Pomoc oko zvucnika

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Nestor
    CBC Početnik
    • 05.05.2010
    • 2
    • Serbia

Pomoc oko zvucnika

Pozdrav svima .
    Koristio sam pretragu ali nisam nasao slican odgovor, izvinjavam se unapred ako je ovo negde ranije diskutovano.
    Imam jedno noob pitanje vezano za audio u kolima.
    Vozim peugeot 106, fabricki blaupunkt kasetas sam planirao zameniti sa Pioneer DEH-7200SD (zbog sd kartica i zbog mogucnosti organizovanja muzike u drvenastu strukturu po folderima).
    Imam takodje samo dva fabricka zvucnika samo u prednjim vratima.
    Da li ce biti ok da kupim neka bolja 2 zvucnika i zamenim te fabricke, ako je odgovor potvrdan podpitanje je kako da ih povezem (posto taj pioneer ima 4 kanalni izlaz)? Ne volim preterano glasnu muziku i bas, volim da je cist zvuk itd.
    Bilo bi extra jos kada bi neko bio ljubazan i preporucio mi neke dobre zvucnike za moj naum.

Unapred hvala, pozz.
  • -Miki-
    Moderator
    • 09.11.2005
    • 708
    • Valjevo
    • Honda Accord coupe cg4

Re: Pomoc oko zvucnika

Zdravo i dobro dosao na forum
    Sto se zamene zvucnika tice ,savetujem ti da prvo probas kako zvuci novi player sa tvojim zvucnicima i onda sam utvrdis da li je to to ili ih treba menjati.Fabrika ume lepo da uklopi zvuk ali naravno uvek se moze ugraditi bolje i losije od postojeceg .Ako ipak resis da menjas zvucnike- izbor je veliki ali danas naci dobre a da nisu kinezi sa "milion nekih vati " je tesko ,pa ipak ,moj predlog potrazi nesto od: alpine,kicker,mtx,crunch,pioneer... nemoj bezati ni od polovnih cesto su "old school" mnooogo bolji od onih novih u prodavnici.
    Povezivanje je krajnje jednostavno ,jer imas vec instalaciju ostaje samo da pravilno povezes + i - a to je cesto odredjeno velicinom buksni ili oznaceno na zicama i zvucnicima.
    To sto je hu 4 kanala je nebitno ti povezujes samo prednje i prebacis fader na playeru - front .To je cela nauka

Pozdrav Miki
    Saab 9-3 sport sedan 1.9 TiD 150KS

Comment

• Nestor
      CBC Početnik
      • 05.05.2010
      • 2
      • Serbia

Hvala, bolje vas nasao .
      Tako cu i uraditi, u prvi mah sam pomislio da kad' kazu 4 kanala da on na svakom zvucniku daje drugacije (na fazon 5.1 itd...) pa da treba nesto paralelisati ili sl., ovako je sve sto bi rekli cristal clear .
      Hvala na brzom i detaljnom odgovoru...
      Pozdrav

Comment

• -Miki-
        Moderator
        • 09.11.2005
        • 708
        • Valjevo
        • Honda Accord coupe cg4

Zapravo to su 4 izlazna stepena snage a 2 kanala (stereo) tako da ne menja nista u povezivanju

Nema na cemu tu smo pitaj slobodno ako negde zapne

Pozdrav Miki
        Saab 9-3 sport sedan 1.9 TiD 150KS

Comment

Working...
        X