Instaliranje PC-a u Opel Corsu B - Potrebni saveti :)

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Maksin
    CBC Početnik
    • 25.06.2008
    • 6
    • Beograd

Re:

Sad sam pogleo par klipova o rasklapanju Eee-a i možda tu i nema toliko posla kao što sam mislio. Procesor može lako da se klokne preko 1,1 Mhz, 1 Gb rama, eksterni flash i preko usb-a kontrola audio pojačala. Samo da saznam još kako je vezan monitor za ploču (koji kabl). Ako je lako zamenljiv ili može da se produži desetak sentimetara, to bi bila ekstra budževina.

Bateriju mogu da prevežem da radi samo kad je motor ugašen. Čak mislim da matična ploča može da stane u klasično din kućište?

Moraću još malo da razmislim o tome.

Comment

• Mickey038
      CBC Član
      • 04.08.2008
      • 18
      • Pristina

Sada kada sam pogledao video i saznao malo vise o EEE Pc-u, mogu da kazem da razlike izmedju ugradnje standardnog laptop-a i EEE-a skoro da i nema. (dakle otpada varijanta sa EEE).

Dodatni problem bi predstavljalo nabavka i cena touch screen-a, ugradnju da i ne pominjem.

Sto se tice nabavke preko mini-box sajta, situacija nije bas sjajna jer traze oko 130 USD za postarinu (koriste UPS za slanje u Evropu) tako da ako ne promene policy za slanje potrazicu neku drugu firmu preko koje ce nabavka biti jeftinija.
      Ranije sam nabavljao neke delove za MS preko DigiKey-a firme iz USA ali slanje je bilo drasticno jeftinije.

Comment

• Maksin
        CBC Početnik
        • 25.06.2008
        • 6
        • Beograd

Re:

130$ je ipak malo previše. Ako pronađeš neku jeftiniju varijantu slobodno javi.

Standardni laptop-ovi su malo ne praktični zbog velikog ekrana. Cool bi bilo staviti toliko veliki ekran, ali opet je preterano. Za Asus sam mislio da ga potpuno rasklopim i uradim varijantu built from scratch sistema. Ima mnogo posla oko lemljenja i prepravki, ali cenovno se baš isplati. I ne moram ništa da dovlačim iz inostranstva. Međutim kao i što sam mislio problem je kabl koji povezuje monitor i matičnu (slika ispod). Touch screen ne verujem da ću staviti iz razloga jer položaj gde želim da stoji monitor nije praktičan za to.

Veoma ekstremno nadograđivanje i budženje Eee-a: http://beta.ivancover.com/wiki/index.ph ... l_Upgrades

Comment

• Mickey038
          CBC Član
          • 04.08.2008
          • 18
          • Pristina

Trazim dalje. Ako nadjes neki drugi sajt gde mozemo da nabavimo potrebne komponente, javi

Comment

• Mickey038
            CBC Član
            • 04.08.2008
            • 18
            • Pristina

Pogledaj ovaj sajt:

tu je postarina od 13.5 do 20-tak evra i moglo bi relativno brzo da stigne sve sto se poruci.

Comment

• stefanves
              CBC Senator XXL
              • 10.12.2006
              • 1351
              • BG

@djukic, Molim te reci mi da li imas ugradjen WiFI? Ako nemas, kako se prikljucujes? Postoji li konektor za eksternu antetnu.

Hvala, i izvni na dreanziranju
              Fiat Punto MK1, 1.2 16v @85hp, '99
              Konacno i ja imam auto :-)

Comment

• djukic
                CBC Senator XXL
                • 27.03.2005
                • 2526
                • Beograd

asus ina wifi I po meni savrsenu internu antenu.
                https://t.me/pump_upp

Comment

• ljubamih
                  CBC Član
                  • 28.12.2007
                  • 49
                  • A'dam

Najbolja kombinacija koju sam ja video je CarPC. Ona je generalno jeftina i prilagodjena je potpuno za auto - velicinom, i ima TFT monitor osetljiv na dodir predvidjen bas za auto. Drugar je insalirao XP na njega i super radi...

Comment

• srdjan_p
                    CBC Senator XXL
                    • 01.12.2004
                    • 1915
                    • ZR

Gumetina je ugradjivao PC u Alfu 156 i ispalo je super tako da sacekajte njega da se javi pa ce vam dati detalje...

Comment

• nijebitno
                      CBC Senator XXL
                      • 14.03.2006
                      • 629
                      • Modrica

Ma taj bi ugradio i Alfu u PC, on je van konkurencije
                      Difference between man and boys is the price of their toys

Comment

Working...
                      X