Par pitanja oko izbora uredjaja za navigaciju

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • CikaKure
    CBC Senator XXL
    • 14.08.2005
    • 668
    • Beograd

Par pitanja oko izbora uredjaja za navigaciju

Idem u ponedeljak u civilizaciju, pa sam mislio da kupim navigacioni uredjaj za kola.
    Zahtevi su sledeci:
    - Pouzdan i kvalitetan uredjaj
    - Da radi out of the box, bez neke fiskulture
    - Minimalno da ima karte Nemacke, Austrije, Svajcarske, sve ostalo preko toga je bonus (pre svega, bilo bi zgodno da se tu nadje ostali deo Evrope).
    - Da podrzava barem nemacki ili engleski jezik (ako ima srpski, odllicno)
    - Da kosta 150-200 eur (pozeljno je manje).

Recimo, ja bi taj uredjaj kupio u ponedeljak - utorak, i vrlo rado bi da ga odmah pocnem koristiti (naravno papirno izdanje Reiseatlas Deutschland und Europa je za svaki slucaj pri ruci).

Pitanje postavljam posto sam ovde gledao ponudu Garmina i shvatam da svi dolaze sa kartom Srbije, sto znacajno podize cenu, a nije mi neophodno (mada bi bilo lepo imati) - garmin uredjaji koji su ovde preko 20.000 dinara se mogu dobiti za oko 160-170 eur u Austriji (pa jos mogu da izvrsim povrat pdva), sa sve kartom Evrope. Vidim da ima neki osnovni model 205 da se moze naci za 100-110 eur, ovde kosta oko 17.000 dinara.

Imate li neku sugestiju, predlog? Procitao sam postove u ovoj sobi, vidim da su ljudi svasta radili. Cak mi se cini da je neko kupio uredjaj bas u Austriji i da isti "prica" srpski. Mozda neki drugi uredjaj? Kvalitet/cena? Gde kupiti (ako ima neka sugestija za neku dobru prodavnicu u Becu ili Minhenu, vrlo je dobrodosla)?
  • Cherokee_NS
    CBC Senator XXL
    • 08.02.2009
    • 802
    • Novi Sad

Re: Par pitanja oko izbora uredjaja za navigaciju

Moze se dosta stvari od tehnike naci dosta jeftinije nego ovde... Ako ti nije problem bolje vidi da tu navigaciju kupis preko ... Sto se tice zastupljenosti, to kod njih nije problem jer svaki veci supermarket ima i podobru sekciju sa tehnikom, za razliku od ovde.... A ako ti nesto znaci,imas Media Markt (znam da ih ima u Nemackoj i Svajcarskoj, trebalo bi i u Austriji ) tamo je do yaya izbor tehnike i za kucu i za auto

Mislim da nije frka i da pitas i X9 Mikija posto znam da je on iz Beca i da ce pomoci ljudima.
    Mesto za vasu reklamu, za samo 100 eura mesecno!

Comment

• CikaKure
      CBC Senator XXL
      • 14.08.2005
      • 668
      • Beograd

Mediamarkt ima u Becu, znam tacno i gde (viva SCS!). Nije mi palo na pamet da pogledam tamo, a sad kad si napisao setih se i Conrada. Mada, zakon je geizahls :-) pa sam vec "namirisao" neke prodavnice - prosto sam se pitao da li ima neko konkretno iskustvo.

Ostaje pitanje i koji uredjaj kupiti...

Evo sad gledam i cene u Mediamarktu:
      GARMIN - NUVI 255WT - EUROPA kosta 159 eur (sa pdvom), kod nas sa kartom Evrope, Srbije i Crne Gore 25.960 dinara
      GARMIN - NUVI 255 - EUROPA kosta 119 eur (sa pdvom), kod nas sa kartom Evrope, Srbije i Crne Gore kosta 21.240 dinara

Da li neko zna, da li ta karta Evrope koja se dobija sadrzi makar osnovne saobracajnice kroz Srbiju (autoputeve i magistralne puteve)?

Comment

• montoya
        CBC Član
        • 05.04.2007
        • 44

Evo ovako, Ja sam prošle nedelje dobio GARMIN NUVI 250W iz Slovenije za 143e sa mapom Evrope (City Navigator 2009). Nema Srbije ali postoje alternativni načini da se instalira SCG Route 2.0 koji sam i ja uspeo da provalim kao običan laik i sve radi kao savršeno. Još nešto, ovde se obično brišu postovi ako se pominju nelegalne mape i načini da se dođe do njih ali izgleda da nikome ne smeta što nas taj isti garmin ovde šiša preko 100e po navigaciji u odnosu na okolinu !!!!
        Zasto ste mi uklonili potpis ???

Comment

• -Miki-
          Moderator
          • 09.11.2005
          • 708
          • Valjevo
          • Honda Accord coupe cg4

Montoya , u pravilima foruma lepo pise da je zabranjena piraterija i sve vezano za nju,pre svega jer ne zelimo da nam neko ugasi forum zbog necije gluposti ,ima sasvim dovoljno sajtova koji se bave tematikom vezanom za besplatnu instalaciju ,mape,otkljucavanje ... pa se snadjite.Tolerise se ponesto ali vi naravno uvek preterate - javno trazite ovde besplatne mape Srbije i instalacije koje su zasticene autorskim pravom domacih firmi Infoteam (garmin) i firme contrast (IGO 8) a to je zakonom zabranjeno. Ovo je AUTOFORUM u ovoj sobi bavimo se opisom uredjaja ,raznoraznim software-om za iste ,iskustva u okviru koriscenja itd a ne otkljucavanjem uredjaja razmenjivanjem mapa i ostalim nedozvoljenim radnjama.
          Daleko od toga da volim infoteam i da nisu derikoze (javno sam ih pljuvao 100x) ali moze im se imaju ovde monopol zakon je na njihovoj strani a ko je u prilici da kupuje tamo gde je jeftinije neka to i uradi ili se sami "snalazite" po drugim sajtovima .

Molim da ubuduce postujete pravila foruma ne trazite nedozvljeno na ovom forumu i nista nece biti brisano.

pozz
          Saab 9-3 sport sedan 1.9 TiD 150KS

Comment

• zmaj_pa
            CBC Senator
            • 13.05.2007
            • 232
            • Klagenfurt am Wörthersee-Pancevo

Pa da.....Media Markt,Saturn,Cosmos.....Bilo koju radnju da nadjes naci ces i Garmin.....Moja preporuka je da uzmes model 310t koji je za 15 eura skuplji ali ima bluetooth.
            Mape nisu nikakav problem vise.....Samo "pametno upotrebi google" i doci ces do vise mapa nego sto ce ti realno biti potrebno!

Comment

• CikaKure
              CBC Senator XXL
              • 14.08.2005
              • 668
              • Beograd

Pazario sam Nuvi 255wt, u Saturnu, 159 eur, uzeo obrazac za povrat poreza. Podrzava srpski/hrvatski jezik.
              Danas cu da je isprobam u autu, nadam se.

Comment

• -Miki-
                Moderator
                • 09.11.2005
                • 708
                • Valjevo
                • Honda Accord coupe cg4

Bravo ,dobar izbor i odlicna cena

Comment

• CikaKure
                  CBC Senator XXL
                  • 14.08.2005
                  • 668
                  • Beograd

Ne znam kako i zasto, ali sad vidim na internetu da je cena u istom tom saturnu gde kupih uredjaj u ponedeljak visa za 20 eur, i to ne samo za taj model, vec i za neke druge. Stvarno svasta.

Inace, uredjaj je konacno isproban, odlicno funkcionise - snalazi se sjajno po Minhenu (gradsko jezgro) ali i po bavarskim selima koja su iskartirana do neshvatljivog nivoa detaljnosti. Imao sam situaciju da je neki put bio zatvoren zbog radova, i zastadoh u tom selu, upitah nekog tipa kako dalje, i obzirom da sam se oslonio na navigaciju, samo sam trazio da mi kaze ime mesta kroz koje vodi alternativni put - u par sekundi unesena tacka preko koje treba nastaviti put - i sve je besprekorno funkcionisalo. Gde me je uredjaj odveo, mozete pogledati u posebnoj temi...

Velicina ekrana od 4.3 inca je odlicna, sve je pregledno i sve se lepo vidi - taman kako to mali Djokica zamislja. Uredjaj uredno govori srpski jezik, ali ispis po ekranu je novohrvatski.

Comment

• -Miki-
                    Moderator
                    • 09.11.2005
                    • 708
                    • Valjevo
                    • Honda Accord coupe cg4

Da, uredjaj je stvarno po meri trebace ti malo "igranja" s njim da udjes u sve cake i iskoristis sav potencijal navigacije

Comment

Working...
                    X