Garmin NUVI 200, 200W, 205W ili MIO Moov 300 ?

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • mill
    CBC Član
    • 27.09.2007
    • 82
    • The dark side

Garmin NUVI 200, 200W, 205W ili MIO Moov 300 ?

Sta preporucujete od ova cetiri uredjaja ? Koji od ova tri Garmina preporucujete i zasto ? Dakle, interesuje me Beograd detaljno do nivoa adrese, kao i Srbija + Bih (potencijalno).
  • JAPANX
    CBC Senator XXL
    • 10.08.2006
    • 2159
    • Beograd

moov 300

garmin je nekada bio dobar... ja sam recimo uzeo za te pare prestigio sa najnovijim igo mapama i bolji je od nuvi 200 kojeg takodje imam

inace, ako imas svaki dan da biras i biras igo, stvar je jasna bar kod mene

Comment

• mill
      CBC Član
      • 27.09.2007
      • 82
      • The dark side

Prestigio bolji od Garmina ? To su neki novi momenti u GPS svetu! Da li ovo moze jos neko da potvrdi da su i MOOV i Prestigio i uopste Igo mape bolje, preciznije nego Garminove kod nas i da su ti uredjaji stvarno bolji (brzi, kvalitetniji, sa boljim kontrastom, baterijom, itd.) ?

Comment

• nidza
        CBC Senator XXL
        • 16.04.2008
        • 496
        • nbgd

IGO8 je definitivno najbolji softver koji se trenutno vrti na priuštivim GPS uređajima. Plus ga je najlakše "održavati" (ovakve detalje pisi na PP)

Realno ni sa Garminom nećeš pogrešiti, ali kad si već pitao šta je bolje.

Ja sam već duže na Mio C520 (nasledio ga je Moov 360, ako se ne varam). Nemam razloga da ga menjam nakon što sam ubacio IGO8, radi maestralno.
        Ne brže od života. Vodite računa sa kim sedate u kola kao suvozač.

Comment

• JAPANX
          CBC Senator XXL
          • 10.08.2006
          • 2159
          • Beograd

Originally posted by mill
          brzi, kvalitetniji, sa boljim kontrastom, baterijom, itd. ?
          brzi? Definitivno ne secka nikada nego u raskrsnici "klizi" uz krivinu sto je mnogo prijatnije nego garminov sec

kvalitetniji? Vreme ce pokazati, ekran je dobar, uredjaj ima vise prikljucaka samo je garmin jednostavniji za koriscenje ali to je do softvera. npr nekome ko nije nikada koristio GPS garmin je jednostavniji ali je smaranje ubacivati uvek na njemu Srbija>Beograd pa onda ulicu, kod Igo je to memorisano iako se malo poduze ceka za beogradske mape u startu

sa boljim kontrastom? Kontrast se podesava tako da je sve to custom

baterijom? Baterija je losija na prestigio ili uredjaj vise vuce struje.. baterija traje DUPLO vise kod garmina u normalnoj eksploataciji ali naravno, tu je punjac koji dobijas za kucu i za kola dok kod garmina dobijes samo za kola

epilog svega

ja koristim uvek prestigio dok devojka vise voli garmin...

Comment

• -Miki-
            Moderator
            • 09.11.2005
            • 708
            • Valjevo
            • Honda Accord coupe cg4

Originally posted by mill
            Prestigio bolji od Garmina ? To su neki novi momenti u GPS svetu! Da li ovo moze jos neko da potvrdi da su i MOOV i Prestigio i uopste Igo mape bolje, preciznije nego Garminove kod nas i da su ti uredjaji stvarno bolji (brzi, kvalitetniji, sa boljim kontrastom, baterijom, itd.) ?
            Pitao si za misljenja drugih i dobio odgovore,ako si ubedjen da je Garmin bolji onda nemoj pitati. Cinjenica je da je garmin nekad bilo lider u svetu GPS uredjaja ali sad je ostra konkurencija i to vise ne stoji.
            Dakle mape su dobro odradjene i za Igo i za Garmina (mada licno vise preferiram IGO 8) a preciznost vise manje nije vezana za software vec za sam uredjaj sa kojim se mape koriste. Klizanje i "brljanje" ogleda se u slabijem signalu kad uredjaj usled nedovoljnog broja uhvacenih satelita ne daje precizne podatke samom uredjaju i dolazi do gresaka .
            Sirf star III je provereno dobar chipset i u praksi se pokazao odlicnim ,moja preporuka ti je da biras uredjaj sa njim a mape i software po licnom izboru tj. interfejs koji ti se vise dopada.

Pozz
            Saab 9-3 sport sedan 1.9 TiD 150KS

Comment

• Darko
              CBC Senator XXL
              • 29.03.2005
              • 528
              • Beograd

Ja bih ipak Garmin birao pogotovo ako iole putujes okolo, npr po HR sam jako razocaran kako IGO radi dok je cela HR u Garminu na kucnim brojevima. I na nivou Srbije ako bas cemo toliko da detaljisemo Garminova mapa je kompletnija. 3D gluposti i to je meni licno sminka bespotrebna jer taj mali uredjaj treba da sluzi za navigaciju i to je to. A ne da bude fotoaparat, mp3 player, radio, budilnik i navi... Bluetooth i ajde ali sad ima i toliko radija sa BT koji su mnogo bolja varijanta a skroz su pristupacni.

Tako da moje misljenje ako se samo o navigaciji radi Garmin bez razmisljanja iako naraavno i konkurencija nije ne znam kako losa...

Plus Garmin ima jednu OGROMNU prednost a to je Mapsource program...

Comment

• mill
                CBC Član
                • 27.09.2007
                • 82
                • The dark side

O.K. Dakle, interesuje me koji uredjaj ima najbolji (najbrzi) prijem GPS signala, i koji najbrze procesira te informacije, tj. iscrtava mapu brzo i tecno, ne volim da mi bilo sta secka ? Naravno, i detaljnost mape mi je veoma vazna, dakle Beograd do nivoa svake adrese, Srbija po manjim mestima, i BiH, Sarajevo detaljno do nivoa adrese.

Comment

• montoya
                  CBC Član
                  • 05.04.2007
                  • 44

MIO MOOV bez razmisljanja.
                  Zasto ste mi uklonili potpis ???

Comment

• malivuk406
                    CBC Senator XXL
                    • 04.04.2007
                    • 490
                    • Nbg

dobro, sad sam se definitivno odlucio za MOOV... nego, koja je raazlika izmedju 300 i 330? jel samo BT???

Comment

• Ogi
                      CBC Senator XXL
                      • 07.10.2007
                      • 309
                      • Beograd
                      • Hyundai i30 1,4

Re: Garmin NUVI 200, 200W, 205W ili MIO Moov 300 ?

Dobijam od Hyundai-a Nuvi 200 GPS uredjaj. Ortak mi kaze da za njega nema dobrih mapa, nema update-a odnosno ne menjaju imena ulicama, smer... da li je ovo tacno?

Kako se to uopste ugradjuje?

Comment

• JAPANX
                        CBC Senator XXL
                        • 10.08.2006
                        • 2159
                        • Beograd

kazi ortaku da je ispao glup u drustvu!!

Comment

• NShappy
                          CBC Senator
                          • 09.03.2005
                          • 261
                          • Novi Sad
                          • Ford Focus 1.8TDCi

Ne razumem ni ja tvog drugara?!? Update se radi redovno i tu je Garmin jedan od najažurnijih.

Ugrađuje se tako što se držač uređaja vakumom pričvrsti za šoferku negde gde ne smeta.
                          Volim sve što su voleli mladi kada sam i ja bio mlad...

Comment

• Ogi
                            CBC Senator XXL
                            • 07.10.2007
                            • 309
                            • Beograd
                            • Hyundai i30 1,4

Tek sam danas postavio GPS. Imam 205. Na brzinu sam ga postavio pa nisam ni primetio da li postoji indikator napunjenosti baterije na ekranu? Da li je preporucljivo da bude non stop povezan kablom u uticnicu?

Posto je logicno zalepiti ga na staklo, negde ispred, da li ga sklanjate negde kada parkirate auto ili ga ostavljate?

Comment

• NShappy
                              CBC Senator
                              • 09.03.2005
                              • 261
                              • Novi Sad
                              • Ford Focus 1.8TDCi

Ogi, baterije dosta kratko traju u svim navigacionim uređajima. Slobodno ga drži na punjaču kada god ga koristiš.

Da li ga sklanjam kada odlazim iz kola?!? Pa sada vidi, bio sam prošle godine u Qataru par meseci. Nisam navigaciju sklanjao iz kola. Tamo seku ruke lopovima. Pošto ovde to ne rade (ne šalju ih ni u zatvor), u Srbiji, u kolima ne ostavljam ni kineski kišobran a kamo li neki tehno device. Sad ti vidi, gde ostavljaš kola po tome prosudi....

edit: Hm! To za vađenje. Pitao li si baš za uređaj ili za nosač?
                              edit 2: Ovo što je miflaaa napisao, obično se ne toleriše na forumima.
                              Edit :-Miki- ne mogu ja sve da vidim odmah .Done (sledeci put dobija warn)
                              Volim sve što su voleli mladi kada sam i ja bio mlad...

Comment

Working...
                              X