Pojacalo na radio ili zvucnike

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Angell_Bg
    CBC Član
    • 10.12.2014
    • 17
    • Beograd
    • Fiat Stilo

Pojacalo na radio ili zvucnike

Pozdrav. Zanima me da li se pojacalo moze povezati sa zadnjim zvucnicima, da sa njih uzima signal i prenosi ga na woofer, kao sto se moze sa radija? U cemu je razlika?
    Hvala unapred
  • shime
    CBC Član
    • 22.05.2011
    • 79
    • Vlasotince
    • Peugeot 405

Ako sam dobro razumeo ti hoces da ukrades signal sa zvucnika i prosledis ga na woofer?
    Woofer je aktivan (sa svojim pojacalom) ili pasivan (bez pojacala)?
    Na woofer je najbolje dovesti signal iz uredjaja koji ima poseban izlaz za woofer.
    Ako nema izlaz za woofer onda sigurno ima pored standardnih izlaza za zvucnike jos par cinca tj. audio out odakle uzimas signal za pojacalo pa u woofer ili ako je aktivan woofer direktno u woofer.
    Mozes da probas i ovako kako si napisao i sigurno ce raditi s tim sto ces morati taj kanal sa kog krades signal da smanjis da woofer ne bi probijao i taj zvucnik ce ti slabije raditi.

Comment

• Angell_Bg
      CBC Član
      • 10.12.2014
      • 17
      • Beograd
      • Fiat Stilo

Hvala shime. Nije aktivni. Ma primetio sam da je mnogo glasniji kada skidam signal sa zadnjih zvucnika nego sa radia, pa pitam

Comment

• mupe
        CBC Senator XXL
        • 05.10.2006
        • 822
        • bg
        • Laguna 3 GT 2.0T 205

Treba ti pojačalo koje ima hi input, ili konvertor signala koji će spustiti nivo na onaj potreban pojačalu.

Comment

• Angell_Bg
          CBC Član
          • 10.12.2014
          • 17
          • Beograd
          • Fiat Stilo

I imam jos jedno pitanje.
          Imam ovo pojacalo

crvenom su obelezeni kablovi koji idu na woofer.
          Sad, imam jedan par elipsi, koje bih spojio na pojacalo,pa me zanima kako da ih povezem na pojacalo?
          Ne razumem se mnogo u ozvucenje pa zato pitam

Comment

• NenadAleksic
            CBC Početnik
            • 22.09.2015
            • 3
            • Sabac
            • Fiat Stilo 1.9 Mjet

Mutna ti je slika, koliko vidim na slici ovo je cetvorokanalno pojacalo dakle 2 kanala bridzujes za woofer i ostaje ti taman mesta za elipse.

Comment

Working...
            X