Originally posted by civi
Jako cudno...
Collapse
This topic is closed.
X
X
-
Originally posted by MiljanOriginally posted by civiOriginally posted by VukasinDrugar se bas fino nashalio
MINIMUM 8 kvadrata... 1 moze i 10-15....
Ali opet MISLIM.... da nije do toga taj problem....Jackie Stewart jednom je pitao Davida Purleya (legendarno hrabrog vozača koji je, smatra se, preživio najveću G-silu u povijesti čovječanstva) gdje točno koči prije određenog S zavoja. Purley ga je začuđeno pogledao:
- Kako to misliš, kočim?
Comment
-
-
Originally posted by civiOriginally posted by MiljanOriginally posted by civiOriginally posted by VukasinDrugar se bas fino nashalio
Ali opet MISLIM.... da nije do toga taj problem....
Comment
-
-
Originally posted by MiljanOriginally posted by civiOriginally posted by MiljanOriginally posted by civiOriginally posted by VukasinDrugar se bas fino nashalio
Ali opet MISLIM.... da nije do toga taj problem....Jackie Stewart jednom je pitao Davida Purleya (legendarno hrabrog vozača koji je, smatra se, preživio najveću G-silu u povijesti čovječanstva) gdje točno koči prije određenog S zavoja. Purley ga je začuđeno pogledao:
- Kako to misliš, kočim?
Comment
-
-
Ne znam gde je logika,cekam da vidim razvoj situacije.Do sada sam skapirao to za kablove,ostaje jos par pitanja:
1.Da li ima veze alternator sa tim,i ako ima kako ?
2.Da li treba neki kondenzator da se stavi negde(i to su mi rekli)?
3.Jel ne smeju da kabal od + i signala iz plejera idu po istoj strani jedan do drugog?
Hvala!
Comment
-
-
1. Moguce da ima, ali u ovom slucaju mislim ta alternator nije problem.
2. Ne treba. Ako dobro sredis "+" i "-" i ako imas dobar akumulator ne treba ti kondenzator.
Tocnije, povuci jos jedan "-" sa akumulatora na sasiju (dakle neki kratak kabel, oko 10mm2 barem) i provuci "+" od akumulatora do woofera (tj, pojacala) (stavi barem 10mm2) i onda "-" sa woofera (tj njegovog pojacala) negdje na lim u gepeku (recimo tamo gdje je pojas za zadnja sjedista), ali vazno je da taj kabel bude jednak presjeku "+" kabla i da je sto kraci!
3. "+" kabel provuci po jednoj strani, a kablove iz HU (Head Unit, CD player, kako hoces) provuci po drugoj strani. Isto tako nemoj koristiti neki kabel od 0,1eur po metru vec malo kvalitetnije.
I opcenito mozes malo sredit te kablove u autu, kleme na bateriji malo ocistit, podebljat minuse i te stvari.
Comment
-
-
-
Tanka zica, kabl se greje ali ima i pad napona pa do head-a dodje "malo manje" napona a struje i nema jer je potrosena za grejanje. Radi to ali tanko. Taj presek jedva da moze dushu da mu da (da gore LED). Uzrok smetnji moze biti neki drugi kao sto je loop mase i slicno.
Comment
-
Comment