pomoc oko izbora!

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • zox79
    CBC Član
    • 18.04.2007
    • 24
    • Novi Sad
    • Elantra 1.6 gls 2002

pomoc oko izbora!

Pozz svima koji citaju ovo. Imam malu nedoumicu... Posedujem Sonyjev CDX-R3350 pa me interesuje koje zvucnike za policu bih mogao kupiti a da im je cene oko 5000 din.
    Inace ,slusam uglavnom rok muziku pa eventualno bi i zvuk trebao da bude koliko toliko uskladjen sa tim. Prijatelj mi preporucuje ALPINE SXE-6925S.... Da li ima smisla uzimati ih i ako nema sta bi bila razumna kupovina u ovoj situaciji? Hvala unapred !!!
  • M@rio
    CBC Veteran
    • 13.07.2007
    • 166
    • Čačak-Beograd(studiram)

Re: pomoc oko izbora!

Imas u tehnomaniji pa izaberi, a ja bih ti preporucio:

http://www.tehnomanija.rs/katalog/pione ... a6902.html

http://www.tehnomanija.rs/katalog/kenwo ... s6962.html
    If you have no lag, you have no turbo.You also have no huge torque increase to look forward to.

Comment

• zox79
      CBC Član
      • 18.04.2007
      • 24
      • Novi Sad
      • Elantra 1.6 gls 2002

Znaci da zaboravim Alpinu....Uf,lako bi bilo kad bi se ja razumeo,ovako neznam sta bih. Po licnim iskustvima, koji bi brend bio bolji Pioneer ili Kenwood?

Comment

• M@rio
        CBC Veteran
        • 13.07.2007
        • 166

Pa pazi ne kazem ti da je Alpine los, ali moje misljenje je da ti je Pioneer najbolja kupovina.Jos ako nisi zahtevan u smislu da ti treba pojacalo, bices zadovoljan.
        If you have no lag, you have no turbo.You also have no huge torque increase to look forward to.

Comment

• zox79
          CBC Član
          • 18.04.2007
          • 24
          • Novi Sad
          • Elantra 1.6 gls 2002

Ma kakvo pojacalo! Samo Sony sto moze da gura... Oslepeo sam od citanja postova i svakim procitanim postom situacija je sve gora i gora! U svakom slucaju hteo bih da izvucem max uz Sony-ja + sto mi je bitno da vrsta muzike koju slusam zvuci kako treba. U krajnjoj liniji mozda bih mogao da sacekam malo pa da nategnem kes na 7k i to bi bio max! Voleo bih da cujem Alpinu a i Pioneer pa da onda odlucujem ,ali to je nemoguce

Comment

• M@rio
            CBC Veteran
            • 13.07.2007
            • 166

Pa svi sviraju manje-vise isto.Ipak je to niza klasa za 5000 din.Ako vec imas mogucnost da skupis malo vise novca, skupi pa kupi bolje zvucnike, ipak ces imati kvalitetniji proizvod.I kasnije kada budes prodavao kola mozes ih lako izvaditi iz kola i ugraditi u druga .

Comment

• zox79
              CBC Član
              • 18.04.2007
              • 24
              • Novi Sad
              • Elantra 1.6 gls 2002

Znam da sad vec smaram ali mozes li mi preporuciti nesto u ovom cenovnom razredu 7k? I eventualono gde bih mogao kupiti iste. Hvala unapred

Comment

• M@rio
                CBC Veteran
                • 13.07.2007
                • 166

Ma nije smaranje, zato i postoji ovaj forum .Ovakve ima drugar, tako daih i tebi preporucujem:

http://www.tehnomanija.rs/katalog/pione ... a6903.html

Comment

• Puzo81
                  CBC Senator XXL
                  • 04.08.2009
                  • 687
                  • Novi Sad/Prijepolje

Alpine uzmi ali original,neces pogresiti.Mozes taj model elipsi iz E serije.Pioneer,Kenwood,LG,drugi made in PRC i ostali su niza klasa.

Ne znam koliko RMS ima taj model Alpininih elipsi sto si spomenuo al znaj da tvoj Sony kao i moj(R3300) ne moze da gura nista preko 25-30sinusa jer je sam 4x26rms realne(u kontinuitetu isporucuje).Ono 4x52 zahebi,to je snaga u peaku(koju trenutno izbaci).

Dok nisam presao na bolje od Alpine i jacu postavku sa pojacalom Sony je zadnje tri godine gurao SPE-6903 sa 30rms pozadi(trosistemske elipse) i napre SPE-1302 sa 20rms(2-way),naravno ALPINE.To je prava mera za tvoj HU Sony ako ne zelis pojacalo,wofer i ostalo.Zvuk cist ko sunce bez kapi distorzije

Sony R3300 jos uvek radi bez greske

Comment

• zverko
                    CBC Senator XXL
                    • 19.08.2005
                    • 7085
                    • BGD
                    • Audi A4

Dzaba mu kvaliteni zvucnici ako nema sta da ih pogura. sony po meni nije neki izbor za HU tako da bi u ovom slucaju gledao da sve bude istog brenda tj na sony HU nakazi sony zvucnike i resena dilema.
                    deutsche gemacht-gut gemacht...

Comment

• boban1982
                      CBC Senator XXL
                      • 14.03.2010
                      • 1106
                      • Batajnica
                      • SAXO VTS-BIC

Samo PIONEER,elipse naravno,recimo model 6904,ekstra jake,malo slabije 6902 model...Nema greske!

Comment

• zox79
                        CBC Član
                        • 18.04.2007
                        • 24
                        • Novi Sad
                        • Elantra 1.6 gls 2002

Kakva situacija! Taj isti drugar koji je preporucio one Alpina elipse ,svratio juce do mene da cujem mjuzu u autu.... HU je neki Pioneer (nemam pojma koji) + uzeo neke Hertz DCX 690 elipse... Moram priznati da se mnoooogo dobro cuje kod njega!!! Tako da mi pomrsi planove totalno!!! Da li je moguce da se te elipse tako dobro cuji i da li se oni Pioneerovi modeli eventualno bolje cuju od njih???

@zverko
                        Stvarno mislis da bi bilo najbolje staviti Sony-jeve elipse i koje bi bile ok izbor?

Comment

• zverko
                          CBC Senator XXL
                          • 19.08.2005
                          • 7085
                          • BGD
                          • Audi A4

Iskreno ne znam jer mi nikada sony nije svirao u autu. Kombinacije koje sam ja pravio su bile Clarion kao HU i pionir zvucnici, zatim pionir HU i JBL zvucnici (skijas sad to vozi pa moze da ti prenese utiske) i sada pionir HU i OEM zvucnici. Ne kazem da treba da zamenis HU, daleko od toga ali kapiram da je pravljeno jedno za drugo tj kad su testirali HU sigurno ga nisu testirali na pionir zvucnicima
                          deutsche gemacht-gut gemacht...

Comment

• zox79
                            CBC Član
                            • 18.04.2007
                            • 24
                            • Novi Sad
                            • Elantra 1.6 gls 2002

Ima smisla to sto govoris. Imam neke Sony-eve17-ke koje rade sve ove godine korektno,ali poceo jedan da krcka pomalo pa je vreme za zamenu eventualno neki upgrade. Za ozbiljnije zahvate nema novca,a ipak bi hteo da dobijem max za ulozeno,kaoi svi!
                            Usput ,posle godine sam dobio neki Visaton bas 25cm ,podatke o njemu nemam trenutno ali kad se vratim kuci mogu ga naci pa pogledati,pa me interesuje da li bi mozda mogao da ga iskoristim i napravim neki woof od njega sa nekim jeftinijim(polovnim ) pojacalom ?

Comment

• Puzo81
                              CBC Senator XXL
                              • 04.08.2009
                              • 687
                              • Novi Sad/Prijepolje

[quote="zox79"] uzeo neke Hertz DCX 690 elipse... Moram priznati da se mnoooogo dobro cuje kod njega!!!

quote]

Nisi jednini koji je odusevljen Italijanskom premium markom, Hertzom.Procitaj 5 i 6 stranu moje garaze

http://www.opelclub.rs/forum/viewtopic. ... e&start=60

Hertz dcx690 przi i vredi svaku paru od 6380 din koliko kostaju.Neopisiv zvuk

edit:

Par stvari:
                              -Alpini i Hertzu Pioneer nije do kolena,totalna nebuloza uporedjivati te marke
                              -kupovina pomenutih Hertz elipsi je besmislena bez kacenja na neko pojacalo 4x100rms jer Sony nema sanse da ih pokrene,ma ni 30% njihove full iskoriscenosti
                              -Na HU treba kaciti samo fabricke zvucnike i neke nize klase,pre svega do max 30rms..Za ozbiljniji zvuk mora pojacalo pa damping pa pojednicane komponente pa tralaaaaaa

Sa istom dilemom kao ti sam se susreo pocetkom godine al zahvaljujuci Mikiju i ostalim upucenijim u zvuk sa forma kupio sam ono sto je trebalo,povezaoi uzivam u zvuku bez kapi distorzije!

Comment

Working...
                              X