Peugeot 206 muzika

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • dimacar
    CBC Početnik
    • 20.04.2013
    • 5
    • Beograd
    • Peugeot 206

Peugeot 206 muzika

Zdravo svim clanovima foruma,

Zeleo da se informisem o par stvari. Nadam se da cete mi odgovoriti. Treba da kazem da sam pocetnik i da znam samo po nesto o temi audio oprema za automobile
    Ovako:
    Imam Peugeot 206 2.0 HDI xs, troja vrata. Hteo bih da se informisem o ugradnji muzike, principima, vasim dosadasnjim iskustvima i na kraju cenama.
    Napred u vratima su mislim 17-ice ili 16-ice sa odvojenim visokotoncima a nazad su 13-ice. razmisljao sam o Pioneer autoradio DEH-3400UB koji ima to MOSFET pojacalo...zanima me, koji zvucnici su dobri tj. koji odgovaraju.
    Da li je moguce ugraditi zvucnike koje ce samo HU da "gura", dakle bez dodatnog pojacala?
    I na kraju...sa trenutnim zvucnicima u autu, kada se pojaca, plastika malo "drci i zvoni", da li se to moze nekako srediti jer mislim da, ako se ugrade jaci zvucnici da ce sve da se trese, a to mi nije cilj. Citao sam temu oko dampiranja vrata...ali mislim da to ne bi resili problem sa onom plastikom...da li ona moze da se nekako pricvrsti?

Hvala
  • -Miki-
    Moderator
    • 09.11.2005
    • 708
    • Valjevo
    • Honda Accord coupe cg4

Pozdrav i dobrodosao na forum

Sto se tice tvojih pitanja , ako malo prelistas starije teme nacices vecinu odgovora na tvoja pitanja , ali evo ukratko ...

Kvalitetan zvuk u kolima ces vrlo tesko dobiti samo sa HU i osnova za svaki iole napredniji sistem u kolima (ako ne racunamo fabricke muzike tipa "bose" i sl.) ti je pojacalo,woof i dobri compo zvucnici za napred a nazad su gotovo nebitni (njima se ne treba mnogo opterecivati) i sve ovo oziceno kvalitetnim kablovima. U danasnje vreme ovaj zahvat ne mora kostati bogatstvo ako dobro izaberes i uklopis komponente u sistemu a akcenat je na sto boljim prednjim COMPO zvucnicima po mogucstvu odraditi dampiranje vrata i na kvalitetnom pojacalu. Preporucene komponente opet kazem prelistaj forum pisano o tome .

Sto se tice plastika koje "drce" to je vec do kola i to moras resiti detaljnim pregledom i zamenom napuklih zabica/srafova ili vec tu nedostaje.

Pozzz
    Saab 9-3 sport sedan 1.9 TiD 150KS

Comment

• dimacar
      CBC Početnik
      • 20.04.2013
      • 5
      • Beograd
      • Peugeot 206

pug

Hvala na odgovoru...
      Ne zelim nista naprednije, samo da imam muziku u kolima koja je ok...dakle nista preterano
      Slusao sam fabricku muziku u novom Pezou 307, i glasnoca mi je sasvim ok.
      Dakle, ako stavim ovaj HU, 4x50 w(mislim da su oni 4x22 RMS ako se ne varam), da li ima ikakve veze ako su zvucnici "jaci"?
      Da li je pojacalo u HU dovoljno da se zvucnici npr. Magnat Pro Power 213 "iole pristojno" cuju, pa ako nekad odlucim da ih kacim na pojacalo?
      Da li je bolje kupiti slabije zvucnike?
      Ima li neko preporuku za zvucnike?

I jos jedno pitanje...kako da izvadim player?
      u pitanju je aiwa cdc r227...kad skinem plocicu, kako da izvucem jedinicu?
      Last edited by dimacar; 22.04.2013, 19:45.

Comment

• -Miki-
        Moderator
        • 09.11.2005
        • 708
        • Valjevo
        • Honda Accord coupe cg4

Pazi tvoj Hu nema 4x22wrms nego otprilike 4x2,5wrms a sve ostalo je sarena laza/marketing proizvodjaca i upravo je to razlog za preporuku pojacala.koje ce dati realnu snagu i projektovati kvalitetno muziku iz hu.Opet da ponovim nije napredni sistem onaj na kome pise 100000 w, vec dobro izbalansirani front zvucnici ,pojacalo i woof - tu je kraj svake price. Ja sam ti dao smernice kako to treba otprilike treba odraditi ali tema je vrlo opsirna i zahteva malo experimetisanja jer je velika medjusobna zavisnost komponenata kao i tvoj afinitet (dublji bas,piskaviji twiteri,solo itd...) da bi bio zadovoljan krajnjim rezultatom kako to sve svira.

Za pocetak nabavi neko pojacalo malo se poigraj s njim i nakaci da zvucnici idu preko njega - onda ces videti tvojih relnih 4x22w iz hu kasnije nabavljaj zvucnike (Hertz , Jbl , alpine itd...) i ostalo.

HU se vadi tako sto se skine plocica i sa obe bocne strane se vide otvori u koje treba gurnuti plocice koje moras napravit/nabaviti a izgledaju kao stapic od sladoleda samo tanje i uze ,tek kad se gurnu te plocice moze se izvaditi HU.

Pozz
        Saab 9-3 sport sedan 1.9 TiD 150KS

Comment

• dimacar
          CBC Početnik
          • 20.04.2013
          • 5
          • Beograd
          • Peugeot 206

ok

Da li su dobri Magnat Pro Power 216?
          Oni imaju posebno skretnicu...da li je zbog toga ugradnja teza?
          Da li se oni mogu ugraditi u PUG 206...mislim da su fit sto se tice obima, ali ne znam za dubinu?

Comment

Working...
          X