Clio II zvucnici

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • master037
    CBC Početnik
    • 17.04.2012
    • 2
    • Beograd

Clio II zvucnici

Cao,
    Zna li ko - koje su snage zvucnici u vratima na Clio II 2005 godiste ex. Van? Hteo bih da ih promenim, imam osecaj da kada malo odvrnem muziku da pocinju da probijaju, ali nisam siguran koje druge da stavim, koja je max W/Om/power ili kako se vec meri sta moze a sta ne da se ugradjuje u auto, a da ne zeznem osigurace ili celu liniju? U autu je originalni cd player sa navigacijom.
    Ima li gde da se skine neki service manual za clio - imam osecaj da autodata nije dovoljna bar za te neke sitnice koje sami korisnici mogu da odrade (otpuse strcaljke za vetrobranska stakla, zamena zvucnika, naci kod za radio i slicno)?

Hvala na odgovorima unapred!
  • boban1982
    CBC Senator XXL
    • 14.03.2010
    • 1106
    • Batajnica
    • SAXO VTS-BIC

Odg: Clio II zvucnici

Mislim da im je precnik 17cm,tako cesih i kupiti,po toj dimenziji,preporuka neki pioneer ili kenwood.Sto se tice snage,realna snaga im je oko 20-tak vati,ston znaci da od njih ne mozes ocekivati mnogo.Ako hoces vecu snagu,onda moras ugraditi elipse i zameniti cd plejer,jer taj fabricki nece dati neki efekat na elipsama.Zaboravih,uzmi obavezno dvosistemce.

Comment

• master037
      CBC Početnik
      • 17.04.2012
      • 2
      • Beograd

Originally posted by boban1982 View Post
      Mislim da im je precnik 17cm,tako cesih i kupiti,po toj dimenziji,preporuka neki pioneer ili kenwood.Sto se tice snage,realna snaga im je oko 20-tak vati,ston znaci da od njih ne mozes ocekivati mnogo.Ako hoces vecu snagu,onda moras ugraditi elipse i zameniti cd plejer,jer taj fabricki nece dati neki efekat na elipsama.Zaboravih,uzmi obavezno dvosistemce.
      U pitanju je precnik 13cm... fabricki nisu dvosistemci, okaceni su sa 2 torex zavrtnja kad sam skinuo masku, i to je to. Jedino mi je problem sto ne znam koje su snage i koje snage mogu da okacim na postojeci sistem. Imam neke zvucnike od prijatelja a na magnetu sa zadnje strane zvucnika pise 110 W, 4 Om-a i mozda jos neki parametar ali se trenutno ne secam. Nisam ih postavljao jer ne znam postojeci koje su snage, a nemam manual da bih to proverio. Autodata ne kaze nista o tome.

Pokusavam na google-u da nadjem neko uputstvo, ali slaba vajda...

U svakom slucaju - hvala na odgovoru!!!!

Comment

• boban1982
        CBC Senator XXL
        • 14.03.2010
        • 1106
        • Batajnica
        • SAXO VTS-BIC

Nisi me izgleda razumeo,nemoj gledati sta pise na zvucniku,svi auto zvucnici tih dimenzija su snage od 20-25w,neces pogresiti ako stavis koje imas tih dimenzija,a moja preporuka je da budu dvosistemci jer ces dobiti i malo visokih tonova.

Comment

Working...
        X