CarPC i automatizirana klimatizacija na starom autu

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • mr_G
    CBC Član
    • 27.05.2009
    • 21
    • Zagreb, Hrvatska

CarPC i automatizirana klimatizacija na starom autu

Napravio hardware za kontrolu klimatizacije. U biti pretvara manualnu-spartasku klimatizaciju u jedno-zonsku potpuno automatiziranu klimatizaciju koja se može upravljati sa 2 gumba i onim malim plavim displayčićem, ili ako imaš carPC onda prstom prljaš po ekranu i naštimaš kako hoćeš... :thumbsup:

Inače, to je 10.4'' inch VGA touch screen za carPC..

Lanos ST (Sport Turbo) 2.0 16V (C20LET/F28/WISECO/MRT/ARP/COMETIC/HELIX/GARRET T3/VEMS@15psi going 22psi)
    kicking some S3 and M3 asses!
  • srdjan_p
    CBC Senator XXL
    • 01.12.2004
    • 1915
    • ZR

Re: CarPC i automatizirana klimatizacija na starom autu

Mene zanima

Reguliše samo ventilator ili mozda i toplo/hladno, usmeravanje itd?

Moze malo opširnije o sistemu slobodno

Comment

• TAZZ
      Banovan
      • 30.05.2005
      • 1409
      • NBGD,SERBIA

Super... Ja imam isto 10.4 TFT Touch, i celu prichu, ali josh uvek chekam CANUSB koji nadam se stize u Nedelju...

Comment

• mr_G
        CBC Član
        • 27.05.2009
        • 21
        • Zagreb, Hrvatska

Ima 3 step motora. 1 za klapnu toplo hladno, 1 za klapnu puhanje po nogama, 1 jedan moram montirati za reciklirajuće-direktno puhanje. Ima 1 elektromagnet za prebacivanje lice-šajba...

Ventilator reguliram preko PWM tako da ima teoretski beskonačno brzina vrtnje. No softwareu je dostupno samo 8... Puhanje po nogama se sad može postaviti u 5 stupnjeva...

I imam 1 temperaturni senzor u kabini, iako nebi bilo loše dodati još jedan van...

Automatski algoritam bi još trebalo usavršiti, gdje ti njemu samo kažeš temperaturu i kamo želiš puhati, a on sam određuje klapnu toplo-hladno i brzinu ventilatora...

Tako kad kažeš odmagli stakla, on odmah puhanje prebacuje za šajbu i ventilator postavi na 7-8 i pali grijač zadnje šajbe...

To je kao automatska jednozonska klima kod modernih auta na staroj krami..
        Lanos ST (Sport Turbo) 2.0 16V (C20LET/F28/WISECO/MRT/ARP/COMETIC/HELIX/GARRET T3/VEMS@15psi going 22psi)

Comment

• mr_G
          CBC Član
          • 27.05.2009
          • 21
          • Zagreb, Hrvatska

Napravio integraciju climatronika sa mojim TCM modulom (traction control)...

Kako TCM uredno mjeri ubrzanja na (zaustaviš se i kreneš):
          100m, 200m, 300m, 400m, 500m, 600m, 700m, 800m, 900m, 1000m,
          0-60km/h, 0-100km/h, 0-160km/h, 0-200km/h,
          60-100km/h, 100-160km/h, 160-200km/h, 100-200km/h, te trenutnu brzinu auta, napravio sam integraciju TCM-a i klimatronica kako bi jedna aplikacija na CarPC-u prikazivala sve zajedno (radi uštede COM porta)...

Uskoro i Trip times..

Comment

Working...
          X