Kako napraviti adapter za zvucnik

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • SAXO
    CBC Senator
    • 16.12.2007
    • 251
    • Meljak

Kako napraviti adapter za zvucnik

Prvo skinete zastitu sa vaseg tapacirunga,ocrtate na parcetu,u mom slicaju nesto kao sperploca samo malo jace ne znam tacan naziv

Isecete ubodnom testerom i dobijate oblik suze

Na sledecem parcetu ocrtate zvucnik

Mada mozete uzeti sa kutije,sa zadnje strane na kutiji zvucnika nalazi se original prsten

Na suzi isecete rupu kako bi mogao da stane zvucnik,u ovom slucaju je zvucnik 6cm a nisam hteo toliko da ga izbacujem napolje jer bi smetalo pri izlasku iz vozila a i ruzno mi je

Zatim na prsten usrtafite dva,tri parceta drveta,u zavisnosti koliko zelite da bude udaljeno od tapacirunga-kod mene je 2,5 cm

Kada ste sve to usrafili na suzu,preko toga navucete zensku carapu,da bi se dobila osnova preko koje ide smola

I krece mazanje smole,prvi sloj

Potreban alat
    Busilica,ubodna testera,nekoliko srafova za drvo i srafciger, set za repariranje camaca
    Evo kako izgleda set,cena 650 din

Ovako izgleda kad se osusi

Ovako kad se malo izgituje i prefarba u crno

Ko hoce samo da ofarba morace mnogo vise da se potrudi da bude glatko,ja planiram da ga istapaciram
    Napomonjem da sam ovo prvi put radio (ako ima nekih gresaka jbg) i nije toliko zeznuto,ako neko zeli da napravi isto nadam se da ce mu bar malo pomoci ovaj tekst
  • remark
    CBC Član
    • 05.06.2007
    • 82
    • Novi Sad

Extra, lepo od tebe sto si to podelio sa nama, nekima ce biti od koristi sigurno.
    Ali nije mi jasno kako sad sve to pricvrstis za tapacirung/vrata?

Comment

• SAXO
      CBC Senator
      • 16.12.2007
      • 251
      • Meljak

Posto ovaj fabricki stitnik za zvucnik ima kao tri zabice na sebi a na tapacirungu ima tri rupe u koje one upadaju(zabice),skines tapacirung i sa unutrasnje strane kroz te rupe usrafis adapter

Comment

• shonsy
        CBC Senator XXL
        • 11.05.2007
        • 1391
        • London/Beograd
        • Honda CBR 125R

Stvarno si fino odradio posao, jedino moje pitanje je sto ga ne okaci i u temi "Uradi sam"? Stavicu ja, nije problem ali mislim da je lakse da svi koji postujemo takve teme, direktno postavljamo na mesto... pozz

p.s. ako ne znas to je jedina sticky tema u sekciji laksi tjuning i prepravke...

Comment

Dosta dobro, ali ovakav adapter ima svrhu samo ako je sve papnuto ultra stabilno i mora sve da dihtuje 100%, a tapacirung takodje mora da bude dampiran i pre toga tretiran isto sa fiberom!

Bolje reshenje je da je zvicnik zasrafljen direktno na distancer(e) od medijapana i to na lim i jos da se ucvrsti gitom ili dampingom, a da se napravi preko toga ovakav adapter koji ce imati svrhu maske.

Ako mislis da tapaciras skajem onda ima ti tu jos da se nasmirglash

Comment

• shonsy
            CBC Senator XXL
            • 11.05.2007
            • 1391
            • London/Beograd
            • Honda CBR 125R

E kod mene je bas skajem presvuceno i stvarno lepo izgleda. DYNABLASTER jel sa tobom pricao skijash o dampingu? Meni je uradjen krov ali bih voleo da odradim i vrata i zadnji deo... Na kliju sam svuda morao da trpam silikon jer je treslooo... A i zbog kvaliteta zvuka koliko sam razumeo...

Comment

• SAXO
              CBC Senator
              • 16.12.2007
              • 251
              • Meljak

@shonsy
              Tek posle sam se setio da ima tema uradi sam,neki novi rad bice postavljen tamo
              @DYNABLASTER
              Hvala na ovoj informaciji ,ovo je proba da vidim kako sve to funkcionise,posto sam prvi put radio,pa mi bila frka da radim na tapacirungu da mi ne bi procurela smola i bude veca steta nego korist,
              Ima da se smirgla vala koliko hoces

Comment

• Boki GTI
                CBC Senator XXL
                • 16.08.2007
                • 505
                • Beograd - Vozdovac

A matori svaka cast, nego kazi mi kad navuces carapu recimo, jel treba da se obardje je taj deo koji je izliven ili sam po sebi dobije " idealan " oblik???????? Samo to imam da pitam, sto se tice ostalog samo reci hvale, jer znam dosta ljudi koji to kriju od ostalih.....

Comment

• SAXO
                  CBC Senator
                  • 16.12.2007
                  • 251
                  • Meljak

@Boki polo
                  Kad navuces carapu moras da je zategnes dobro,da bi ona dobila zeljeni oblik jer kad mazes smolu ako nije zategnuta onda propada i bice slepljeno,a nije bas idealno ravno,bar ja nisam dobio pa mora da se gituje i smirgla

Comment

• dandy
                    CBC Senator XXL
                    • 09.12.2005
                    • 513
                    • Bijeljina-Beograd Medakovic

pa dobro mozda ti je malo los odabir baze za podlogu, umjesto zenske carape bolje varijanta je da uzmes plish, ili neko slicno platnokoje je rastegljivo ali malo doblje, da bi upilo vise smole, i kada naneses prvi sloj, onda nemoj vise preko toga spolja da ojacavas nego iznutra, 2 sloja matta 350 gr/m2, i neces imati potrebe za smirglanjem samo spric git i farba

Comment

Working...
                    X