Pomoc oko izbora zvucnika.

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • sladto32
    CBC Član
    • 15.04.2016
    • 35
    • Beograd
    • w polo

Pomoc oko izbora zvucnika.

Imam u kolima pionirov cd, mislim da je 4x50w, u kolima su u prednjem delu zvucnici koje bi da promenim. Ne znam da li su jednosistemski, dvosistemski, ne vidi se od mrezice koja ide preko njih . Ono sto me zanima je da li mogu da stavim trosistemske, da li se stari samo iskljuce i pirikljuce novi ili dodatno nesto treba povezivati posto su trosistemski.
    I pored ovog pitanje koje zvucnike uzeti, napravio sam poredjenje nekoliko zvucnika koje razmatram pa ako mi neko moze reci koji su najbolji, mislim u skladu sa ovim mojim cd plerom, ima tamo maksimalna snaga, razni parametri .... pa me interesuje koji bi ovaj moj audio pler mogo da gura, mozda mogu i svi ali me takodje bi naglasio zanimaju vise visoki tonovi pa na osnovu ovih parametara sa slike molim za preporuku.

• Williams
    CBC Senator XXL
    • 07.02.2006
    • 556
    • Beograd- Cerak

Samo ih zamenis, isti prikljucak ide. Jedino vodi racuna o dimenziji da moze da se uglavi, ako ide tapacirung preko. Sto se tice preporuke, najbolje bi bilo da poslusas negde i vidis sta tvom sluhu najvise odgovara. Proveri i cene preko ili po oglasima, mozda prodjes malo jeftinije...

Comment

• sladto32
      CBC Član
      • 15.04.2016
      • 35
      • Beograd
      • w polo

Hvala na odgovoru. Ovo sto se tice slusanja, znam da bi bilo najbolje cuti par njih i onda se odluciti za kupovinu ali takvih mogucnosti nema po radnjama, nego moramo da se oslonimo na karakteristike koje su date u specifikaciji ali po nekad skuplje ne znaci i da je u praksi bolje.

Comment

• macaneli
        CBC Senator XXL
        • 04.08.2008
        • 327
        • sremska mitrovica - Genova
        • S-max

hertz??
        ima se,moze se-nema se,mora se

Comment

• sladto32
          CBC Član
          • 15.04.2016
          • 35
          • Beograd
          • w polo

Hvala na predlogu, sada pogledao po youtubu, ekstra se cuju.

Comment

• sri98
            Admin od Trpeze
            • 24.10.2004
            • 7262
            • Republic of Konjarnik
            • Toyota Corolla E 210

nije trebalo da ih slusas na YT, vec uzivo
            Kids in the back seat cause accidents, accidents in the back seat cause kids.

Comment

• Keketarac
              CBC Senator XXL
              • 01.09.2007
              • 588
              • Novi Sad
              • Seat Ibiza 1.2 TSI

..... no,no,no - reklama se placa Dori
              Last edited by -Miki-; 01.06.2016, 00:28. Reason: reklama firme

Comment

• sladto32
                CBC Član
                • 15.04.2016
                • 35
                • Beograd
                • w polo

Jos jedno pitanje, danas sam otvorio vrata da pogledam oko zvucnika i pronasao jedan veliki (nije dvosistemski zvucnik) i takodje odvojen od njega jedan mali verovatno visokotonac, sto znaci da mi je u autu dvosistemski. E sada ono sto mogu da nabavim jeste gore naveden na pocetku posta sony koji je trosistemski ili pionir koji je dvosistemac. Prilikom pustanja muzike reko bi da su ovi mali zvucnici visokotonci ok, nisu produvali pa me zanima ukoliko bi dodao trosistemske zvucnike da li bi to bolje radilo u odnosu na pionirove dovsistemske, nije prevelika razlika u ceni ali me zanima sta mi je bolje izmedju ova dva modela kad kazem sony uzeo bi ove od 6990 , posto vec imam ove male valjda su visokotonci ili za srednje tonove. Izborom Sonijevih moram li iskljuciti vec postojece visokotonce u autu ili oni mogu da ostanu ukljuceni, hoce li zbog toga nesto da se izgubi na snazi ... da neradi kako treba.

Comment

• NEMANJA M
                  CBC Početnik
                  • 30.09.2017
                  • 2
                  • Novi Becej
                  • citroen xsara

imam istu dilemu pa da ne otvaram isto pitanje posebno....

Hteo bih da dodam zadnji par zvucnika i da eventualno promenim prednji par cijim zvukom nisam bas zadovoljan u smislu da postoji distorzija kad se pojaca do kraja pa mislim da su malo slabiji nego sto treba a i bas je cudan,nekako izvestacen.
                  Ne znam koje su snage pa bi mi dobro dosla informacija o tome a i o velicini da bih znao koju velicinu zvucnika da gledam kod novih.
                  Ako moze da se ugradi veci od postojecih bez vecih prepravki,odlicno, do koje velicine?
                  Trazim nesto enty level ne previse skupo,tek da radi normalno,nisam picajzla i ne trazim savrseno.Ako moze trosistemski da mi se predloze bilo bi odlicno.
                  gledajuci slike koje su postavljene vidim da smo manje vise gledali iste zvucnike,ako si uzeo nesto od toga kako su se pokazali?

Comment

• Max82
                    CBC Član
                    • 25.02.2018
                    • 81
                    • shuma
                    • odakle mi

Hteo bih da zamenim prednje zvucnike,fabricki mislim da idu 20 oma,40w ali kod mene su 40 oma sa 80w...moze li,treba li da gledam koju snagu daje radio ili je nebitno?Velicina mislim da je 10cm.
                    I koje preporucujete jeftinije?

Sve vrste zvučnika za kola, trosistemci, tviteri, elipse, kao i komponentni zvučnici.

Comment

• Max82
                      CBC Član
                      • 25.02.2018
                      • 81
                      • shuma
                      • odakle mi

Neko?

Comment

• comi 1342
                        Moderator
                        • 28.09.2005
                        • 1126
                        • NS
                        • Giulietta ,PUG 106,

teško da su ti zvučnici 20 oma, ili su 4 ili 8, moraš bolje pogledati šta ti je serijski u autu.
                        "Bio bih zahvalan ako neko moze da mi pomogne da resim problem da me ne zavlace "majstori" i da bespotrebno dajem pare na silne preglede"
                        "Ja sam duboko ubeđen da reč predsednika Rusije, kao i reč predsednika Srbije, vredi daleko više nego finansijske garancije preduzeća."

Comment

• Max82
                          CBC Član
                          • 25.02.2018
                          • 81
                          • shuma
                          • odakle mi

Moja greska 80w,4 oma.
                          Nasao sam neke Sal,cine mi se ok ali me interesuje na kom su ramaku rupe za srafovi,nije mi bas jasno?
                          Kod mene razmak rupa je na 12 i 13cm.

I ovi sony kakvi su?
                          Last edited by Max82; 30.01.2019, 21:35.

Comment

• mikicar
                            Tek je upao...
                            • 28.04.2021
                            • 1
                            • Pirot
                            • nijedan

Da se nadovezem na temu,koji zvucnici za zadnja vrata na laguni 2003-e?
                            Moze li ovi SAL?

Par trosistemskih auto zvučnika Pružaju jasan, uravnotežen zvuk punog frekventnog opsega Dizajn koji štedi prostor i minimalna veličina pojednostavljuju instalaciju

Comment

Working...
                            X