Šta uraditi sa oplatom vrata na 307-ci da bi se spre?ile vibracije. Model je sa troje vrata, pa su ista povelika. ?im je ja?i bas bruje. Kada ih pritisnem rukom, brujanje prestane. Ina?e sve žabice su na mestu kao i ona dva šrafa. Ina?e sam primetio, kada se vrata zatvaraju, spoljašnji lim zavibrira.
Vibracije
Collapse
This topic is closed.
X
X
-
Zadampiraj vrata iznutra dynamatom najbolje ali i bitumenske ploce vrse posaoJackie Stewart jednom je pitao Davida Purleya (legendarno hrabrog vozača koji je, smatra se, preživio najveću G-silu u povijesti čovječanstva) gdje točno koči prije određenog S zavoja. Purley ga je začuđeno pogledao:
- Kako to misliš, kočim?
-
-
Do sada se nisam bavio ovom problematikom, tako da apsolutno nemam pojma šta treba da uradim. Šta je taj dynamat, neka smesa, ako jeste kako se nanosi i gde?
A da li znaš gde imaju da se uzmu oni plasti?ni prsteni, adapteri za vrata. Napravio sam neku varijantu od gume, ali mi se ?ini da bi adapteri bili bolji. Tražio sam na jedno pet-šest mesta i niko nema. Ina?e u vratima su Pioneer-ove 17-ce, pa je taj adapter UD-M 171 ili 172.Ako kaniš pobjediti, ne smeš izgubiti
Comment
-
-
Adaptere pravi iskljucivo od medijapana, a posao ugradnje ostavi profesionalcima nije vredno zezanja ako vec nisi radioJackie Stewart jednom je pitao Davida Purleya (legendarno hrabrog vozača koji je, smatra se, preživio najveću G-silu u povijesti čovječanstva) gdje točno koči prije određenog S zavoja. Purley ga je začuđeno pogledao:
- Kako to misliš, kočim?
Comment
-
-
Originally posted by OleA da li znaš gde imaju da se uzmu oni plasti?ni prsteni, adapteri za vrata. Napravio sam neku varijantu od gume, ali mi se ?ini da bi adapteri bili bolji. Tražio sam na jedno pet-šest mesta i niko nema. Ina?e u vratima su Pioneer-ove 17-ce, pa je taj adapter UD-M 171 ili 172.
Comment
-
-
Comment
-
-
Zaboravio sam da napišem, kada se skine plastika, na vratima je ceo prostor zatvoren nekim belim materijalom, kao neki filc (debeo je možda 2 mm). Koliko sam provalio, pošto su vrata velika, ta plasti?na oplata vibrira negde na sredini (tu je onaj otvor za odlaganje stvari, duga?ak je jedno 40 cm.) Kada je pritisnem prstom, to brujanje skoro da prestane, gotovo da se jedva ?uje. Taj deo za odlaganje je ura?en iz jednog komada, tako da ne znam šta da stavim.
Koliko sam mogao da vidim ovde na forumu, taj dynamat su plo?e koje se stavljaju umesto tog filca, pa bi verovatno ova plastika i dalje vibrirala.
@DYNABLASTER
Ovde je zvu?nik na ovoj plasti?noj oplati, a ne na vratima. Plus sve je tako zguženo da je ovaj zvu?nik po dubini jedva stao.
?itam dalje,
u svakom slu?aju hvala Vam na odgovorima.Ako kaniš pobjediti, ne smeš izgubiti
Comment
-
-
@Dynablaster
Samo mi još reci da li su to te Dynamat plo?e ili neke druge. Kod mene je slu?aj kao na ovoj ?etvrtoj slici, tako da bi moglo da se odradi nešto sli?no. Da li bi se dobilo nešto ako bih napravio rupu u tom filcu gde se naslanja zvu?nik?Ako kaniš pobjediti, ne smeš izgubiti
Comment
-
-
zvucnik mora! da svira u zatvorenom prostoru,tj vrata ne smeju da imaju rupa-osim odvoda za vodu- e to treba da postignes da vrata glume zatvorenu kutiju sto je bolje moguce+da dampiras vrata totalno sa bitumenskim plocama ili sl.a to je vec skupo ako nemas tolko para, zatim plastiku sto ronda odradis bilo kako samo da ne vibrira vise-isto najbolje sa bitumenskim plocama i jos dodas onog sundjerastog gde se naslanja ili sl.
Comment
-
Comment