radari

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • nikola_VUK
    CBC Senator XXL
    • 20.09.2005
    • 317
    • Podgorica - Novi Sad
    • Mercedes vaneo 1.7

Isli smo skoro kolima za Beograd na sajam gradjevinarstva, snimili su nas tim radarom sto ima GPRS kod Prijepolja, nije nam bila muka vratili se da pregledamo snimak, snima i u dolasku i odlasku, sve vreme dok te snima vidi ti se kilometraza i jos ti ovaj zumira tablice tako da nema nedoumice....

Comment

• bojann
      CBC Veteran
      • 06.01.2008
      • 129
      • Beograd

ljudi danas sam naleteo na tog belog golfa sa prolaser3 i parkirao auto i izasao da popricam sa ljudima ,, pokazao mi covek kako radi ,, u pitanju nije nikakav opticki zum velike rezolucije nego ugradjen obicni digitalni aparat kaze mi da preko 200 metara ne mogu da zumiraju tablice ,, mutno je on moze na 500 metara da ti uhvati brzinu ali te slika tek kad prijdes blize ,, mislim tek onda moze da zumkira tablice,,danas sam merio zakocio sam 350 metara ispred njih i okrenuo kola,, ne verujem da je mogao da mi zumira tablicu,, tako da ljudi moj vam je savet ako vidite da ste prekoracili i negde u daljini vidite belog golfa ili pandura ,, stiskajte kocnicu i nazad!!!!!!!!\
      gde god samo ne prema njima,,pozz

Comment

• ZEPELINBG
        CBC Veteran
        • 06.04.2008
        • 133
        • BEOGRAD

to su pro laser III,a ne multanove koje rade na drugom principu.i upravo tako,rade u komb sa dig.aparatom!! rešenje je,iz iskustva,Cobra XRS 9340,ima je po ceni od 110-120 eura,i hvata sve radare,s tim što realno ne možete da stignete da spustite brzinu za više od 30 km/h,tj.nemate vremena,što znači ograničenje od 60...sa 90 stižete da se izvučete!! Dozvoljen je kod nas,i u dosta zemalja!! A što se tiče Jammera ili ometača,na novim laserima čitaju ometanje,i može da se desi da vas pošalju na vanredni tehnički,pa preturanje kola,pa prijava...itd..a inače koštaju oko 350 eura..bez ugradnje!!
        SOMETIMES IS GOOD TO BE BAD

Comment

• 206
          Admin od ispočetka :)
          • 09.12.2004
          • 9548
          • Beograd
          • 206

Koji to "noviji" laser cita ometanje, kog jammera, i koju gresku izbacuje?

Pitam jer to sto pricas jednostavno nije tacno.

To "resenje" koje predlazes u formi detektora ima smisla samo ako detektuje odsjaj lasera dok meri nekog drugog. Ako krene da meri tebe, imas oko 0,5sec da reagujes, sto nije dovoljno ni da pomeris nogu na kocnicu, kamoli reagujes.

Ali svakom svoje, pa nek' proba...

A jammeri kostaju 350 evra pa navise, ali rade - uglavnom. Ima i tu pojedinih modela koji su cisto bacanje para. Ovo za rasturanje i tehnicki pregled, jednostavno nije tacno.
          The difference between men and boys is the price of their toys

Comment

• ZEPELINBG
            CBC Veteran
            • 06.04.2008
            • 133
            • BEOGRAD

206..prvo sve govorim iz iskustva,imam Cobru 4 meseca,i spasla me je bar 20-ak puta i od radara sa slikom,i imao sam 2-3 sec da smanjim,tj.do sada me nisu upecali ,a za jammere...mog drugara su uputili na vanredni tehnički,i pisali mu prijavu!! ne kažem da je to česta pojava,,ali... !! ako ne veruješ..ok..ja nemam ništa protiv
            p.s. slažem se i da može da se desi da ako sam sam na putu,i meri samo mene,verovatno ne bih mogao da stignem da ukočim...ali...do sada nije..
            e da...na laserima ne izbacuje grešku..već piše JAMMED

Comment

• 206
              • 09.12.2004
              • 9548
              • Beograd
              • 206

Originally posted by ZEPELINBG
              206..prvo sve govorim iz iskustva,imam Cobru 4 meseca,i spasla me je bar 20-ak puta i od radara sa slikom,i imao sam 2-3 sec da smanjim,tj.do sada me nisu upecali
              Da su snimali tebe ne bi ti pomogao, te ne vidim preveliku upotrebnu vrednost...

,a za jammere...mog drugara su uputili na vanredni tehnički,i pisali mu prijavu!! ne kažem da je to česta pojava,,ali... !! ako ne veruješ..ok..ja nemam ništa protiv
              Ne verujem.

e da...na laserima ne izbacuje grešku..već piše JAMMED
              Opet - KOJI jammer na KOM laseru? Ako je u pitanju ProLaser II/III koje koristi nasa policija (a to je koliko znam jedini lidar kog oni koriste), nijedan jedini jammer kojeg mozes kupiti kod nas ne daje nikakav jamming kod na laseru zbog proste cinjenice da Prolaseri ne poseduju detekciju jamminga i nemaju nikakve kodove, pa ni to JAMMED.

Da je i bilo koji drugi laser u pitanju, jammeri su pomalo napredovali, te vec poodavno ne izbacuju nikakve jamming kodove na lidarima, osim ako u pitanju nije LAser Atlanta ili Stalker - a njih koristi samo policija u US. Dakle...

Comment

• dandzaman
                CBC Senator
                • 12.09.2007
                • 229
                • RockNrolla bg

postujuci sve clanove reda i zakona postoji i druga strana price snimanja tj upucavanja radarom a to je da nasi plavi ortaci vise ne mogu posteno da zarade a to im bas i ne prija tako da su pronasli nacin za lazno upucavanje koje se uglavnom sastoji u blefu...negde sam video slike radara i slucajem kako se prikaze brzina kojom si upucan ali nije usnimljena tako da ne ide dalje tj obrise se sledecim snimanjem,to ti pokazu ako insistiras i stvarno pise kmh na kojoj si upucan,medjutim prethodno je onaj koji je uperio radar uneo max dozvoljenu kmh na tom delu puta i uperio je u bilo koji auto i radar pisti kad upeca ali ne snima jer je mod. kao test....ako neko ima sliku nek postavi ja cu pokusati naci....

Comment

• ZEPELINBG
                  CBC Veteran
                  • 06.04.2008
                  • 133
                  • BEOGRAD

206 mislim da nema svrhe da dalje pričamo..kada mi ne veruješ,zar ne?? uostalom...nisam klinac da se raspravljam...pričao sam moja iskustva...i ja sam sa svojih 40 k godišnje zadovoljan Cobrom od 100-ak evra!!

Comment

• 206
                    • 09.12.2004
                    • 9548
                    • Beograd
                    • 206

Kao sto ti imas pravo da kazes svoja iskustva, ja imam pravo da kazem svoje misljenje o tome. Bazirano na MOM iskustvu i sa radarima, jammerima, detektorima a i policijskom praksom, oko te tvoje price se neke stvari ne uklapaju...

Kome ce posetioci teme verovati - njihov izbor.

Comment

• bojann
                      CBC Veteran
                      • 06.01.2008
                      • 129
                      • Beograd

Ljudi proverena informacija..
                      u Beogradu imamo samo 4 Pro laser III uredjaja,, pitao sam pandura!!
                      pa ako smo tolike srece da nas bas on uhvati i slika onda jebi ga,, kazem vam ako vec jurcate gledajte malo u daljinu

Comment

• PYSON
                        CBC Član
                        • 08.06.2005
                        • 35
                        • ZEMUN

Mene je snimio taj famozni beli gnojf 2 sa onom skalamerijom pozadi. Ali posto mi je istekla bila saobracajna (samo 4 dana, smetnuo s' uma) covek mi lepo ponudio da mi pise jedno ili drugo.

Te ja lepo izaberem isteklu saobracajnu i 50 € kod sudije za prekrsaje.

Sto ce reci, mogu oni i da pobrisu ono sto snime, inace da ne mogu, imao bih jos i mandatnu za brzinu.
                        Ovako, "samo" prekrsajnu.
                        On the road...
                        156 2.4 JTD 2002, Peugeot 206 1.4 2007, ex 146 TD 1996, ex Fiat Bravo TD100 1998

Comment

• 206
                          • 09.12.2004
                          • 9548
                          • Beograd
                          • 206

Taj golf ima obican kolski radar sa kamerom, nije laser, a snimak ako i napravi moze da obrise.

Prolasera ima ne 4 nego jedno 10x vise, vidjate ih vec godinama, sa ili bez fotoaparata. Ako i ima fotoaparat, to je obicni digitalac koji moze da obrise sliku.

Problem su prolaseri sa video kamerama koji vise ne mogu da brisu snimak vec moraju da ga pravdaju kaznom ili prijavom.

Comment

• Williams
                            CBC Senator XXL
                            • 07.02.2006
                            • 556
                            • Beograd- Cerak

Originally posted by KeleA
                            samo jamer i dovidjenja
                            Poznaniku koji poseduje jammer je izmerena brzina na novosadskom putu. Upucali ga lagano otpozadi, a sledeca patrola ga je zaustavila. Znaci pozeljno je doplatiti i senzor za nazad pri kupovini jammera.

Comment

• dexxxter
                              CBC Veteran
                              • 02.03.2008
                              • 123
                              • Beograd

Originally posted by 206
                              Problem su prolaseri sa video kamerama koji vise ne mogu da brisu snimak vec moraju da ga pravdaju kaznom ili prijavom.

Samo je pitanje srece na koji radar naletite, ja sam "sreo" ovaj... Bar da mi je Cobra bila ukljucena, mozda bi malo smanjio brzinu...

Comment

• 206
                                • 09.12.2004
                                • 9548
                                • Beograd
                                • 206

Ne bi ti vredelo apsolutno nista.

I po stoti put, jammeri rade sa laserima, dakle i onim bez kamere, i onim sa fotoaparatom, i ovim novim kojima se snimci ne brisu.

Comment

Working...
                                X