Pomoc/Sugestije za Audio sredjivanje

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • WhiTex
    CBC Početnik
    • 28.03.2014
    • 2
    • Kragujevac
    • Fiat Punto 1.2 Elx

Pomoc/Sugestije za Audio sredjivanje

Pozdrav svima,zeleo bih da postavim par pitanja vezano za ugradnju/sredjivanje muzike u mom autu - Fiat Punto 1.2 ELX 2002 god.

Cisto da kazem za pocetak...pocetnik sam (sad ce 6ti mesec kako vozim-imam dozvolu)..nemam mnogo iskustva vezano za elektroniku na vozilu.

Pa da krenem

Odlucio sam da sredim muziku tj. da sredim komplet muzicki set. Imam 2 velika zvucnika (16ce) koji se nalaze u vratima,2 visokotonca (trouglastog oblika je plastika i nalazi se odmah pored prozora - na spicu prozora..tacnije stoji naspram retrovizora samo sa unutrasnje strane) i imam 2 mesta pozadi za zvucnike (10ke).

Takodje imam i fabricki radio/kasetofon koji bi zamenio sa "Pioneer MVH-160UI" ili "Pioneer DEH-1500UB" (ako neko zna kakvi su ili ima iskustva sa njima zamolio bih da mi kaze kakvi su i da li za te iste pare - oko 7-8 hiljada moze bolji da se nadje i koji naravno..jer se veoma slabo razumem u specifikacije i osobine istih..).

Sto se tice zvucnika zamolio bih da mi predlozite koje zvucnike da stavim - Trenutno ne bih da menjam fabricke 16ce (to cu nesto kasnije zbog novca ali zamolio bih ako mozete da mi predlozite neke solidno dobre koji su oko 5-6 hiljada cisto da razmislim i o toj kupovini), a sad bih ubacio pored novog playera zadnje dve 10ke pozadi za koje imam fabricka mesta.

Takodje bih samo pitao posto mi se ovi fabricki zvucnici za sad solidno cuju (16ce) da li ce doci do nekog poboljsanja zvuka kada ubacim novi player i zadnje dve 10ke.

Ujedno pitanje oko fabrickog vufera za punta da li je on 'ok' i za kolike pare moze da se nadje (skoro sam naleteo na jedan cena mu je bila 1800 ..lik sa 3hiljade spustio..i ja hoce-necu i on prodao nekom..tako da sam propustio ekstra priliku ali..nadam se novoj)

I cisto jedno pitanje koje je skroz smesno ali sta da radim moram nekog/negde da pitam..da li neko zna gde mogu da nabavim 'kanap' koji ide na zadnju 'dasku' u gepeku koji se kaci na nju i kada se otvara gepek on je istovremeno podize..potrazio sam na par mesta i nista..kao i neke zastitne gume/gumice-postavicu slike njih sutra pa cisto ako neko zna gde to ima da se nadje...a i dosta njih mi se smeje i kaze sta ce ti to..

Eto ukoliko bi neko mogao pomoci bio bih mu zahvalan nadam se da nisam mnogo 'zatupeo' sa mojim pitanjima i nadam se da cu ovde pronaci sve sto mi treba
  • -Miki-
    Moderator
    • 09.11.2005
    • 708
    • Valjevo
    • Honda Accord coupe cg4

Zdravo, dobrodosao na forum ! imas podosta pitanja .Za pocetak ti predlazem da prelistas malo sekciju car/audio/video i tu ces naci vecinu odgovora za sve sto te interesuje. Sto se tice zamene Head Unit za oderedjeni model cd-dvd-a pogledaj review na netu tog uredjaja i znaces otprilike kako se koji model pokazao i sta mozes ocekivati od njega. Ako zelis bolji zvuk od fabrikane racunaj obavezno na kupovinu pojacala (ne mora biti neko ogromno) i subwofera ...

Toliko za sada i kao sto rekoh pogledaj stare teme ...
    Saab 9-3 sport sedan 1.9 TiD 150KS

Comment

Working...
    X