      CBC Član
      • 01.11.2009
      • 10
      • Beograd

Zavisi zvuk od vise faktora kakav ce biti,kao recimo i od uredjaja. Hertza je moj cale svojevremeno uzeo,10ke mesto fabrickih u prednjem deluauta, zvuk je bio ekstra ali je jedan ubrzo produvao...Kako nemam pojma jer balans sa zadnjima je bio dobar a covek ih nije forsirao.... Pogledacu te linkove, hvala ti na informaciji

Comment

• Angreal
        CBC Član
        • 01.11.2009
        • 10
        • Beograd

Zna li neko radi li jos ona prodavnica sa alpininim programom kod SC 25 maj? Da pogledam malo sta i oni nude posto ih hvalite...

Comment

• Puzo81
          CBC Senator XXL
          • 04.08.2009
          • 687
          • Novi Sad/Prijepolje

@ angreal .U pravu si da zavisi od vise faktora,izmedju ostalog i od zapremine gepeka,bas ce biti drugaciji.

Za Hetrz mi cudno da je produvao .Si siguran da ga nije przio do max volume i 100% Faderom na njima?Istrazujuci,jedino kod nas niko ne daje garanciju na zvucnike (sem Pioneera 1god),a i ta garancija je relativna i teski ostvariva.Konkretno fabricka garancija za Hetrz je svudje 2god pa i kod brace Rumuna,Bugara.Al ovo je Srbija bato pa se pushi.

Alpine original jedino kod Skytechnologies,brojeve imas u prethodnim postovima.Ne moras bas njih kupiti ali poslusaj elipse Alpine kod nekog i shvatices sto su stepenica vise u odnosu na ostale brendove

Comment

• Angreal
            CBC Član
            • 01.11.2009
            • 10
            • Beograd

Nije ga forsirao na maksimum ali su , cak je normalno fadder pomerio vise na zadnje zvucnike, ali odjednom je pocelo neko jako puckanje da se cuje prilikom glasnijeg slusanja i to iritantno. Cudno mi je da su produvali jer su dosta jaci od fabrickih predhodnih.
            Poslusacu alpine u njihovom salonu, ako je izvodljivo, pa mozda se na kraju odlucim za njih. Nije mi bas toliko bitan koliko cist yvuk i jasno reprodukovanje tonova. A, to je potrebno jer simpatisem uglavnom gitarsku muziku dok recimo za elektronsku su vecina dobri, samo da su jaki. Hocu reci da nema tolika raznovrsnost tonova...

Comment

• Puzo81
              CBC Senator XXL
              • 04.08.2009
              • 687
              • Novi Sad/Prijepolje

Da da cisto reprodukovanje srednjih,visokih,e o tome ti pricam + pride bass al equilajzeri su tu pa podesavaj.

I ja sam ljubitelj gitarske.Tipa instrumental Varajica iz teme Youtube Music narezao i milina slusati.
              Jedino da snimim na digitalni pa da ti snimak svirnem na mail

Comment

• Angreal
                CBC Član
                • 01.11.2009
                • 10
                • Beograd

Kapiramo se... Hajde, mozes mi poslati na mail, posacu ti ga putem p.p.

Comment

• Angreal
                  CBC Član
                  • 01.11.2009
                  • 10
                  • Beograd

Kakvi su Alpine SXE 6925S ? Nude mi u sky car kao dobre ya pioneer i punta koga vozim, a cena im je 4229 din. Dvo sistemci su pa koliko je to dobro-lose, i dali se primeti u zvuku razlika sobzirom da su u pitanju zvucnici za auto?

Comment

• Puzo81
                    CBC Senator XXL
                    • 04.08.2009
                    • 687
                    • Novi Sad/Prijepolje

Primeti se razlika dvo/trosistemaca.Ne bas toliko ali onaj ko zna sta treba da cuje primeti.

Imao sam pioneerove dvosistemske 6x9 i bas zbog tog 3ceg sam presao na Alpine 3sistemce.Zavisi i sta preferiras slusati.

Mada s obzirom da si kupio Pioneer HU i ovi SXE 6925 od 280pika/45sinusa ce ti biti puna kapa.

Si ti uopste gledao linkove iz prethodnih postova!?Taj model je na prvom linku 3800din pa vidi ustedu!!

p.s.bila kisa,snimak saljem na mail kad ugrabim snimiti

Comment

• Angreal
                      CBC Član
                      • 01.11.2009
                      • 10
                      • Beograd

Ne razumem te sta si mislio pod Pioneer HU i gde je bilo postova za te zvucnike? Nisam pod "pretragom" uspeo da ih nadjem.

Comment

• Puzo81
                        CBC Senator XXL
                        • 04.08.2009
                        • 687
                        • Novi Sad/Prijepolje

HU-Head Unit,centrala,MP3 jedinica,nazovi kako hoces,milion sinonima.

Izvini,evo ti direktan link za alpine http://www.tehnika-martech.com/prodavni ... cnici,57,4

Comment

• Angreal
                          CBC Član
                          • 01.11.2009
                          • 10
                          • Beograd

Sada ne znam dali da uzimam te SXE 6925S ili SPS-69C3 koje su trosistemske a i skuplje. Pitanje je imali smisla davati para za neke skupe elipse kada se uglavnom slusa muzika u mp3 formatu koji je nekvalitetan, pa samim tim nemozes izvlaciti maksimum kvaliteta reprodukcije iz njih....

Comment

• Puzo81
                            CBC Senator XXL
                            • 04.08.2009
                            • 687
                            • Novi Sad/Prijepolje

Ako mene pitas definitivno te SPE-69C3 (4800din).Serija P je za klasu bolja od serije X a razlika od 1000din je smesna.Sam zvucnik je od kvalitetnijih materijala (procitaj specifikacije za oba).Taj tweeter mi je doneo toliko radosti u odnosu na pioneerove dvodistemske da ne poverujes..Opet kazem mozda je subjektivni osecaj jer je corsa zbrckana na svoja 3.7m i gepek joj deluje kao neki wofer s ovim 3sistemskim alpinama.Nije ni primaci normalno pravom woferu s pojacalom al ova kombinacija kod mene je nazovimo "melem" za usi.

Mp3 je sam po sebi njesra al zavisi kakav mp3 fajl,jel konvertovan s YT il s audio cd!Ima razlike...

Comment

• Angreal
                              CBC Član
                              • 01.11.2009
                              • 10
                              • Beograd

Onda je najbolje da uzmem te SPS-69C3 jer sobzirom da nemam pojacalo bice mi dovoljne da izdrze pionirovo pojacalo. I ja vozim mali auto (punta) tako da ce za njega biti i vise nego dovoljni. AKo kazes da su melem za usi onda je to najbitniji razlog da ih uzmem

Comment

Working...
                              X