ozvucenje Citroen C4 i opel Astra H

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Miki_Zemun
    CBC Početnik
    • 04.09.2011
    • 1
    • Zemun

ozvucenje Citroen C4 i opel Astra H

ljudi jel ima neko, ko je vozio ( ili i dalje vozi) neki od ova 2 modela automobila, pa može iz prve ruke da mi kaže kakvi su što se tiče fabričkog ozvučenja, i da li je potrebno nešto menjati, tj koji bi sistem u tom slučaju bio najpogodniji?
  • Franjo
    Banovan
    • 14.08.2009
    • 2831
    • Inđija - Beograd
    • Renault megan II res

Odg: ozvucenje Citroen C4 i opel Astra H

Većini vozača je sasvim zadovoljavajuće u svakom pogledu.Zato, ako imaš nameru da poboljšaš muziku u svom vozilu (ili nečijem?), treba da kreneš od samog izvora, tj. radio i CD plejera, a zatim pojačivača (eventualno), pa do zvučnika. Naravno i kvalitetnog ožičenja.
    I tu dolazimo do onog: koliko para - toliko muzike!
    Last edited by -Miki-; 01.04.2012, 16:44.

Comment

• boban1982
      CBC Senator XXL
      • 14.03.2010
      • 1106
      • Batajnica
      • SAXO VTS-BIC

Zavisi kakvo ozvucenje hoces,recimo ja ne mogu da zamislim ozvucenje bez vufera u gepeku,navikao sam da slusam sa dobrim basom tako da bih nadogradjivao fabricko ozvucenje.

Comment

• nikaragva
        CBC Senator XXL
        • 03.06.2008
        • 521
        • B. Palanka
        • Opel Astra h 1.9CDTI 16V

Evo ja vozim astru h, imam cd30 i cini mi ili 6 ili 8 zvucnika, ne znam tacno. Meni to lepo svira Ali moze bolje, svakako.

Comment

• -Miki-
          Moderator
          • 09.11.2005
          • 708
          • Valjevo
          • Honda Accord coupe cg4

U svakom fabrickom ozvucenju kola uvek se moze postici bolje u individualnom smislu prema nekim licnim afinitetima (dublji bas ,viske tonove itd.) pa su samim tim razliciti pristupi poboljsanju zvuka u kolima. Inace u svakom zahvatu koje vodi ka poboljsanju zvuka treba racunati na neko pojacalo + woof i sve to dobro oziceno.Pod ovim ne mislim na pojacalo i woofer od zilion wati da bi gruvalo vec da bi dodalo onu punocu basu koju uglavnom nema fab. muzika.E sad koje pojacalo koji woof to je ono sto je individualno tj. sta zelite da dobijete.
          Takodje veliki dobitak na zvuku se postize dampiranjem vrata i stavljanje kvalitetnijih zvucnika (recimo nekih 2/3 sistemski sa svojom skretnicom) umesto fabrickih koji su u vecini slucajeva slabasni i nekvalitetni.Ima mnogo prostora za poboljsanje zvuka u kolima ja sam samo nabacao par stvari koji tome doprinose ali jedno je sigurno,moze se namestiti muzika da svira kao HIFI ali to zahteva dosta zezanja ,rada a bogami i para da bi se to skockalo kako treba.

Pozz Miki
          Saab 9-3 sport sedan 1.9 TiD 150KS

Comment

• Franjo
            Banovan
            • 14.08.2009
            • 2831
            • Inđija - Beograd
            • Renault megan II res

I dalje mislim, da je tema potpuni promašaj! Znam, da je moderator stručnjak iz ove oblasti, ali u dva m3 ne može se skockati Hi-Fi zvuk. Pogledajte udaljenost pojedinih zvučnika od ušiju vozača, pa suvozača, ili slušaoca na zadnjim sedištima. Znači, može se samo namestiti, da svira, nešto ni slično kao HiFi. Činjenica je, da se u novija vozila ugrađuju sasvim solidni uređaji, kao i ozvučenje, a "fabrički" uređaji, nisu proizvod auto industrije, nego renomiranih proizvođača multimedijalnih uređaja. Ne pobijam, da se može nešto poboljšati, ali kao što Miki reče:

... ali to zahteva dosta zezanja ,rada a bogami i para da bi se to skockalo kako treba.
            Pri tom, treba krenuti od izvora: radio i CD plejer, a zatim preko pojačivača, do zvučnika. I na kraju, da svira MP-3 kao Hi-Fi. E, neće da može!

Comment

• boban1982
              CBC Senator XXL
              • 14.03.2010
              • 1106
              • Batajnica
              • SAXO VTS-BIC

Realno gledano i ne treba hi-fi,ipak je to auto.

Comment

• Eon
                Moderator
                • 10.03.2005
                • 4225
                • Beograd-NBG-44
                • Superb 2.0 4x4 DSG

Originally posted by Franjo View Post
                I dalje mislim, da je tema potpuni promašaj! Znam, da je moderator stručnjak iz ove oblasti, ali u dva m3 ne može se skockati Hi-Fi zvuk. Pogledajte udaljenost pojedinih zvučnika od ušiju vozača, pa suvozača, ili slušaoca na zadnjim sedištima. Znači, može se samo namestiti, da svira, nešto ni slično kao HiFi. Činjenica je, da se u novija vozila ugrađuju sasvim solidni uređaji, kao i ozvučenje, a "fabrički" uređaji, nisu proizvod auto industrije, nego renomiranih proizvođača multimedijalnih uređaja. Ne pobijam, da se može nešto poboljšati, ali kao što Miki reče:

Pri tom, treba krenuti od izvora: radio i CD plejer, a zatim preko pojačivača, do zvučnika. I na kraju, da svira MP-3 kao Hi-Fi. E, neće da može!
                Franjo,

Ništa novo ne reče, ali nema veze, bitno je da si nešto otkucao.

Takođe, ako misliš da u vozilu ne može da se napravi Hi Fi zvuk, onda verovano nisi sedeo u nekom premium vozilu, a kamoli u nekom setovanom aftermarket za takmičenja.

Nije u pitanju jačina zvuka, već kompletno rešenje!!!!

Mislite o tome!
                Škoda Superb 2.0 TDI 190 bhp DSG 4x4 2020
                Volkswagen Tiguan 2.0 TDI 150 bhp Carat 2017

Comment

Working...
                X