VDO Dayton pn4000, nece da pokrene sistem

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • banekg
    CBC Senator XXL
    • 06.09.2010
    • 1274
    • Nis
    • Toyota Carina e 2.0

Odg: VDO Dayton pn4000, nece da pokrene sistem

Evo, nadjoh ga na net-u. lako se skida.

Dakle, skini program. Ubaci sd karticu u komp. i formatiraj je. Otvori ovo sto si skinuo (u Zip-u je), i prebaci ga raspakovanog direktno na sd karticu. Karticu vadi iz kompa uz safely remove hardver. Pokreni navigaciju i kada se upali pocetni ekran, ubaci karticu i resetuj navigaciju. Pojavice se na ekranu upgrade sd. Pritisni start i cekaj petnaestak minuta da zavrsi sa radom. Ima graficki prikaz i vidi se kada je kraj. Izvadi karticu pa onda resetuj navigaciju. Pokrenuce se fabricki sistem i to je to.

Pazljivo sledi ova uputstva - svaka banalnost je bitna.

Kada ovo zavrsis javi, da ti posaljem linkove za unlocker i atmos.
    Long Live CBC!!!

Comment

• banekg
      CBC Senator XXL
      • 06.09.2010
      • 1274
      • Nis
      • Toyota Carina e 2.0

Bateriju imas na Limundo-u (oko 1400 din), ali dok radis upgrade, uredjaj mora biti prikljucen na adapter, bez obzira da li imas bateriju ili ne.

Nema potrebe da bilo ko sumnja u ovo sto sam napisao, jer se ne radi o teoretisanju, vec o prakticnom iskustvu sa vise modela ovih navigacija, koje obozavam, i koje nemaju mnogo veze sa uredjajima sa naseg trzista. Sinoc sam, na svom pn6000, uradio upgrade i kompletno, ponovno otkljucavanje, cisto da se podsetim.

Samo da dodam - veza sa kompjuterom preko USB-a, ti ne treba ni u kojoj varijanti. Sve operacije, upgrade, unlock i kasnije instaliranje dodatnih programa se radi preko sd kartica do 2gb. Nakon unlocka, moze se uredjaj vezati sa kompom preko usb-a, ali je totalno nepotrebno.

Kartica mora biti prazna i formatirana, nema sta da se izgubi, jer sistem ne radi sa SD kartice, vec sa svoje interne memorije (a i da sve obrisete, nije strasno, jer se svi fajlovi potrebni za rad uredjaja nalaze u ovom Zip-u za koji sam dao link), a operacije tipa update, unlock idr. se rade sa SD kartice.
      Znaci treba mu bilo kakva kartica do 2gb, prazna i formatirana. Naravno, da ako upotrebi karticu koju poseduje, sa IGO mapama da ce izgubiti sve, sto i nije neki problem, ali to nema veze sa radom uredjaja. Ponavljam, taj uredjaj radi na drugi nacin, u odnosu na Vas Blueberry.

Na tom uredjaju mape i drugi fajlovi rade odvojeno, nezavisno (ne mogu raditi istovremeno) - sistem je u internoj memoriji, a mape se pokrecu sa SD kartice, sve dok se uredjaj ne otkljuca, instalira atmos, izvrse odredjena rinejmovanja, tek tada taj uredjaj radi kao ostale navigacije.
      Last edited by -Miki-; 30.11.2011, 01:40. Reason: obrisan visak
      Long Live CBC!!!

Comment

• comi 1342
        Moderator
        • 28.09.2005
        • 1126
        • NS
        • Giulietta ,PUG 106,

Molim člana Franju da ne odmaže ako već ne ume da pomogne. Vidim da nema zle namere, ali banekg je, rekao bih, puno iskusniji u tom poslu, i nije u redu da ga prozivate za sitnice. Kod većine navigacija, (a i ja sam ih neki dobar broj probao i instalirao), reset ne znači downgrade, nego uglavnom restart...
        "Bio bih zahvalan ako neko moze da mi pomogne da resim problem da me ne zavlace "majstori" i da bespotrebno dajem pare na silne preglede"
        "Ja sam duboko ubeđen da reč predsednika Rusije, kao i reč predsednika Srbije, vredi daleko više nego finansijske garancije preduzeća."

Comment

• -Miki-
          Moderator
          • 09.11.2005
          • 708
          • Valjevo
          • Honda Accord coupe cg4

Slazem se sa kolegom , covek je dobio odlicne informacije od Baneta i potpuno je nepotrebno uplitanje od strane Franje.
          Apelujem na clanstvo da ostanu u okvirima svog znanja i mogucnosti i da u skladu s tim pisu i savetuju,a nagadjanja i pretpostavke bez osnova bice obrisane kao i u ovom slucaju.Idemo dalje.

@Bane
          Bravo lepo objasnjeno
          Saab 9-3 sport sedan 1.9 TiD 150KS

Comment

• UkiMazda
            CBC Senator XXL
            • 16.11.2007
            • 444
            • Beograd
            • Alfa 156 2.0TS

Nazalost, nemam dobre vesti, uradio sam sve kako je banekg lepo objasnio, bas sve u detalje, ali se i dalje nista nije promenilo od onoga sto sam naveo u prvom postu.

Znaci i posle formatiranja SD kartice i stavljanja update-a na nju, navigacija se isto ponasa, stoji slika koje se pojavljuje prilikom ukljucivanja i ne reaguje.

Da li ovo sad ukazuje da je mozda hardverski problem?

Ako ima jos nesto sto mogu da pokusam, rado cu to uciniti

Comment

• banekg
              CBC Senator XXL
              • 06.09.2010
              • 1274
              • Nis
              • Toyota Carina e 2.0

Na zalost, to znaci da ne vidi karticu - da pojasnim o cemu se radi - dakle, isto je kao kada podizete win. na kompjuteru, ubacite cd sa win. prebacite u biosu da cd bude prvi boot, i krene da radi sistem.

Kod ove navigacije, ukoliko ste uradili sve kako treba, po ubacivanju kartice i resetovanju, mora da pocne da bootuje sa kartice. Ako to ne radi, znaci da je ne vidi, i potreban Vam je majstor za Hardver.

No, medjutim, ajd' da probamo jos nesto:

http://www.noeman.org/gsm/other-gps-...00-unlock.html

Idi na ovaj sajt, registrujes se i skini program koji su ponudili. Ako ti je to tesko, kazi na koji nacin da ti posaljem program, veliki je 1,19mb i u Zip-u je.

Isti postupak, formatiras karticu, raspakujes fajlove i tako raspakovane ih stavis na karticu, ukljucis navigaciju, ubacis karticu, resetujes navigaciju, i na ekranu treba da se pojavi total komander. Dalje sledi uputstva koja imas na sajtu - pazljivo kopiraj sve ono sto pise kako i gde, sledi uputstva do kraja, i nakon toga ce se pojaviti na ekranu meni iz koga se dugmetom navigator, pokrece sistem, ukoliko se ne pojavi meni, pojavice se upgrade sd card, i u tom slucaju ti je potreban onaj program iz prvog uputstva. Ukoliko se ne pojavi nista, problem je hardverski, i ja ne mogu pomoci.
              Srecno!
              Long Live CBC!!!

Comment

• banekg
                CBC Senator XXL
                • 06.09.2010
                • 1274
                • Nis
                • Toyota Carina e 2.0

Jos jedan apel - obrati paznju na svaki detalj iz uputstva - npr. karticu vecu od 2gb nece videti, mora biti prikljucen na adapter...sve od reci do reci kad je u pitanju resetovanje i momenat ubacivanja kartice...
                Long Live CBC!!!

Comment

• UkiMazda
                  CBC Senator XXL
                  • 16.11.2007
                  • 444
                  • Beograd
                  • Alfa 156 2.0TS

Nije mi tesko da skinem, naprotiv, mislim da sam to vec i uradio pre neko vece, ali nisam pokusavao
                  U svakom slucaju, uhvaticu se i za tu slamku sutra pa da vidimo sta ce biti.

Bane, jos jednom, hvala ti puno na trudu i volji da mi pomognes, svakako ce sve sto si do sad napisao nekom dobro doci, ako ne i meni

Pisem rezultate sutra

Comment

• banekg
                    CBC Senator XXL
                    • 06.09.2010
                    • 1274
                    • Nis
                    • Toyota Carina e 2.0

Ako uspes da dobijes total comander na ekranu, javi se da ti napisem sta da radis.
                    Long Live CBC!!!

Comment

• UkiMazda
                      CBC Senator XXL
                      • 16.11.2007
                      • 444
                      • Beograd
                      • Alfa 156 2.0TS

Da napisem zakljucak.

Posle svega sto mi je Bane predlagao i pomagao, navigacija nije uspevala da se pokrene, uvek je bilo isto. 99% sam siguran da softverski gledano, nismo mogli vise nista da uradimo, pa sam ipak uspeo da nadjem servis koji se prihvatio posla, nakon nekoliko njih koji su vrteli glavom, pricali nepovezano i davali pogresne informacije - pomenucu namerno jedan servis iz
                      Djure Jaksica u centru grada, u kom su mi rekli: "Aaaa to, nema sanse, to ne moze da se popravi, znam ja za taj problem"....

Problem je kako kaze serviser, bio hardverske prirode. Posto ova navigacija ima taj DVB-T dodatak, tj. moze da se gleda digitalna televizija preko nje, upravo je problem bio na delu koji je povezan sa tim. On kaze da su inace ove navigacije jako kvalitetne, i da se ovo retko desava, ali ako se desi, desi se bas na tom delu i da je vezano za tu seriju/model. Imao je potrebne delove, i za nekoliko dana je to bilo gotovo.

Cena popravke je bila 2500din, sve radi kao pre, on kaze da je update-ovao par mapa usput.

Puno hvala svima, narocito clanu Banekg koji je izdvojio dosta vremena i pomogao mi maksimalno u trazenju problema!

Comment

• -Miki-
                        Moderator
                        • 09.11.2005
                        • 708
                        • Valjevo
                        • Honda Accord coupe cg4

Odlicno Uki drago mi je da si resio problem.
                        Lock
                        Saab 9-3 sport sedan 1.9 TiD 150KS

Comment

Working...
                        X