Neobicno mini pojacalo!!

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Nekili
    CBC Član
    • 08.03.2008
    • 76
    • Bor

Neobicno mini pojacalo!!

Ovih dana sam se bacio na poso oko ugradnje auto-ozvucenje u Calibri, povadio sam stare intalacije i ozvucenja i postavio sve novo al u medjuvremenu slucajno naleti iza kasete u sredini neobicno mini pojacalo koje je izgleda rucno napravljeno al nije bilo povezano, sad me interesuje dal je to neko fabricko ili custom made, kako da ga prikljucim da radi jer ima gomilu zica koji neznam gde sta ide, i kako da proverim koje je snage na koje zvucnike tj. koje jacine mogu ici??
    Vidim da je ovo poso za elektronicare posto se najbolje razumeju!!

• -Miki-
    Moderator
    • 09.11.2005
    • 708
    • Valjevo
    • Honda Accord coupe cg4

Re: Neobicno mini pojacalo!!

Definitivno neciji rucni rad ,tesko bilo ko moze reci o cemu se radi jer je puno nepoznanica (i mutna slika), nego lepo uzmi to pojacalce i idi do prvog elektronicara koga znas i bice mnogo jasnije .

Pozz
    Saab 9-3 sport sedan 1.9 TiD 150KS

Comment

• todorr
      CBC Član
      • 03.10.2007
      • 63
      • Bgd

To jeste rucni ali me podseti na nesto interesantno na sta sam naleteo pre neki dan:

evo i da se malo bolje vidi "koliko je" ali jako simpaticno, bar u kolekcionarskom smislu, ipak marantz u autu se ne vidja svaki dan

Comment

• boban1982
        CBC Senator XXL
        • 14.03.2010
        • 1106
        • Batajnica
        • SAXO VTS-BIC

Da,da rucni rad,da sam ti malo blize,mogao bih ti to odgonetnuti jer mi je to profesija.Uglavnom ce ti svaki elektronicar to resiti,ako ima volje.Pozdrav

Comment

• 4play
          CBC Član
          • 22.10.2009
          • 25
          • Belgrade

bilo koji plejer novije generacije ce da radi bolje bez tog tkzv pojacala, baci to u kantu i kupi nesto ozbiljnije ako vec zelis pojacalo

Comment

• Nekili
            CBC Član
            • 08.03.2008
            • 76
            • Bor

Samo prenosim sa drugog foruma

Originally posted by Vojvoda
            Prvo da se razumemo jednu stvar, custom made pojačala mogu i te kako da budu bolja od bilo kog fensi novijeg CD uređaja. To što nešto lepo izgleda "na oko" ne mora automatski da znači da bolje radi od nekog custom made zbrda zdola sklepanog pojačala. Upravo pojačala novije generacije nemaju dobar kvalitet i prirodnu dubinu zvuka kakvu imaju ta stara ili ručno rađena. To je danak integrisane tehnologije u potrebi smanjenja potrošnje i prostora. Uostalom, nije li neko pojačalo sa lampama dan danas višestruko skuplje od bilo kog integrisanog. Setimo se Maršalovih pojačala. Imam prilike da u firmi slušam muziku sa tri autoradija iz tri generacije elektronike, jedan lampaš, drugi tranzistorski i treći integrisan. Upravo tim redosledom ide i kvalitet zvuka koji reprodukuju.
            Sto ja i potvrdjujem da je tacno, a inace imam previse pojacala razne marke i mogu reci velika je razlika sto se tice kvaliteta nekih marki npr. Kenwood ili Pioneer ima losiji zvuk u odnosu na starije modele i tako te slicne marke. Mogu povezati bilo sta umesto ovog Custom made kao sto kazes al zasto da bacim nesto sto se moze iskoristiti pa makar bio i najruznjeg izgleda i cenim to sto je rucno napravljeno jer se trudio taj da napravi nesto sto je mozda i bolje od raznoraznih plejera i pojacala.

Comment

• banekg
              CBC Senator XXL
              • 06.09.2010
              • 1274
              • Nis
              • Toyota Carina e 2.0

Osnovni problem je sto smo mi Srbi uglavnom culi za Kenwood, Pioneer isl., a to je jako niska klasa uredjaja. Medjutim, za ozbiljne uredjaje poput ML, Boston Acoustic isl., potrebno je izdvojiti daleko vise novca. U srbiji postoje ljudi koji rade pojacala u home made varijanti u Hi-end klasi, koji su nedostizni pojam za gore pomenutie firme.

Inace u audio tehnici, kad je u pitanju Hi-end klasa, pioneer, kenwood, sony... nisu ni medju prvih 20, sa najjacim modelima.
              Long Live CBC!!!

Comment

Working...
              X