Poštovani, imam problem oko korišćenja navigacije GARMIN koji je instaliran na mobtelu NOKIA 5800. Problem je sledeći: Kada se kreće sa mesta ka odredištu, javlja se zvučno uputstvo - npr. Vozi 200m pa skreni desno. Sve dok se prati ruta više nemam zvučnog javljanja, upozorenja, npr. nakon 80m skreni levo. Zvučno uputstvo se javlja samo kad skrenem sa propisane rute pa se onda čuje glas ''ponovno učitavanje'', i onda kaže npr. ''skreni levo 100m''. Interesuje me zašto se ne javlja konstantno uputstvo kada se poštuje učitana ruta? Na ovaj način moram stalno da gledam u ekran, a više bih voleo da slušam zvučna (govorna ) uputstva. S obzirom da prvi put imam navigaciju, neznam da li to tako treba da bude ili ne. Znam da sam se vozio u autu svog prijatelja gde je konstantno zvučno upozorenje. Kod mene to nije slučaj. Šta bi trebalo uraditi da posedujem konstantna zvučna uputstva? Nadam se da će te mi pomoći. Unapred se zahvaljujem!
Navigacija GARMIN na mobtelu NOKIA 5800
Collapse
X
-
Re: Navigacija GARMIN na mobtelu NOKIA 5800
Uh, teško pitanje oko verzije Garmina. Moraću da pitam sina kad stigne kući. Od mapa je ubačena Srbija, Slovenija, Hrvatska, Bosna, C. Gora i Albanija. Nisam sigran za Makedoniju. Taj tel. je kupio moj sin tako da ću morati da vidim sa njim pa javljam. Nemam pojma zašto imam zvučna uputstva samo kad krećem ili kad promašim rutu. Desilo mi se par puta da se oglasi samo u strogom centru grada.Prvo: Ja sam uvek u pravu. Drugo: I kad nisam u pravu poštuje se prvo pravilo
Comment
-
-
Kod mene na istom telefonu sve radi ok sa učitanom polovinom Evrope, sve od Grčke do Poljske i Francuske, sa celom Adrijom i SCG, i nema takvih problema.
Prvo proveri sva živa podešenja koja nađeš da vidiš da li negde ima opcija koja tebi pravi problem. Pokušajte i da promenite jezik navođenja čisto da vidite da li i na drugim jezicima pravi problem. Dalje, Garmin hoće da baguje bez vidljivih razloga. Ako čačkanje podešavanja na pomogne, predložio bih potpuni deinstal te ponovnu instalaciju od početka poslednje verzije 5.00.50. I obavezno ubacivanje novog fajla sa glasovnim navođenjem.
BTW, ko vam je uopšte instalisao Garmina u telefon?Volim sve što su voleli mladi kada sam i ja bio mlad...
Comment
-
-
Probaj i ovo:
Idi na tools pa onda manage my data, map sets i onda na mapsource. Tu stikliraj samo jednu mapu ako ih ima vise pa probaj. Trebalo bi da proradi.Turbos make torque,and torque makes fun
Comment
-
-
Aj jedno laicko pitanje vezano za navigaciju, tj. tri
Jel se aktiviranjem navigacije na telefonu nesto naplacuje od strane operatera ili ne?
Ima li neko link za skidanje Garmina, moze i na PP?
Jel moze tako nesto da funkcionise na telefonu Nokia 6120c, tj cuo sam da moze al da mi treba jos neki andrmoljak uz telefon kako bi to sljakalo? Kako se zove taj dodatni uredjaj?
Hvala unapredEX OPEL KADETT E C14NZ TUNED WITH LPG EQUIPMENT BY IVAN T
NOW OPEL VECTRA B 2.0DI 16V (X20DTL)
SVE PROLAZI PA CAK I DOZIVOTNA ROBIJA
Comment
-
-
Od strane operatera se naplacuje jedino onih par sekundi upotrebe A-GPS-a ako je aktiviran u telefonu,ali to je tipa 5-10KB.Za taj telefon ti treba bluetooth externi risiver iliti Bluetooth GPS Module
Ova sprava moze da se nabavi preko za 20-ak €,ali mislim da ti se vise isplati da zamenis telefon.
Sto se tice Ucinog problema,imao sam ga i ja na N95 8GB i nestao je sam od sebe.Imam samo mapu Srbiju (SCG Route),a telefonu slobodna RAM memorija nikad ne pada ispod ~80MB pa ispada da program baguje.
Comment
-
-
Kojih par sekundi?
Bluetooth externi risiver iliti Bluetooth GPS Module je jedno te isto ili...?
Izvinjavam se poznavaocima tematike ako su pitanja glupa ali stvarno se ne razumem u tematikuEX OPEL KADETT E C14NZ TUNED WITH LPG EQUIPMENT BY IVAN T
NOW OPEL VECTRA B 2.0DI 16V (X20DTL)
SVE PROLAZI PA CAK I DOZIVOTNA ROBIJA
Comment
-
-
Da,risiver i modul su jedno isto.A-GPS (assisted gps) koristi gprs kako bi se lakse/brze povezao sa satelitima (Nokia telefoni se konektuju na server supl.nokia.com) npr ako je A-GPS ukljucen na telefonu,konekcija se ostvari za 30-ak sekundi,uglavnom i brze dok bez A-GPS-a to zna da potraje i do 10 minuta.Kad se telefon konektuje,GPRS konekcija se gasi i ostaje aktivan samo GPS koji je besplatan.
Comment
-
-
...a ako isključiš A-GPS, operater neće ništa naplatiti korišćenje navigacije (jer telefon neće koristiti ni jednu uslugu operatera). Kod mene je štiklirano da se koristi u matičnoj mreži a u romingu ne.Volim sve što su voleli mladi kada sam i ja bio mlad...
Comment
-
-
Originally posted by IvvanProbaj i ovo:
Idi na tools pa onda manage my data, map sets i onda na mapsource. Tu stikliraj samo jednu mapu ako ih ima vise pa probaj. Trebalo bi da proradiPrvo: Ja sam uvek u pravu. Drugo: I kad nisam u pravu poštuje se prvo pravilo
Comment
-
-
Ljudi, da li neko moze da mi posalje na mail kompletnu instalaciju Garmina za Nokiu 5800 i uputstvo, izgleda da se ne snalazima bas najbolje oko toga??? Unapred hvala... P.S. Verzija softvera mi je 51.0.006... PozzZ
Comment
-
-
Imas PM
If i was awake, i would think it was a dream!
Servis mobilnih telefona i prodaja dodatne opreme "Džoki"
061/665-94-23
Comment
-
Comment