MapSource i Garmin

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • PerkeNS
    CBC Član
    • 09.03.2008
    • 71
    • Novi Sad

MapSource i Garmin

Koristim Garmin 5.00.60 na mobu. Upravo pokusavam na napravim rutu u MapSource-u 6.16.2 i da prebacim tu rutu na mob. Odredim putanju i kliknem na 'Send to device'. Bude cekirano 'Waypoints' i 'Routes'. Kada udjem u Garmin na mobu nigde ne mogu da nadjem tu rutu sto sam napravio. Sta pogresno radim?
    Mapu koju koristim je SCG 2.30NT
  • dav
    CBC Član
    • 19.01.2010
    • 43
    • Beograd
    • Hyundai Pony

Re: MapSource i Garmin

Sve si dobro odradio, ali kad prebacis rutu u tel (ja imam Nokiu) i otkacis usb kabal pokrenes garmin treba odmah da ti prijavi i ponudi da "uvezes gpx", to prihvatis i on onda ucitava rutu, to traje par sekundi (u zavisnosti kolika je ruta u kilobajtima), kad se to zavrsi odes u meniju gde su rute i to je to.
    Beast From The East

Comment

• PerkeNS
      CBC Član
      • 09.03.2008
      • 71
      • Novi Sad

Sve sam uradio kako si napisao ali ne izbacuje da imam fajl tj rutu za instalaciju. Procesljao sam svuda po Garminu da vidim da li ce videti negde rutu ali nema je. Sveze mi je instalirano, pre toga i na mobu sam uradio hard. restart. Isti problem sam imao na ranijoj verziji Garmina ali se nisam experimentisao jer nisam nesto puno koristio navigaciju.
      Vidim da kada odem na 'save as...' dobijam da snimim u format .gpx, mozda tako da snimim pa da prebacim u neki folder gde bi trebalo da budu rutu pa ce valjda skontati Garmin da ima novu rutu

Comment

• dav
        CBC Član
        • 19.01.2010
        • 43
        • Beograd
        • Hyundai Pony

Znam da neke verzije Garmin XT-a hoce da baguju neznam tacno koje a problem je bio u simbianu Nokie, pa su ubacivali nove verzije i onda im je proradilo. Moj Garmin XT je stariji od tvog 5.00.50 a simbian s60 verzija 10.0.067. Kad ubacujem rutu u tel obavezno ugasim Garmin jer se i meni desavalo da nema nigde rute a kao prebacuje?! Posle ga startujem i on odma nudi "uvezi gpx"...
        A jesi ti rutu trazio na pravom mestu?
        ALATI=>UP.MOJIM PODACIMA=>RUTE=>PREGLED RUTA
        Beast From The East

Comment

• PerkeNS
          CBC Član
          • 09.03.2008
          • 71
          • Novi Sad

Moj mob je 6220c. Na njemu je symbian 9.3.

Da, izmedju ostalog i tu sam gledao i tu sam ocekivao da cu videti. Jedino na sta mogu da kliknem je 3ca opcija tj 'Kreiraj novu spremljenu rutu'. Ovo ostalo je nedostupno tj 'Pregled ruta' i 'Spremi aktivnu rutu'.
          Ja sam skinuo MapSource 6.16.2 sa sajta. Pa reko da nisam morao nesto dodatno da uradim sa MS-om... . Mada, ako sam mape prebacio bez problema ne vidim razlog zasto bi onda bio problem u MS-u?

Comment

• dav
            CBC Član
            • 19.01.2010
            • 43
            • Beograd
            • Hyundai Pony

Meni je MapSource 1.15.11 znaci malo stariji, ne verujem da on pravi problem, ne znam kako da ti pomognem
            Beast From The East

Comment

• NShappy
              CBC Senator
              • 09.03.2005
              • 261
              • Novi Sad
              • Ford Focus 1.8TDCi

Imao sam i ja taj problem. Evo kako ćeš...
              Napravi rutu normalno u MapSource. Nemoj da je šalješ u uređaj tako iz MapSource, već odmah u MS idi na save as i sačuvaj to što si radio u .gpx formatu. Taj fajl prebaci u telefon u Garmin/GPX folder manuelno, nekim file managerom. Obriši stari .gpx file. Kada pokreneš Garmina na telefonu, uradi import gpx ako ne ponudi to sam. Ovako možeš ubaciti i neke tačke koje će se pojaviti u "Moje lokacije"

...bem li ga, sada ne mogu da se setim kako treba nazvati taj .gpx file?!? Nemam ovde računar sa MS niti telefon sa Garminom. Pogledaću kada stignem do kuće.

edit: Ej našao sam! File treba da se zove current.gpx
              Volim sve što su voleli mladi kada sam i ja bio mlad...

Comment

• PerkeNS
                CBC Član
                • 09.03.2008
                • 71
                • Novi Sad

Hvala na ovim instrukcijama ali ni opste ne kapira kada prebacim current.gpx (znaci moju kreiranu rutu) u Garmin\GPX\ da je to nova sada a import nikako ne mogu da nadjem

Comment

• NShappy
                  CBC Senator
                  • 09.03.2005
                  • 261
                  • Novi Sad
                  • Ford Focus 1.8TDCi

Pa current.gpx koji si napravio u MS prebaciš file managerom u folder Garmin/GPX na kartici u telefonu. Nemoj da koristiš transfer iz MapSource-a. Ako tamo ima file sa takvim nazivom, pregazi ga novim. Da li si to uradio?!? Onda pokreneš Garmina pa uradiš import GPX-a.

A import GPX-a... ...kod mene je meni na hrvatskom pa ide ovako: Alati -> Up. mojim podacima -> upravljanje... E tu ti ponudi Uvezi GPX i Izvezi GPX.

Evo i u engleskom meniju: Tools -> Manage my Data... i kada tu uđeš, imaš na dnu ikonicu, Manage i tada ponudi Import i Export GPX

Naravno, uradiš Uvezi GPX (iliti Import GPX)
                  Volim sve što su voleli mladi kada sam i ja bio mlad...

Comment

• PerkeNS
                    CBC Član
                    • 09.03.2008
                    • 71
                    • Novi Sad

odradio sam! Prebacio sam ja bio na karticu ali nisam nigde uspeo da nadjem kako da importujem taj fajl iz Garmina sada posto nije hteo sam da ga unese a u 'manage my data...' nisam video da treba da pritisnem na taster a ne na ikonicu .
                    Hvala puno na pomoci

Comment

Working...
                    X