Vredi li –autopojacalo Ratho TXL-7200ND

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • jovans
    CBC Član
    • 14.09.2009
    • 37
    • Vrsac
    • PEZO 307 1.6HDI 90ks

Vredi li –autopojacalo Ratho TXL-7200ND

Imam navedeno autopojacalo sa ekvilajzerima, ali se ne razumem mnogo u pojacala. Moze li mi neko reci da li vredi ovo pojacalo ? Kakvu muziku mogu napraviti sa njim ?
    Ima cetiri izlaza, po koliko vati je svaki izlaz ?

Kakvi zvucnici bi bili najbolji za njega ?
    Da li moze I neki woofer na njega ?

• banekg
    CBC Senator XXL
    • 06.09.2010
    • 1274
    • Nis
    • Toyota Carina e 2.0

Pojacalo je solidno za prednje i zadnje zvucnike, ali ne i za woofer. Izlazi su 4x50w, i idealna kombinacija je da gura front i rear zvucnike slicne snage, a za woofer je potrebno dodatno pojacalo ili aktivni woofer, snage po zelji. Nije predvidjeno za woofer, izmedju ostalog, i zbog toga sto se woofer ne boji ekvilajzerom.

Takodje, ovo pojacalo nema crossover za woofer, pa (ukoliko nemate izlaz za woofer na HU) ce Vam biti potrebna skretnica zasebno, skretnica na samom pojacalu, ili aktivni woofer sa skretnicom.
    Last edited by banekg; 21.12.2015, 21:27.
    Long Live CBC!!!

Comment

• jovans
      CBC Član
      • 14.09.2009
      • 37
      • Vrsac
      • PEZO 307 1.6HDI 90ks

Hvala na odgovoru. Malo sam ga vise otvarao. Ona dva trafoa su izlazni trafoi. Na jednoj strani na hladnjaku su dva tranzistora BD907 i BD908 i za njih je jedan trafo, i na drugoj strani isto tako. Mozda ce nekome znaciti, a mozda mogu i neki konkretniji podaci da se dobiju.

Sta je crossover i HU?

Da li 4x50W rms?
      Last edited by jovans; 23.12.2015, 23:07.

Comment

• banekg
        CBC Senator XXL
        • 06.09.2010
        • 1274
        • Nis
        • Toyota Carina e 2.0

Crossover je skretnica, a HU je glavna jedinica sa koje slusate muziku, risiver, cd plejer isl.
        Sto se tice trafoa i tranzistora, samo Vam mogu napisati da se upravo tako prave ozbiljniji pojacivaci zvuka (old school izvedba sa ozbiljnim elementima i materijalima, za razliku od danasnjih low-budget uredjaja).
        Dakle, to je solidno pjacalo, ali za onu namenu koju sam opisao u prvoj poruci.
        Long Live CBC!!!

Comment

Working...
        X