Car pc u Alfi 147

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Si-le
    CBC Član
    • 23.09.2007
    • 42
    • Kikinda

Car pc u Alfi 147

Zamenjena fabricka navigacija (najvise zbog nedostatka mapa za ovaj deo evrope) sa car pc-ijem

hdd od 120Gb, intel atom proc( core duo 1.6GHz),1Gb ram usb hub,7" monitor (touch screen),
    wi-fi ,bluetooth,radio fm...u planu je jedan ssd i mozda da aktiviram kontrole na volanu .....
    i jedino neznam koji bi mi kabl za dijagnostiku trebao pa da ima i to.. .kao frontend je centrafuse,a navigacija je igo8 i radi super...

Inace je Alfa 147 JTD 2002,pa ako neko zna koji je protokol za JTD alfe pre 2003 neka javi...

Slike :

• -Miki-
    Moderator
    • 09.11.2005
    • 708
    • Valjevo
    • Honda Accord coupe cg4

Re: Car pc u Alfi 147

Svaka cast SI-le odlicno odradjeno izgleda kao fabricka a 10x bolja solucija.
    Saab 9-3 sport sedan 1.9 TiD 150KS

Comment

• skijash
      CBC Senator XXL
      • 07.09.2007
      • 1354
      • Beograd
      • wrx

Daj malo više podataka kako si sklopio sve, super izgleda

Comment

• Si-le
        CBC Član
        • 23.09.2007
        • 42
        • Kikinda

Evo ima ovde sa malo vise detalja i jos malo slika

http://www.arcs.org.rs/forum/viewtopic. ... 7#p1299937

Comment

• -Miki-
          Moderator
          • 09.11.2005
          • 708
          • Valjevo
          • Honda Accord coupe cg4

SI-Le , nije problem da ostan link ka arcs forumu ali zbog preglednosti tvoje teme ovde i eventualnih pitanja cbc clanova , ajd prekopiraj neke bitne postove (setup,slike izrade itd) sa ARCS foruma i postuj ih ovde .

Pozz
          Saab 9-3 sport sedan 1.9 TiD 150KS

Comment

• Si-le
            CBC Član
            • 23.09.2007
            • 42
            • Kikinda

Evo ga,

od momenta kad sam resio da pravim car pc pa do "uglavljivanja" proslo je cca 1,5 god. citanje obolazenje foruma...cuda. Kod mene nije ,kako ti kazes "uredjaj",nego sam kupovao komponente ,i u prvij verziji sam sve to (plocu,hdd,usb hub,pojacalo,ekran) upakovao u kutiju koju sam pravio od pocinkovanog lima,dimenzija 120x170,medjutim,grejalo se ,dosta u jednoj probnoj voznji sa pojacanom muzikom temp je bila 90 C, i posle toga promenim koncepciju,ideju sam dobio od nekog tipa sa jednog foruma koji je to stavio u punta za probu ,onako "o rinfuzu" samo je u "supljinu" poslagao komponente da proba i tako je i ostalo.
            E tako sam i ja ,iskoristio sam sva moguca mesta za pricvrscivanje stare navigacije,poslagao,povezao i to je to.

jedino sto sam se trudio da sto manje "budzim",tako da sam ostavio sve stare konektoe i u slucaju da hocu da vratim staru navigaciju samo ovu izvadim a staru vratim.
            evo slike kako izgleda slozeno u "supljini"....

Unlimited space to host images, easy to use image uploader, albums, photo hosting, sharing, dynamic image resizing on web and mobile.

pali se na kontakt,a posle gasenja (iskljucivanja kontakta) ostaje naredna 2 satu u standby modu,ja sam se odlucio za standby,drugi ga stavljaju u hibernaciju (to su opcije u xp-u),u toku ta 2 sata ako das kontakt (ili startujes auto) momentalno se dize i xp i frontend,nakon 2 sata se gasi (zarad ocuvanja akumulatora,posto usb uredjaji i dalje vuku struju),a to koliko ce ti biti u standby-u i posle koliko ce se ugasiti zavisi od atx napajanja,kod mene je M2 atx (160 w)

evo jos nekih slika....

a cim malo pojeftine ssd diskovi kupujem jedan i onda ce sve biti "momentalno" i mogu da preskocim standby ili hibernaciju...

mali usb radio sam povezao na postojecu antenu od auta,a i wi-fi katricu isto i to radi,a gps prijemnik sam stavio ispod onih prednjih "duvaljki" prema vozacu i suvozacu.. i to je cini mi se ok,ali treba jos malo da se vozam pa da budem siguran,
            hvata od 1-9 satelita (1-4 kad je oblacno)... promenio sam oba hladnjaka i ventilatora na ploci i to je cini mi se sve sto sam budzio,najvise problema sam imao sa monitorom ,jedva sam ga uglavio (problem dubina,nisam hteo nista da secem na alfi),i los kvalitet i grejanje (dva su mi crkla)
            ...
            kupio sam centrafuse,jedino sam se zezao jedno tri nedelje da prilagodim skin za igo 8 (navigacija).

Comment

• TAZZ
              Banovan
              • 30.05.2005
              • 1409
              • NBGD,SERBIA

Imam ja NOV Kabl ovo ono OBD i te fore... ! Radice ti sigurno na alfi za centrafuse... i Vishe
              Ako hocesh cimni me na PP da se dogovorimo... da probash...

Comment

• podvarak
                CBC Početnik
                • 18.05.2009
                • 3
                • Bgd

Single-core atom u stendbaju vuce negde oko 1W (sama ploca, bez usb addona). Ako svaki dan palis auto to i nije tako strasno

btw, kakav ti je fm prijem sa krovnom antenom i gde ti se antena nalazi? pozadi ili iznad glave?

pozz od tipa sa jednog foruma

Comment

• Si-le
                  CBC Član
                  • 23.09.2007
                  • 42
                  • Kikinda

Kod mene je dual core,ali to nije toliko bitno sad.
                  Pa prijem je ,cini mi se,dobar,ovde kod mene u ki ,hvatam 7 radio stanica (1 lokalna) a mislim da ih i nema vise.
                  Antena mi je pozadi.Ali ako skines "ADSConfig Beta" mozes da podesavas osetljivost FM prijemnika i koliko shuma ti je "prihvatljivo" ,
                  brzina pretrazivanja stanica,a i da menjas firmware.

PS.preradio sam skin "diMka by WertVRV v PC 1.1.5" skin (u 800x445) i pasuje perfekt u centrafuse,plus imam poi i u 2d i 3d .

Comment

Working...
                  X