pri snazi od 1Kw kondenzator se isprazni pri brpu od 2-4sec,i onda prazni struju iz akumulatora da se napuni sto naravno nije pozeljno,dolazi do pada napona akumulatora i naravno znatno manji napon......Sto veci kondenzator to je vece zlo....
Prvo podebljaj kablove od alternatora na aku....
Jer ako ti je malo oslabio aku...alternator trpi velika opterecenja..i zato ti i trepte farovi itd...zato samo jos nekih 20mm sa altr. na aku...pa javi dal ima razlike....
Od tog podebljavanja minusa neces nista znacajno postici...ali stavi jos 20mm nece da skodi...
Pozdrav Dario i ja se pitam odakle si ti taj post skinuo(cice) pozdrav
Jackie Stewart jednom je pitao Davida Purleya (legendarno hrabrog vozača koji je, smatra se, preživio najveću G-silu u povijesti čovječanstva) gdje točno koči prije određenog S zavoja. Purley ga je začuđeno pogledao:
- Kako to misliš, kočim?
sry za off....e cice,cice!!!!???? taj post potice sa starog fandjovog foruma...by BOKO....posle prepravljen od strane hrvata i stavljen na cice....ali sta se na fandjo forumu sve izdesavalo znas i sam[booom].....
nista ja ne kazem,morao sam i ja negde da to procitam i vidim....saznam nesto,naucim...ali hocu samo da kazem da je taj post vidjen dosta pre nego kad se pojavio na cicama...
Taj post je sa jednog drugog auto foruma (takodje hrvatskog koji je ugasen ) ali dosta offa poz , btw neko je nesto naucio i u elektrotehnickoj(al ga mrzelo da kucka pa sam pastovo)
Jackie Stewart jednom je pitao Davida Purleya (legendarno hrabrog vozača koji je, smatra se, preživio najveću G-silu u povijesti čovječanstva) gdje točno koči prije određenog S zavoja. Purley ga je začuđeno pogledao:
- Kako to misliš, kočim?
ok..ja sam kod nas procitao taj post 2005.god...pa vidi gde se 1.put pojavio....ma ustvari boli me qrac[ko je od koga prepisivao]....mrzi me vise da pisem o toj temi ....
volim te sto zavrse el.tehnicku i misle da su najpametniji.....
Ja jesam zavrsio eltehnicku ( i nikad nisam rekao da sam najpametniji, daleko od toga) nego sam rekao da me mrzi da pisem ali dosta offa
"Poslao: Uto 20 Dec 2005 03:48 Naslov: Odgovoriti sa citatom Izmeni/Izbriši poruku Obriši ovu poruku Oznaci ovaj i pratece postove neprocitanim
Toplo preporucujem i ovde se pokazalo koliko su braca ispred nas Sokiran http://wp1036275.wp060.webpack.hosteuro ... /index.php
- Kako to misliš, kočim?
Kupio sam novi acu i sad je sve ok. Prosto ne mogu da verujem da je Black horse
toliko losh. Uzeo sam Exide, mislim da se zove x-tray... 75Ah 750A.
Jedva sam ga uglavio, ali fercera
Exide Xtra,kolko si ga platio? i koje su mu dimenzije? da ja sam pobrkao nazive Extreme je za americko trziste,a kod nas se zove X-tra
i nije Black Horse uopste los,nego si ga verovatno dosta puta ispraznio do panja ili je bio mator...eto ja sam vise Black Horseova iscuclao do panja-ali bukvalno,znaci kontam da je napon padao cak i na 8V heheee i testom sam utvrdio da tek kad ga izvuces jedno desetak puta mozes da ga bacis
Comment