Povezivanje radia itd...

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • suhwa
    CBC Početnik
    • 05.05.2008
    • 3
    • BG

Povezivanje radia itd...

Pozdrav. Imam stario blaupunkt auto radio sa kasetom. Kaze da tera 4 zvucnika po 30W. i ja kupim jos 2 zvucnika da iskoristi i ta druga dva kanala kad ono pozadi dzumbus. Nisam mogao da se snadjem. Ono razumem se u elektroniku , audio tehniku itd.. ali ovde ne znam sta je sta.. Pa ako moze neko da mi objasni ? On ima ovakav konektor
    Pored ovog konektora na radiu je ostalo mesta za jos jedan konektor koji je dimenzija kao pola ovog. Znaci treba mi objasnjenje gde se povezuje sta na koju od ovih zica..

Sad da li je ovako standardno na svim radijim, CD plejerima, MP3? Posto planiram da kasnije promenim autoradio
  • mossa
    CBC Član
    • 07.12.2007
    • 41
    • dorcol menhetn

generalno za taj konektor ciju si sliku postavio :
    ovaj gornji blok na slici ti je za napajanje

crna masa
    crvena i zuta su + e sad tu ima neka finta valjda da li hoces da moze da svira dok nema kljuca ili ne ,ne secam se sad bas tacno al znam da je tako nesto bilo kod mene

plava ti je remote za pojacalo
    narandzsta je za....uh ne mogu da se setim kako se zove(kada ukljucis farove da ti se smanji osvetljenje display-a,ja to ne bih kacio ako nemas izvedeno vec fabricki )

donji blok su za zvucnike +evi i -i ,
    parovi iste boje su + -,gde je + oznacen tom linijom kao,e sad ne znam napamet koju su za koji zvucnik tacno to probaj,ukljucis HU pa se igras sa fadom i meris napon na tim izlazima i tako zakljucis.

e sad tvoj HU bi trebao da ima zenski prikljcak konektora sa slike koju si postavio .
    e sad meni nije jasno to sto si rekao kako ima jos jedan tj konektor tj jos jedan velicine polovine ovog.????

obicno kad kupis HU dobijes uz njega snop kablova,na jedom kraju je dzek koji ide na izlazi HU-a i on se razlikuje medju prozivodjacima ,a na drugom kraju je zenski deo tog ISO konektora sa slike ,tako da ako imas sa instalacije auta muski samo je plug and play .

WWW.BLINDMANMOTORSPORT.COM

Comment

• suhwa
      CBC Početnik
      • 05.05.2008
      • 3
      • BG

e hvala care... to me je interesovalo... Moram videti o cemu se radi kod mene na radiu, posto sam primetio da je prosli vlasnik ili vec ko, spajao neke zice zajedno tako da su sve iskoristene..

Hteo sam da kazem da je kod mene na radiju imaju 3 ovakva bloka ali samo su 2 iskoristena... za sta sluzi ovaj treci?

Comment

• mossa
        CBC Član
        • 07.12.2007
        • 41
        • dorcol menhetn

proveri jos jednom da li je isti,malo mi je to nemoguce,mozda deluje na izgled samo a ne ulazi jedno u drugo.

moguce da je neki ulaz ,sarzer ili tako nesto otkud znam,jer vise od 16 zica koje ima na tom ISO konektoru (8 za zvucnike i jos 8 za napajanja) mu ne treba.

...daj sliku neku ako imas od pozadi gde su te zice .

Comment

• suhwa
          CBC Početnik
          • 05.05.2008
          • 3
          • BG

e sredio sam zice... uzo unimer i trazio mase i vruce zice i nekako sam sredio.. Kod mene nisu bile dve iste boje vec svaka boja je bila razlicita ali sam izasao na kraj...

Ma sad sam bolje video on ustvari nema taj 3. blok vec ima slot da se ubaci tu neki konektor koji je slican kao ovaj samo sto je M pola.

Comment

• mossa
            CBC Član
            • 07.12.2007
            • 41
            • dorcol menhetn

pa to ti kazem slican je nije isti

Comment

Working...
            X