Pioneer vs. Kenwood

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • 206
    Admin od ispočetka :)
    • 09.12.2004
    • 9548
    • Beograd
    • 206

Pioneer vs. Kenwood

Imam izbor izmedju ova 2 modela:

- Pioneer AVIC-F910BT

- Kenwood DNX-5260BT

Oba su otprilike ista i sa mogucnostima i sa cenom, tako da se izbor svodi otprilike na izbor navigacionog sistema koji nude. Pioneer radi na...pa, na cemu god da Pioneer radi, pojma nemam, niti cije mape koristi. U opisu kaze samo "preinstalirane" mape, a update se kupuje preko Pioneer sajta. Sve ostale navigacije koje sam gledao koriste TomTom, Garmin i slicne mape koje mozete naci okolo i sami uraditi neki eventualni update - a Pioneer koristi nesto svoje, pa me malo brine raspolozivost mapa za buduci upgrade, i da ne zavrsim sa navigacijom kojom svaka mapa mora da se narucuje originalna za neke glupe pare...

Kenwood koristi Garmin mape, pretpostavljam da se one malo lakse i nalaze. Mada, opet, ne mora ni to da znaci puno, kakve su te mape u poredjenju sa Pioneerovim, ili ko god da ih vec radi za Pioneer?

Radije bih uzeo Pioneer, malo je lepsi i ima par funkcija vise, jedino me te mape malo brinu, kako tu stoji stvar?
    The difference between men and boys is the price of their toys
  • zmaj_pa
    CBC Senator
    • 13.05.2007
    • 232
    • Klagenfurt am Wörthersee-Pancevo

Re: Pioneer vs. Kenwood

Ovaj Pioneer je stvarno odlican uredjaj....Navigacija radi savrseno kao i sve ostale funkcije....Pokrivenost Srbije na mapi koju sam ja imao na uvid je veci gradovi na nivou vecih to jest prometnijih ulica i auto puteva....Prilicno ne upotrebljivo.U firmi svi Kamioni koriste Pioneer stand alone navigacije koji poseduju ubedljivo najveci i nacitljivi ekran od svih navigacija na trzistu....I pored vise dnevne potrage po internetu nisam uspeo da iskopam ama bas nista o softweru koji koristi pioneer u svojim uredjajima za navigaciju......Forumi povezani sa ovom tematikom (a dobro je poznajem)ni ne spominju ovaj uredjaj ni u kom kontekstu....Update za bilo koji uredjaj Pioneer-a preko njihovog sajta je bezobrazno skup.Ako ti je bitna navigacija onda bih se odlucio za kendzu zbog dostupnosti mapa i prilicno lakog update-a.
    Nazalost sve ostalo je cini mi se na strani Pioneer-a.....
    Ako se vec odlucujes za neki 2-din uredjaj ja bih pogledao ovu stranicu:http://www.dynavin.com/products.php
    Radi se o kineskoj proizvodnji kopija fabrickih uredjaja iz svih poznatih modela automobila koji koriste 2-din uredjaje......Imao sam prilike da pre 2 nedelje prisustvujem na jednom bmw skupu ovde u Austriji prezentaciji jednog takvog uredjaja koji ide u x5,e39,e38 itd....U principu izgled je nesto najblize OEM-u a funkcije su dosta naprednije....Radi se o touch screenu koji je vrlo prijatan i lak za koriscenje.....Ceo uredjaj radi na Windozi CE5 i u principu se na njega moze nabaciti bilo koji navigaciski softwer......Sam uredjaj podrzava skoro sve poznate standarde za citanje video i audio sadrzaja....Ima duple slotove za memoriske kartice bluetooth modul,podrsku za Ipod,Tv itd.....Cena za neku grupnu kupovinu preko jednog foruma je bila negde oko 599 eura sa svim troskovima carine i transporta....Sam uredjaj ugradjen u jedan e38 izgleda jako pristojno i meni se odmah svideo.....Jedino sto me za sad odbija od kupovine ovoga je potpuno ispravan sistem u mom e39 i jos jedna stvar je da ne podrzava bord na instrument tabli.....(ne mogucnost stelovanja sata,datuma,pregleda potrosnje itd.....)
    Konkretno u pitanju je bio model za Bmw-a ali koliko sam ja video uspeli su da iskopiraju skoro sve OEM 2 din uredjaje svih vodecih proizvodjaca.....Engine kod svih je isti samo je razlika u komandama i samom izgledu facije........
    Po meni vrlo ozbiljan uredjaj a konkurentan sa cenom i onim sto nudi u odnosu na ova dva gore......

Jbg daleko od onoga sto si trazio.....ali u nedostatku boljeg odgovora mozda i ovo posluzi kao smernica za dalje.......

Comment

• Darkopop
      CBC Senator
      • 17.09.2008
      • 213
      • Stara Pazova

drugar je ima kenwood i garmina u njemu i radio je savrsheno (radio, jer je prodao auto sa njim u kompletu), a pioneer koristi svoje mape u koima nema srbije detaljno a to je kao i da nema.
      q;o)

Comment

• 206
        • 09.12.2004
        • 9548
        • Beograd
        • 206

Kupljeno ipak ovo

Za ono sto mi treba, mnoooogo prakticnije

Comment

• Srdjan
          CBC Senator XXL
          • 30.09.2004
          • 2416
          • Bajina Basta/Beograd

I kakve su impresije sa uredjajem?
          Lancia Kappa 2.0 20v

Comment

• 206
            • 09.12.2004
            • 9548
            • Beograd
            • 206

Nemam pojma, jos ga nisam ugradio

Comment

• -Miki-
              Moderator
              • 09.11.2005
              • 708
              • Valjevo
              • Honda Accord coupe cg4

Lepa sprava ali bojim se da ce sto se tice navigacije ovde biti beskorisna ,jbg Sale tomtom nije pokrio (i nece skoro) nas kraj ...Jedino ako moze da se flesuje, ali opet velika zaj....
              Saab 9-3 sport sedan 1.9 TiD 150KS

Comment

• 206
                • 09.12.2004
                • 9548
                • Beograd
                • 206

Ja koliko videh u kartama, ima i nas - a svejedno, navigacija mi treba vani, ne u "lokalu".

Comment

• banekg
                  CBC Senator XXL
                  • 06.09.2010
                  • 1274
                  • Nis
                  • Toyota Carina e 2.0

Imam tomtom, dobio od strica iz Berlina na poklon, covek kaze da je hteo da mi kupi ono sto kazu u Nemackoj da je najbolje. Medjutim, sto se Srbije tice, jako lose, a napolje je verovatno super.
                  Long Live CBC!!!

Comment

• -Miki-
                    Moderator
                    • 09.11.2005
                    • 708
                    • Valjevo
                    • Honda Accord coupe cg4

Samo glavni putevi kod nas :

Western & Central Europe 2GB v8.60
                    Download 2435.1 MB
                    Detailed map seamlessly covering Europe (incl. Greece, Turkey and Russia).
                    Significant Points of Interests improvement, in number and quality: over 3.2 million POI's added

Users of devices with limited memory may not be able to install the complete map on their device, but will be able to choose between and switch map zones using TomTom HOME. (one zone is approximately 1.5 GB)
                    Map coverage statistics:

* countries fully covered (99.9%): Andorra, Austria, Belgium, Czech Republic, Denmark, Estonia, Finland, France, Germany, Greece, Italy, Liechtenstein, Lithuania, Luxembourg, Hungary, Malta, Monaco, Norway, Poland, Portugal, San Marino, Slovakia, Slovenia, Spain, Sweden, Switzerland, the Republic of Ireland, the Netherlands, the United Kingdom, the Canary Islands and the Vatican City.
                    * countries partially covered: Turkey (67%), Romania (13%), Russia (37%), Bulgaria (54%), Latvia (63%), Croatia (60%, including coverage extension on Adriatic coast) and Ukraine (38%)
                    * connector roads: Albania, Bosnia-Herzegovina, Macedonia, Moldavia, Montenegro, Serbia, Belarus
                    * roads covered: over 11 million km

Ali dobro tebi treba napolju to je ok
                    Saab 9-3 sport sedan 1.9 TiD 150KS

Comment

Working...
                    X