Danas ugradio novi dvd player u Auto........Odlicna slika jos bolji zvuk.......dok se ne upali motor a onda pocnem da dobijam prenos svih 6 cilindara na svih 10 Zvucnika.Cistio kontakt od mase drmusao kablove ,probao da povezem kutiju od dvd-a na karoseriju radi bolje mase nista nije pomoglo.Sa prethodnim dvd-om koji je bio u Autu vise od godinu dana nisam imao nikakvih problema.....Isti je ugradjen u radionici koja se iskljucivo time bavi pa nebi trebalo da bude problema sa debljinom kablova i povezivanjem ali ajde da krenem redom.....Znaci iskoristio sam postojeci razvod kablova od prethodnog dvd-a koji je ugradjen u radionci stim da sam odsekao stari dzek i nakacio novi od novog dvd-a.Ispratio kablove(a to je bila avantura bez kraja)i dosao na zakljucak da je +12v zakacen na razvodnu fatajlu koja stoji kod bmw-a odmah iznad akumulatora na blatobranu tocka.+ 12v ACC je zakacen negde iza kutije sa osiguracima ravno iznad akumulatora najverovatnije na neki vod od 3 ili 4 releja koji stoji iza te kutije......Masa ili ti - vod je zakacen na karoseriju auta pored desne stopaljke na fabrickom dzeku za masu.
Sve to sam 2 ili 3x pretreso proverio dotezo ali je rezultat i dalje isti.....Od radova koje sam samostalno izveo je prikljucivanje izlaza video audio sa dvd uredjaja na aux in na tv modulu i prikljucak kabla za daljinski upravljac koji sam sproveo skroz napred do instrument table.....
Sad nesto kontam da sam upravo taj kabal sproveo levom stranom kuda inace prolazi gomila nekiih zica od gepeka do instrument table gde su svi moguci plusevi,minusi,Ibusevi,Pbusevi,Dbusevi i ko zna koje sve jos ne gluposti.Pa je mozda bas tu problem i da to pravi tu interferenciju ali opet to je samo kabal od daljinskog nebi trebalo da to ima neke veze.......
Opet pokusacu sutra da raskacim taj kabal pa da probam i bez njega na kraju cu razvesti ceo razvod nanovo nebi li resio problem al reko u medjuvremenu pre nego pocnem da raskupusavam ceo gepek mozda neko ima neku ideju.........Sigurno je neka glupost koju sam propustio.......a mozak za sad strajkuje i ne dolazim do meni razumnog resenja........
Hvala
Sve to sam 2 ili 3x pretreso proverio dotezo ali je rezultat i dalje isti.....Od radova koje sam samostalno izveo je prikljucivanje izlaza video audio sa dvd uredjaja na aux in na tv modulu i prikljucak kabla za daljinski upravljac koji sam sproveo skroz napred do instrument table.....
Sad nesto kontam da sam upravo taj kabal sproveo levom stranom kuda inace prolazi gomila nekiih zica od gepeka do instrument table gde su svi moguci plusevi,minusi,Ibusevi,Pbusevi,Dbusevi i ko zna koje sve jos ne gluposti.Pa je mozda bas tu problem i da to pravi tu interferenciju ali opet to je samo kabal od daljinskog nebi trebalo da to ima neke veze.......
Opet pokusacu sutra da raskacim taj kabal pa da probam i bez njega na kraju cu razvesti ceo razvod nanovo nebi li resio problem al reko u medjuvremenu pre nego pocnem da raskupusavam ceo gepek mozda neko ima neku ideju.........Sigurno je neka glupost koju sam propustio.......a mozak za sad strajkuje i ne dolazim do meni razumnog resenja........
Hvala
Comment