Ortak je kupio stila 2002 i ima fabricku muziku u njemu koja je sasvim ok, ali nema cd vec kasetu. E sad, na fabrickom kasetofonu ima oznaka cd+ i cd-, pretpostavljam za cd sarzer. Interesuje me gde se moze uzeti sarzer sa 5-10 diskova, a da je kvalitetan, cena nije bitna, naravno i kabal koji bi sve to spojio? Koja marka odgovara ovom kasetofonu? (kenwood, pioneer, alpina, jvc...) Bitno je takodje da nije polovan i da ima garanciju. Da li ima predvidjeno mesto za montazu sarzera u gepeku ili u gornjoj ili donjoj ladici na suvozacevoj strani.
CD Sarzer
Collapse
This topic is closed.
X
X
-
Nije bitno da li se isplati ili ne. Rekao sam da cena nije bitna. Koji je proizvodjac audio opreme za fiat-a??? Ja znam da je za mog volva alpina, mora i fiat imati proizvodjaca za sebe (mozda blaupunkt?)...
Nece da menja onaj panel u kome je radio, samo hoce da doda sarzer!1998 Volvo S40 2.0i dohc 140ps
2003 Renault Megane II 1,5 dci 82ps
Comment
-
-
Verovatno da ne, posto i model nije serijski. Izvadi radio i pogledaj kakvi su konektori, ako su serijski onda moze bilo koji da ide...
Comment
-
-
Tema je odavno prekinuta ali bih je ja otvorio
Da li je drugar zadovoljio svoje zahteve u Delti i koliko ga je kostalo?
Ista situacija je i kod mene, Fiat Stilo 2004. sa fabrickim radiom/kasetofonom. Vidim da bi odgovarajuci CD sarzer bio Blaupunkt IDC A09 sa 5 diskova. Ima ih za 110 evra na ebayu ali isto tako vidim da kao polovni umeju da prave dosta problema, najvise sa zaglavljivanjem mehanizma ucitavanja diskova.
Citao sam i o MP3 FM emiterima kod kojih je kvalitet ok ali je problem sa mesanjem radio stanica i smetnjama...
Ne ostaje mi nista drugo nego da promenim isti. Da li kod nas ima da se kupe maske za FIAT STILO kako bi se prekrila rupa koja bi ostala nakon ugradje standardnog CD/MP3 playera? Vidim na netu da postoje maske koje "rupu" pretvaraju u korisni prostor za sitnice... (vidi sliku)
I drugo, da li je izvodljivo (da li je neko radio) i ako jeste koji bi majstor mogao da uradi sledece: da se napravi prepravka u postojecem Blaupunkt radio-kasetofonu tako sto bi se "isekao" ulaz od kasetofona na tuner i umesto njega povezao / napravio line in tako da bi bilo moguce prikljuciti neki mp3 player i slicno?
AR 159 1.8 TBI
C3 1.4i GNV
Comment
-
-
za 100e mozes da uzmes skrooooz ok mp3 hu i to nov i bog da te vidi.
sto se tice maski:
bilo je u kanibalu tih maski sta vise bile su sa 2 otvora
u jedan stavis hu a gore ti ostaje kao polica gde mozes da stavljas diskove,
a sutra ako se odlucis mozes to i da iseces malo i preradis pa da gurnes neki
in dash monitor
i nogo su kulturnije nego ova na tvojoj slici ,crne su boje prvo to,jer se vise slaze uz enterijer
mislim da ima tih plastika i u delti samo sto mislim da nemaju sa 2 te rupe nego samo sa jednom i cini mi se da kada je drugar uzimao a to jebilo pre mozda 6 meseci da je bila poprilicna razlika u ceni
a sto se tice drugog pitanja
ako kasetofon ima izlaz za sarzer onda imas mnogo kulturno resenje bez secenja lemljenja i zajebancija da uzmes isto u kanibalu kablic
sa jedne strane taj ulaz kao za sarzer kvadratnog oblika koji ide u hu
a sa druge strane 2 chincha ,to sam ja za sebe bio uzeo i bilo je oko 2000din
posle uzmes kabl sa 2 na 1 ga zovu znaci sa 2 chinca da prebacuje na bananicu koja ide u mp3 i to je to
Comment
-
-
sta mislite za FM modulator sa flesom
moze i na najprostiji kasetas koji ima upaljac prenosi radio signalom koji se nadje na radiu i slusas-- ne prekida kao cd i moze umesto radio signal i kablom koji ide u kompletu (nisam ga slikao)
fles od 1 Gb staje oko 220-250 pesama a ima i daljinac za podesavanje i kontrolu
izadjes iz kola - modulator u djep
cena -modulatorima u vise varijanti od 10e do15e fles zavisi od velicineALFA-naravno, molim jednu u fulu za poneti
Comment
-
-
Originally posted by mossa
ako kasetofon ima izlaz za sarzer onda imas mnogo kulturno resenje bez secenja lemljenja i zajebancija da uzmes isto u kanibalu kablic
posle uzmes kabl sa 2 na 1 ga zovu znaci sa 2 chinca da prebacuje na bananicu koja ide u mp3 i to je tootiso je svak ko valja
Comment
-
-
Ova je maska jedna od ruznijih koju mozes da stavis...
Razmisljao sam da stavim nov radio u Stila, ali isti kao sto je fabricki...
Pogledao cene, i...odustao...
Nov fabricki radio sa CD-om [ ali ne moze da cita mp3 ], je minimalno oko 400 evra...
Ona druga verzija [ moze da cita mp3 ] je oko 650 evra...
Postoji i opcija ''double-din cd receiver''... Ukucaj to na Google-u, i videces da ima jako lepih resenja, i ne treba nikakava maska...
Koliko je tesko to naci kod nas, ne znam...
A, za masku...najbolje da dodjes na jedan od Fiatovih skupova, i da vidis kako je npr. Mans to lepo napravio na svom Stilu...
Pioneer 6900IB, plus jos nesto lepo uklopljeno, pa i koza...
http://www.tehnomanija.co.yu/katalog/pi ... 900ib.html
Dodji na skup [ bice ih ], pa pogledaj kako lepo izgleda...
Comment
-
-
Originally posted by drsarac3Originally posted by mossa
posle uzmes kabl sa 2 na 1 ga zovu znaci sa 2 chinca da prebacuje na bananicu koja ide u mp3 i to je to
Zvao sam Kanibal danas, imaju vise vrsta za razne proizvodjace i od toga zavisi cena. Jel zna neko koliko konektora ili koja je vrsta konektora za CD sanzer na radio kasetofonu iz Stila?
--------------------
Bio u Kanibalu. Cim sam vido kabl odma je bilo jasno da nece raditi. Ima samo 3 zice za audio tj nema nikakav "emulator" CD sanzera tj nista aktuvno
Ali za svaki slucaj sam bocnuo kablic i probao...
Moj radio je Visteon. Gornji konektor na slici je za CD sanzer.
Imate ispod i sliku kabla.
A obavezno pogledajte i ovo: http://www.youtube.com/user/travikos
AR 159 1.8 TBI
C3 1.4i GNV
Comment
-
-
I jos malo informacija:
Ovo je link na firmu koja pravi interfejse koji ste mogli videti na youtube. Na ovoj stranici mozete viditi sa kojim radio uredjajima je interfejs kompatibilan za Alfe, Fiate i Lancia. Idite na homepage da vidite kako izgleda.
A koga zanima jos malo evo ga post od kolege iz Fiat Cluba iz Grcke:
http://www.fiatforum.com/stilo-technica ... ost1413671
I na kraju:
Interfejs sa cenom od 130 EUR.AR 159 1.8 TBI
C3 1.4i GNV
Comment
-
Comment