Fiat BRAVA - kvar radija!!?

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Entuzijast 1
    CBC Član
    • 24.07.2010
    • 11
    • Skopje Makedonija

Fiat BRAVA - kvar radija!!?

Zdravo SVIMA!
    Imam Fiat BRAVA 1.9TD75KS iz 1998g. Pokvarilo mi se radijo!?
    Kada sam ubacio kasetu ona se zaglavila i radio nije vise radilo!! Ni kaseta ni radijo,...tisina!!?
    Nekako sa vecih problema sam demontirao radio sa table?! Strahota,..zato neko ako je u mogucnosti neka objasni koji je pravilan (bez problema) postupak demontaze radija sa table?!
    Izvadio sam gorni poklopac i sa vecim naporom izvadio kasetu na koja nije bila za srecu zguzvana vrpca!? Mehanizam nalazi se dole (nepravilni polozaj!) tako da ponovo nemoze da se ubaci kaseta!?
    Sa zadnje desne strane radija nalaze se dva konektora, gornji za prikljucivanje dva zvucnika (levi i desni). Donji ima dava po dva izvoda, prvi desni par je za napajanje (MASA i +12V) a drugi par neznam cemu sluzi i ima simbol (naslikan na poklopcu) prekidaca i mali simbol sunca!? Zato pitam cemu sluze ova dva izvoda??!
    Na izvode za napajanje uklucijo sam stabilisani napon od 13,2V, pritom pocelo je nesto da dimi isp[od mehanizma kasetu, odmah sa isklucijo napajanje!!? Neznam u cemu je problem, mislim da je problem u mehanizmu, no nisam siguran,... Zato hocu da premostim ovaj mehanizam, posto zelim da koristim samo radijo, zato pitam jel neko moze da mi objasni kako se sve to radi!!??
    Bicu vrlo zahvalan!!!
    Ako ima neko semu ovog radija neka je okaci ovde, bicu vrlo zahvalan!!
    Unapred veliko hvala!
    Radi, radi i samo radi,...!!?
  • 4play
    CBC Član
    • 22.10.2009
    • 25
    • Belgrade

Re: Fiat BRAVA - kvar radija!!?

kupi masku i stavi aftermarket cd mp3 plejer, sta ce ti to djubre od radia, ili kupi isti takav polovan za 20E

Comment

• Entuzijast 1
      CBC Član
      • 24.07.2010
      • 11
      • Skopje Makedonija

Originally posted by 4play
      kupi masku i stavi aftermarket cd mp3 plejer, sta ce ti to djubre od radia, ili kupi isti takav polovan za 20E
      Moram da prizna radijo dobro je sviralo!!
      Kod nas za njega traze 35evra!!
      Da budem jasan, hocu da popravim ovo radijo, pa ljudi zato forum postoji, da se razmene iskustva za da se uradi nesto kako treba!!?
      Pozdrav,

Comment

• Entuzijast 1
        CBC Član
        • 24.07.2010
        • 11
        • Skopje Makedonija

Evo neke fotografije demontiranog radija!!

Sada idemo redom:
        Gornja slika je radijo prikazano sa prednje strane.
        Sa strelicom je obelezano dugme za ton i balan i ima jos jednu funciju kada se "pritisne" (vidi simbol). Kada pritisnem dugme kod mene nisto se ne desava, jel zna neko kada se pritisne ovo dugme sta treba da se des?!
        Na drugoj slici dat je pogled odozgo.
        Na trecoj slici prikazana je sema konektora sa simbolima, gornji je za zvucnike, a donji neznam sta oznacavaju ovi simbole,....jel moze neko da objasni!?
        I na cetvrtoj fotografiji dati su konektori na radiju (kako izgledaju). Sa desne strane nalazi se osigurac od 5A!!?
        Pa Gospoda Forumisti dajte pomagajte da resim problem, da otkacim kvar, radijo da radi, ako treba, bez kasetofona!!?
        Unapred Veliko hvala!!

Comment

proveri taj osigurac da nije izgoreo ili osigurac na kolima za radio (posto nisi naveo da li ima struje ili ne tj da li svetli ili ne) ako ima struje onda moze da bude da je crkao mikroprekidac koji prebacuje sa radia na kasetu kada ubacuje kasetu kao i milion drugih kvarova ali potpisujem za ovo sto je 4play rekao za drugi radio

pozdrav

Comment

• Entuzijast 1
            CBC Član
            • 24.07.2010
            • 11
            • Skopje Makedonija

Zdravo!
            Dajte protumacite sta ovi simboli znace na doni konektor??!!
            Vidi Sliku 3 (trecu pored) - prikazana gore - demontiranog radija.
            Inace osigorac na radijo od 5A provereno je ispravan!!!
            Preporuka: Pri definisanju odgovora, molim, uzimete u predvid prvi tekst (gore)!??
            Hvala,...

Comment

• TheWickerMan
              CBC Senator XXL
              • 11.09.2007
              • 791
              • DE
              • AR Giulietta TCT

Originally posted by Entuzijast 1
              Na izvode za napajanje uklucijo sam stabilisani napon od 13,2V, pritom pocelo je nesto da dimi isp[od mehanizma kasetu, odmah sa isklucijo napajanje!!?
              Dovoljno si rekao ovde,to je ona stara tehnicka izreka : Sva elektronika radi na dim,cim dim izadje,elektronika ne radi vise ! Mala sala,ali cim je nesto dimilo,verovatnoo si sprzio nesto,tako da ti jedino elektricar moze pomoci...

Comment

• Entuzijast 1
                CBC Član
                • 24.07.2010
                • 11
                • Skopje Makedonija

Ipak,... Veliko hvala!!

Comment

• Entuzijast 1
                  CBC Član
                  • 24.07.2010
                  • 11
                  • Skopje Makedonija

Zdravo!
                  Radijo donekle sam sredio, uklucijo napajanje i postavio antenu, e sada pojavio se problem?! Ono kada se pusti automatski da bira, nece da stane kod neku poznatu FM-frevenciju!? Kada rucno namestim neku poznatu u zvucnicima cuje se neki sum.
                  Sad dolazi pitanje: U cemu je problem!??
                  Ako niko nema odgovor, barem neka da "Service manual" ili semu za ovo radio Grundig AD 182L!! ili nek me uputi gde da nadjem?!
                  Unapred hvala!

Comment

Working...
                  X