Kako mogu da proverim da li sluzbeno vozilo ima GPS pracenje? Gde se obicno ugradjuje? Gde stoji uredjaj? U slucaju da saznam da ima, gde mogu da nabavim GPS jammer? Negde kod nas da li ima da se kupi?
S' obzirom da se ovo što tražiš može iskoristiti samo za neku zloupotrebu (recimo, krađu vozila sa GPS praćenjem ili za zloupotrebu službenog vozila) ja bih tvoju poruku izbrisao!
Volim sve što su voleli mladi kada sam i ja bio mlad...
A ja ne bih. Sta je ovo, sudjenje? Nismo mi policajci da sankcionisemo da li neko zeli da zloupotrebi sluzbeno vozilo...ili da malo skrene sa zadate rute, ili sedne da odmori sat vremena ako zavrsi posao ranije a da ga Veliki Brat ne cima na telefon
Postoje jammeri, ali ne radi ti posao. Kako ces da objasnis zasto ti je auto bio van zone pokrivanja toliko i toliko vremena? I to ce, kao i zaustavljanje ili skretanje van rute da upali "alarm" tako da problem nisi resio...
moras na jos jednu stvar da obratis paznju a to je biznet lokator, ukoliko si u biznet mrezi uvek mogu da ti lociraju mobilni telefon i vide gde si i kuda si isao sa mogucom greskom od 200 metara, manje precizno od GPS-a ali veoma korisno.. Slicno kao autotracker, pamti sve kuda si isao i pali alarm ako odes van zadate rute.
Ma sigurno hocu da kradem... Ne, nego jbg, potrudim se da zavrsim posao ranije i vratim se u firmu a ono ima jos, i koliko god brzo da zavrsim uvek ima jos, a ako se zadrzim i dodjem kasnije nece me natovariti u 6-7 sati. A nisam siguran da li ima GPS posto mi nista ne spominje direktor ali ne bih voleo da me napada kako blejim. Nije ni bitno, u svakom slucaju ono malo cudo bi mi super doslo. Nemam sluzbeni telefon pa se ta mogucnost iskljucuje. Gde mogu da nadjem ono malo cudo za upaljac kod nas?
Meni su ubrisali post o GPS jammerima kada sam pokušavao da objasnim da nisu garancija da vam neće ukrasti auto ili da će vam biti brzo vraćen. Dao sam link ka njima. Al' ajd sad.
Što se tiče tvog gazde, zaista ćeš morati da objasniš zbog čega GPS ima "rupu" u track-u. Plus što ti uređaji za praćenje mogu da imaju i GSM (mobilni telefon) vezu sa centralom da u realnom vremenu javljau poziciju vozila pa što JAPANX reče, em znaju otprilike gde si i da li se krećeš praćenjem samog telefona, em što znaju da je GPS izgubio satelite. Naravno, to nije klasičan telefon već uređaj u koji se stavi GSM kartica i koristi mrežu mobilne telefonije da komunicira s' bazom
Koje vozilo je u pitanju? Baci pogled ispod table, meni je recimo bio smesten blizu zvucnika, povezan na neke zice, crna kutijica velicine manjeg mobilnog telefona. Srafciger u ruke i skidaj redom pa ces naci
Sta ja imam da mu objasnjavam zasto ima rupu, crklo nesto samo od sebe
Caddy i Ducato. Gde tacnije da pogledam? Nemam kad da rastavljam pola auta tj kombija jbg, radim od 8 do 20h, nemam posle volje da zivim a kamoli da se igram sa kolima.
a sto ne odradis posao i zabodes se negde do pola sata pred kraj radnog vremena. posle par dana, ako se niko ne buni...
You know your in an E30 when when your gas gauge waves hello to you constantly.
Welcome to the Internet, where everyone is a mechanic, and drives a 10 second car.
Speed's just a question of money. How fast you wanna go?
Uradio sam tako jedno 2-3 puta i ne znam kako ali uvek eto u tom trenutku kad ja stanem na pumpu npr da popijem caj, kafu, nije bitno, meni zvoni telefon sa pitanjem gde si i kad zavrsavas? Slucajnost? A ovako, ja dok sam na autoputu upalim lepo jammer, ako me nazove da pita gde sam kazem na autoputu i eto A to sa elektronikom, nemam ja pojma direktore, auto radi normalno, sto pitate?
Ma ona mala spravica mi deluje vrhunski da ce mi zavrsiti posao
Nemam nameru ja privatno da se vozikam sa sluzbenim, i onako nemam kad i da hocu, samo mi treba malo predaha. Trenutno sam jedini vozac u firmi i onda sve lokacije idu meni na ledja, ali ponekad sto je mnogo, mnogo je
I onako on ne spominje da vozila imaju pracenje ni nista, mozda sam samo ja paranoican
Meni je kod dukata bio ispod volana, imas plastiku da skines na 2-3 srafa i pored zvucnika je. Sad ne znam koje je godiste tvoj dukato (moj je 95) ali je verovatno tu negde na istu foru sakriven.
Nešto kontam da GPS track-eri znaju da su ometani i da to čuvaju u memoriji. Nije isto kada nemaju signal i kada ih neko ometa. GPS prijemnik to lako detektuje.
Volim sve što su voleli mladi kada sam i ja bio mlad...
Ovaj je 2003 ili 2004, nije mi tu saobracajna a mrzi me da pogledam, pisao sam ovde na forumu o njemu. Bash cu pogledati da li ima nesto. To su beshe imbusi, torexi?
Verovatno torexi...Trazi crnu kutiju sa zutom lampicom. Mora da je povezano na neke zice. Samo prvo proveri sa nekim jel je to stvarno to da ne iscupas nesto pogresno
Comment