Sony cd changer vuce struju(prazni akumulator)

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • mixomatic
    CBC Početnik
    • 08.03.2011
    • 3
    • Vrsac

Sony cd changer vuce struju(prazni akumulator)

Postovane kolege molim za pomoc vezano za Sonu 6cd changer koji se nalazi u Ford Focusu 1.6TDCI 2005 god. Uredjaj je fabricki. Naime sve radi potpuno normalno cd menja diskove, pusta muziku, radio menja stanice, jednom reci sve normalno. Problem nastaje kada auto stoji preko noci, ujutru je akumulator prazan, proban drugi isto bosch i rezultat je isti. Premerili smo koliko struje vuce iz akumulatora i konstatovali da nesto vuce oko 3amp, da bi utvrdili da kada se skine osigurac od audio uredjaja sve se normalizuje na 0,09amp. Molio bih da ako je neko imao slican problem sa ovim ili drugim uredjajem a sa istim simptomima svoje iskustvo podeli. Posle iskljucenja osiguraca za audio sve funkcionise normalno i auto posle dva dana pali bez problema.
  • -Miki-
    Moderator
    • 09.11.2005
    • 708
    • Valjevo
    • Honda Accord coupe cg4

Re: Sony cd changer vuce struju(prazni akumulator)

Pretpostavljam da je u pitanju pogresno povezan audio uredjaj tj. oba plusa su vezana direktno na akumulator.Pravilno povezivanje struje na cd bi trebalo da izgleda ovako .
    Ima jedan stalan + koji je potreban za memorije na radiju (obicno zuta zica -on vuce jako malo struje) i jos jedan + (crvena zica) koji treba biti povezan preko kontakt brave i sluzi za napajanje HU. Proverite da li je ovako povezano , ako jeste a on ipak vuce veliku struju iz akumulatora onda je u pitanju kvar cd-a tj. njegovog napajanja.

Pozdrav Miki
    Saab 9-3 sport sedan 1.9 TiD 150KS

Comment

• ragazzoni
      CBC Senator XXL
      • 24.02.2009
      • 774
      • Obrenovac i okolina
      • Opel Omega 2.0i-16v

3 AMP. je dosta velika struja u stanju mirovanja, to je po računici 36wati, moralo bi i nešto pristojno da se greje u instalaciji, tj. uređaju. Postupi po uputstvima u postu iznad.
      ''Ovladajte TEHNIKOM, da ne bi ona ovladala VAMA!!''
      Poslednja reč tehnike uvek je UPOMOĆ!!!

Comment

• mixomatic
        CBC Početnik
        • 08.03.2011
        • 3
        • Vrsac

Moram da dodam malu dopunu. auto je kod mene od septembra meseca i do kraja januara kad je bilo -20 sve je radilo normalno a od tada je prvo centralna pocela sama da otkljucava i zakljucava a nedugo zatim je krenulo i ovo. Danas sam probao sa ubacenim CD-om u changeru da vidim ima li razlike i sve je isto, vuce pa vuce a cim skinem osigurac sve se vraca u normalu jedino centralna i dalje pravi problem pa je i tu uskracen osigurac. Danas sam pregledao mase na vratima i malo su oksidirale pa sam ih ocistio. Provericu gore preporuceno ovih dana pa javljam rezultat.

Comment

Working...
        X