Blueberry 2go430 Navigator Full Europe

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Nole84
    CBC Član
    • 12.11.2007
    • 19
    • Zvornik

Blueberry 2go430 Navigator Full Europe

Interesuje me vase misljenje o ovom uredjaju. Mogu da ga dobijem po veoma povoljnoj ceni al mi se ipak ne ulazu bilo kakva sredstva ako su mape, rutiranje losi, ako mape namaju update....! Uz njega se dobija full mapa cele evrope i koliko ja znam koristi Contrast mape. Ispod su neke osnovne specifikacije koje sam uspeo pronaci, pa cekam vase misljenje POZZ!

CPU - Samsung 2440 400MHz
    GPS čip-set - SiIRF Star III
    ROM memorij - 64 MB
    RAM memorija - 64 MB
    Memorijski slot - SD/MMC
    Ekran - 4.3" TFT osetljiv na dodir
    Rezolucija - 480 x 272 tačaka
    Orijentacija ekrana - u širinu (Landscape)
    Batterija - Litijumska baterija bez mogućnosi lake zamene
    Kapacitet baterije - 1600mAh
    Trajanje baterije - 2.5h
    Bluetooth - Ne
    USB - Da, 1.1
    Zvučnik - Da
    Izlaz za slušalice - Da (3.5 mm)
    Debljina - 19,6 mm
    Širina - 123,5 mm
    Visina - 82,5 mm
    Masa- 196 g
    Operativni sistem - Win CE .Net 5.0
    Softver - Blueberry GPS Navigator 1.0
    Video plejer - Da
    Pregled fotografija - Da
    Muzički plejer - Da
  • Bane R
    CBC Senator XXL
    • 27.03.2006
    • 1769
    • Beograd

ne brini, sve radi sasvim fino

Comment

• Nole84
      CBC Član
      • 12.11.2007
      • 19
      • Zvornik

Imao si priliku da ga koristis ili....?

Comment

• Bane R
        CBC Senator XXL
        • 27.03.2006
        • 1769
        • Beograd

Pa jesam, ali nemam ništa posebno da kažem osim da fino izgleda i radi .

Comment

• DS9
          CBC Senator
          • 27.10.2011
          • 280
          • Beograd

Instalacija na memorijsku karticu za neupućene

Da ne bih duplirao teme - radi se o aktuelnom Blueberry uređaju (koji košta oko 6000 din) 2GO447. Dole su njegove karakteristike, a moje pitanje se tiče instalacije najaktuelnijeg navigacijskog softvera i mapa za ovaj uređaj. Ako dobro shvatam, na eksternu memorijsku karticu, a koja se dobija uz uređaj (još je nisam ni raspakovao, ima 4 GB) se može kopirati neki od paketa koji sadrži softver i željene mape, glasove i sve ono sto čini navigaciju - pa ako se takva kartica zatim ubaci u uređaj onda on dobija osim fabrički ugrađenih softvera, i ovaj dodatni sa kartice. Inače sam dobio informacije da bi bilo najzgodnije da instaliran iGO.

Pa moje pitanje prosto - link do najaktuelnijeg softvera i mapa tj npr. torrenta za Srbiju i ostale okolne zemlje (grčka, makedonija....). Ako neko ima nekakav amandman ili još bolje kakvo dummyproof uputstvo - biću veoma zahvalan.

Hvala

• Blueberry navigator 2GO447
          • Mikroprocesor: MediaTek MT3351, 468MHz CPU
          • Chipset: ugrađen MTK chipset
          • Memorija:
          • ROM memorija: 4GB, maksimalno do 8GB
          • RAM memorija: 64MB/128MB
          • FM Transmiter: Operation frequency band: FM 87.6-107.9MHz, Max. transmitting power 3.1 nW EIRP
          • TFT displej: 4.3" displej u boji
          • Rezolucija: 480 x 272 piksela
          • GPS:
          • Cold boot: < 42sec.
          • Hot boot: < 9 sec. ( in open air)
          • Warm boot: < 18sec
          • Operativni sistem: Win CE 6.0
          • Formati koje podržava:
          • Slika: E-album, JPG, GIF, BMP i PNG.
          • Audio: Windows Media® Audio Standard (WMA) (.wma): , MP3 (.mp3) i WAV (.wav).
          • Video: WMV9, MPG4, Divx i MPEG2 (rezolucije 480x272), AVI, ASF, WMV.
          • Meni na više jezika: kineski, engleski, nemački, španski, portugalski, francuski, srpski
          • Napajanje: integrisana punjiva Litium-Polymer baterija, USB punjenje
          • Punjač za kola: ulaz: 12V, izlaz: 5V/1
          • Interfejs: SSD / MMC slot; podržava SD kartice do 8GB.
          • Priključci:
          • 3.5mm stereo priključak za slušalice
          • USB 2.0 (12Mbps), mini USB interfejs
          • Antena: ugrađena
          • Zvučnici: ugrađeni 1.5W/ 8 Ohm
          • Slušalice: Hi-Fi stereo zvuk 20mW/ 32 Ohm
          • Mape cele Evrope, Srbije i Rusije
          • Dimenzije (ŠxVxD): 11.7 x 7.7 x 1.3 cm
          • Težina: 126 g

Comment

• -Miki-
            Moderator
            • 09.11.2005
            • 708
            • Valjevo
            • Honda Accord coupe cg4

Sve si dobro shvatio,dakle raspakujes Igo folder na memo karticu dodas tamo (u content) glasove,mape,poi i sl. koji ti trebaju. Ubacis karticu u uredjaj upalis i u meniju trazis putanju za navigacioni izvrsni fajl, otprilike:sd>igo folder> IGO.exe . I to bi otprilike bilo to kad pritisnes ikonicu navigate pali se Igo.

Ps:Link sam ti poslao na PP

Pozz
            Last edited by -Miki-; 02.10.2013, 15:44.
            Saab 9-3 sport sedan 1.9 TiD 150KS

Comment

• DS9
              CBC Senator
              • 27.10.2011
              • 280
              • Beograd

iGo Primo 2.4 + mape NavteQ 2012 Q3

Prvo, jos jednom veliko hvala Miki sve je proradilo kako bi trebalo.

Za one koji se kao i ja prvi put srecu sa ovakvom auto-navigacijom - sustina price je da ste navigaciju kupili sa softverom i mapama koje i nisu bas azurne. Odradiće osnovne stvari, ali čovek poželi i napredne funkcije kakve imaju ozbiljniji navigacioni softveri.

Zato je na ovu navigaciju najefektnije da se instalira iGo Primo 2.4 kao i Navteq mape. Naravno nije bas sve savrseno, mozda neki kucni broj necete naci, ili ce se kod nekih opcija javiti Fatal Error - ali je tako sa ovakvim uređajima i softverima koji barataju sa različitim jezicima, pismima.... Ipak, sve bitno radi kako treba.

U svakom slučaju instalacija se sastoji od toga da fajlove koji čine navigacioni softver kakav je iGo Primo kopirate na memorijsku karticu, i pri tome sasvim ispoštujete uputstvo. U praksi to znači da fajlovi koji su nosioci određenih funkcija budu raspoređeni (odnosno kopirani) u odgovarajućim folderima, dakle baš kako Miki reče.

Otprilike kao kad se nekada na 286icu instaliravao Win 3.11, al` mnogo jednostavnije i brže
              Last edited by DS9; 08.10.2013, 21:42.

Comment

Working...
              X