bang and olufsen u autu

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • SAAB PoWeR
    CBC Senator XXL
    • 26.04.2005
    • 1394
    • tu iza coska(Milwaukee USA)

bang and olufsen u autu

posto nisam nigde video da bang and olufsen pravi zvucnike za auta osim novog audija , ako bih se uzeli zvucnici iz muzicke linije i instalirali u auto , kao bih to zvucalo ??
    _Svenska Aeroplan Aktie Bolaget _moj SAAB projekt ,moja photo galerija
  • JAPANX
    CBC Senator XXL
    • 10.08.2006
    • 2159
    • Beograd

Re: bang and olufsen u autu

zvucnici iz linije imaju veliki otpor(mnogo oma) dok je sa automobilskim drugacije

ne znam zasto i sta je razlika ali znam da ima neke veze

Comment

• Uzelac
      CBC Senator XXL
      • 03.12.2006
      • 1717
      • munZe

Moras ispostivati pravila za dobro napajanje, otproe zvucnika, koriscene kablove od bitnijih, kao i "sitnice" tipa usmerenost visokotonaca...
      Ako sve to odradis OK, svirace to dobro, verovatno preglasno, no.. kako ko vec voli

Verovatno nije vredno cimanja, mada...
      work in progress

Comment

• BOOST
        Founder - Admin od Začetka
        • 29.09.2004
        • 8726
        • Gislaved//Sweden
        • SAAB 9000 AERO R; SA

Originally posted by SAAB PoWeR
        posto nisam nigde video da bang and olufsen pravi zvucnike za auta osim novog audija , ako bih se uzeli zvucnici iz muzicke linije i instalirali u auto , kao bih to zvucalo ??
        Nece da radi nikako, Jer Bang koristi digitalne filtere sa svim mogucim trikovima tipa fazne kompenzacije koji su moguci sa danasnom tehnologijom.

Da objasnim:

Uzimaju najobicnije zvucne elemente (zvucnike) od takodje Danskog proizvodjaca Vifa i zatim po ugradjivanju u kutiju u kojoj treba da budu, koriste noice generator i mernim mikrofonima uporedjuju sta je izaslo iz zvucnika. Kad imaju rezultat razlike, invertiraju ga i ubaciju u krivu digitalnig filtera predpojacivaca te rezultat bude idealan zvuk, dakle najblize sto se moze doseci sa klasicnim elementima.

Drugim recima, obican zvucnik u specificnom okruzenju sa specijalno odradjenim pojacivacem je tajna zvuka kod njih. Sve i da uzmes zvucnike i pojacalo, fali ti zvucna kutija i soba za slusanje, navodno auto za koji je sve to saseceno.

Pozz i trazi dalje
        Att mäta är att veta...to measure is to know...meriti je znati..
        move your mind

Comment

• Dzoni_mkv
          CBC Senator XXL
          • 29.04.2007
          • 875
          • Kraljevo, Pinsk-Belorusija

Koliko sam ja upoznat Bang and Olufsen kao i Bose, kada dizajniraju nesto za auto-industriju rade upravo onako kakoje Boost napisao. Uglavnom su ti sistemi projektovani za taj model automobila i ako ih prebacis u neki drugi....jok ne radi kako treba. Inace Bang radi za BMW, Aston Martin (u DBS modelu imaju one cool zvucnike koji se izvlace iz instrumnet table automatski ), AMG odeljenje Mercedesa i Audi kao sto je vec pomenuto.
          You tried your best and failed miserably. The lesson is: never try.

Comment

Working...
          X