Aktivni woofer za ispod sedista,koji?

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • StudentBGD
    CBC Senator XXL
    • 18.12.2007
    • 1027
    • Beograd

Aktivni woofer za ispod sedista,koji?

Cao
    Kao sto vidite u naslovu-zanima me koji aktivni woofer preporucujete a da moze da se stavi ispod sedista? Prtljaznik mi treba svakodnevno a ni elipse na ploci ne dolaze u obzir iz vise razloga. Inace imam Pioneer deh-p65bt HU, 4 zvucnika u vratima (Pioneer eMotion serija,jbg-navikao sam na Pioneer) i tweeter-e... Zvuk je stvarno lep i jasno se cuje samo je bass slab sto je posledica malih zvucnika (u vrata staju 13-ice) i kada bih sav bass prebacio na neki woofer (ne treba da bude bas jak) zvuk bi bio...
    Ako neko ima iskustva sa necim slicnim ili neko ima nesto da predlozi... Tu sam da saslusam.
    Poz svima
    Ne znam da pisem kako treba pa ne bih da se potpisujem

prvo ti nabavi pojacalo za te pionirchiche i dampiraj vrata i ugradi to kako treba, pa se onda javi

Comment

• StudentBGD
      CBC Senator XXL
      • 18.12.2007
      • 1027
      • Beograd

Zvucnici su napravljeni za Reno i stavljaju se bez ikakvih prepravki,samo se pricvrste srafom. Pozadi isto,samo sam kupio vabricke nosace zvucnika. A koji ce mi pojacalo za zvucnike?!

Poruku izmenio: killaz
      Ne znam da pisem kako treba pa ne bih da se potpisujem

Comment

• V-Tec
        CBC Senator XXL
        • 30.06.2006
        • 1615
        • Beograd
        • '89 Civic d16a6

Kako to mislis da ga stavis ispod sedista?Znas kolicno prostora tu ima???
        shuto-expressway.com

Comment

• zux
          CBC Senator XXL
          • 10.05.2005
          • 773
          • Beograd-Filmski grad

pa zar vas dvojica niste culi za palacinka woofere, i to aktivne
          sto bi dampirao vrata ako zvucnici idu sraf na sraf
          kad ti vec ne treba pojacalo, ne treba ti ni aktivni woofer, uzmi obicni i teraj ga preko HU-a
          nije lepo reci nekome da lupa gluposti, a da pritom nemas pojma o cemu pricas

Comment

• kilson
            Moderator
            • 09.10.2004
            • 3216
            • NoviBGD
            • AR 75 GT

Tema otkljuchana - problem izgladjen na obostranu korist.

Ontopic: Bez obzira da li ishao na woofer ili ne, prvi korak je nabavka pojachala koje bi smestio ispod drugog sedishta (ako nishta necesh pozadi).

Zashto?

-Zato shto aktivni woofer podrazumeva sklop; pojachalo+kutija+driver i to nema shanse da spakujesh pod sedishte, osim ako ne ubacish kauch napred

Dakle kad si vec kod toga da imash pojachalo, probaj varijantu koju je Dynablaster preporuchio jer se slazhem sa njim 100%.

Ceo redosled nadgradnje je postavljen tako da najmanje novca potroshish a budesh zadovoljan. Ako odmah kupish aktivan woofer, mozhesh biti nezadovoljan a prodati aktivca posle je veliki poduhvat.

Ako to ne bude dobro, idesh na shallow tip woofera i to je to. ALI! Ta pozicija nije dobra za ozbiljne rezultate u niskom opsegu, obzirom da ce tuci veoma blizu tebe (prostudiraj niske ferkvencije zvuka i njihovu amplitudu). Obzirom na to, ishao bih na jednu 8-micu ili 10-ku ispod drugog sedishta i to je to...

Da ispratimo problem do kraja, trebace ti veoma kvalitetan driver sa velikim stepenom iskorishcenosti radi ushtede na zapremini eventualne kutije. Znachi nikakve low cost varijante - ako hocesh da to valja. I na kraju, ako kupujesh woofer, zaobidji Pioneer - tu ne valja biti sentimentalan.

Eto, nije teshko biti fin.
            Srpski klub ljubitelja Alfa Romeo automobila

Comment

• Antoaster
              CBC Senator XXL
              • 07.12.2007
              • 343
              • Beograd, Voždovac

Ja sam video jedan aktivni kenwood u martechu na pocetku sarajevske kod cipa ili u njihovoj prodavnici na sajmu, letos je kostao 16k din. Taman za pod sediste sa dve membrane.

Comment

• V-Tec
                CBC Senator XXL
                • 30.06.2006
                • 1615
                • Beograd
                • '89 Civic d16a6

Originally posted by Antoaster
                ...sa dve membrane
                Dve membrane, jedna zvucnik, druga radijator.
                To je verovatno ovo: http://electronics.pricegrabber.com/car ... 6/details/ Ja sam isto u par radnji po BG-u video da kosta oko 16000din , nikada te pare ne bih dao za ovo, i da kosta duplo manje.
                shuto-expressway.com

Comment

• kilson
                  Moderator
                  • 09.10.2004
                  • 3216
                  • NoviBGD
                  • AR 75 GT

Za 16K dinara zapakujesh svu muziku (bez head unit-a) i to da ti drobi kamenje u bubrezima.

Antoaster, molim za ozbiljnost
                  Srpski klub ljubitelja Alfa Romeo automobila

Comment

ma jeste ima tih aktivnih pljosnatih i malih, ali je rezultat nezadovoljavajuci, s obzirom da moze da se odradi mnogo bolja varijanta za iste pare

ima vise mesta u autu gde moze da se papne wooferchich i da se narihta da svira kako treba i to bar duplo bolje od aktivnog woofera

a killaz sto velis moze ispod sedista, ali onda ni shallow woofer ne pomaze ako nema dovoljno litrazhe, ali ima i tih kojima ne treba mnogo, ali najbolji efekat ispod sedista dobijes kad ga usmeris tako da roka downfire- znaci ka patosu, to izvesti nije bas lako, ali opet sve zavisi od prostora, druga varijanta je da se stavi ispred nogu kod suvozaca i to se odradi kutija od fibera da zauzme tacno oblik supljine i maximalno iskoristi minimalni prostor, a moze jos bolji efekat je da se stavi malo ispred vozackog sedista, znaci da zahvata deo ispod i ispred sedista- onda je duzi talas i dobije se na dubini bassa... ma sve moze be samo se treba malo potruditi

ima woofera kojima je dosta 10L i manje...

Comment

• Antoaster
                      CBC Senator XXL
                      • 07.12.2007
                      • 343
                      • Beograd, Voždovac

Ma je bih isto neki ispod sedista cisto da mi pojaca malo srednji i niski opseg posto kod mene su samo 13 napred i nazad a nisam hteo da secem lim. A u gepek bas ne bih da stavljam posto imam rezervni tocak zbog toro boce. Ali 16k je previse.

Comment

• nikks
                        CBC Početnik
                        • 09.04.2008
                        • 5
                        • Krisevac

woofer

Odradi dumping na vratima, ako vec imas dobre sisteme i zaboravi na tu ideju za ispod sedista. Umeto toga, papni neki dobar woofer u gepek i gotova stvar

Comment

jo nidzo matora tema

Comment

Working...
                          X